Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


hormoni


Autor Poruka

nisa

15.11.2005. 19:40

molim vas za savjet. menstruacija mi je bila neredovna pa sam povadila nalze. ustanovilo se sljedece: mikrocisticni jajnici, estradiol je 101 a progesteron 924. ostali hormoni su u redu i imam povisen insulin na reagovanje glukoze tako da su mi propisali male a ceste obroke bez koncentracije secera. u zadnje vrijeme su mi se pocele pojavljivati dlacice po cijelom tijelu a najvise po stomaku i grudima. molim vas sta da radim i sta mi vi preporucujete? isla sam ginekologu zbog dlacica ali uputili su me na snimak hipofize sto se jako dugo ceka. molim vas recite mi koja je mogucnost da se zaustavi rast dlacica i na koji nacin?
unaprijed hvala
srdacan pozdrav

dr. Miro Šimun Alebić, spec.gin.

25.11.2005. 18:48

Poštovana,
?rast dlačica? će se zaustaviti nakon što se utvrdi u čemu je problem, tj. kada se neki mogući uzroci ovog stanja isključe. Tek nakon toga (čitajte: dijagnoze), slijedi terapija. Ali, na prvi pogled, uzrok vašeg stanja je jedan od hormonskih poremećaja kojima su zajednički nazivnik policistični jajnici.
Pozdrav.