Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


ESMYA I MIOMI


Autor Poruka

NETA

17.03.2015. 16:05

Dana 15. siječnja završila sam tromjesečnu terapiju tabletama Esmya. Prvu mjesečnicu sam dobila 5. veljače a nakon toga sam bila na uzv i utvrđeno je da su se miomi smanjili za 30% ( najveći od 6cm se smanjio na 4). Prva mjesečnica mi se znatno smanjila, zapravo bila je obilna, ali u granicama normale. Moje jedini problem su i bile užasno obilne mjesečnice... Doktor mi je vidno zadovoljan propisao još jednu tromjesečnu terapiju nakon druge mjesečnice. Ali, tu postaje problem, dakle, posljednja i prva mjesečnica nakon terapije bila je 5. veljače i nakon toga više je nema. Imam li razloga za zabrinutost. Napominjem da sam do prije uzimanja spomenutih tableta imala uredan ciklus 26-28 dana. Ne znam, trebam li još malo pričekati ili...?

Dejan Šakoronja, dr. med.

17.03.2015. 22:20

Ne vidim problem. Nastavite dalje s uzimanjem.

NETA

18.03.2015. 10:00

Poštovani doktore, najljepše zahvaljujem na brzom odgovoru. Ne znam jel sam bila dovoljno jasna. Trebam početi uzimati tablete nakon druge mjesečnice, ali ona je izostala. Prva mjesečnica mi je bila 5. veljače, a nakon druge ( koje nema) sam trebala početi sa uzimanjem tableta. Srdačan pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

18.03.2015. 21:20

Pa počnite s uzimanjem. Ne obazirite se na to što nema menstruacije. Važno je da niste trudna.

NETA

19.03.2015. 10:15

Hvala Vam, puno ste mi pomogli. Počet ću od danas, shvatila sam da moram nakon mjesečnice, a kako je nisam dobila laički sam smatrala da je došlo do nekog poremaćaja, pa da čekam kako bi se sve ustabililo. A još uvijek nema previše informacija o nuspojavam tog lijeka. Nisam trudnahappy Još jednom najiskrenije zahvaljujem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

19.03.2015. 18:50

Molim.

PantaRhei

08.11.2016. 18:10

Poštovani,
uskoro ću započeti tromjesečnu terapiju Esmya tabletama, i jedino što me sada ovdje brine i zbunjuje je činjenica da ja još dojim dijete (sada navršilo godinu dana), ne tako često, samo za uspavljivanje navečer i preko noći 2-3 puta, no ipak DOJIM.
Doktoru sam to naglasila, i rekao je samo da ovaj lijek ne utječe na kvalitetu dojenja, odnosno mogu nastaviti, ali da razmislim i vidim da li prekinuti samo zbog mogućeg osjećaja slabosti i iscrpljenosti prouzrokovanih tabletama.
No, sada čitam upute o lijeku i vidim da je zabranjen u trudnoći i za vrijeme dojenja, pa me zanima da li zaista onda moram prvo prekinuti dojenje, odnosno krenuti s odvikavanjem, a onda tek početi uzimati lijek (napominjem da bih svakako željela nastaviti dojiti, a i odvikavanje i ukidanje mlijeka će mi onda još odužiti početak liječenja, dakle i kraj terapije, a samim time i duže čekanje nekog vremena da se maternica malo oporavi, i na kraju kasnije planiranje sljedeće trudnoće, za koju zbog godina, 39, i nemam puno godina i vremena za čekanjei odgađanje).
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.
Anita

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.11.2016. 21:35

Uz navedene tablete nemojte dojiti.