Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Laparoskopija, kolposkopija i e. coli


Autor Poruka

kadulja9

25.09.2012. 23:25

Poštovani,

imam 24 godine. Prije tri godine urađena mi je laparoskopija zbog endometrioze lijevog jajnika. Nakon toga svaki papa uredan do prije godinu dana - CIN 2 i promjene povezane s HPV. U siječnju ove godine ponovljen nalaz, ista stvar. Moj ginekolog šalje me na kolposkopiju da bi papa nakon zahvata pokazao CIN 1 i HPV. Trenutna terapija - premazivanje i podizanje imuniteta.
No, ono što me muči je druga stvar...imam odnose svaka dva mjeseca jer partner živi u drugoj zemlji. Problem je u tome da od ožujka svaki puta dobijem (vjerojatno) cistitis - mokrenje svakih par minuta, bol pri samom kraju mokrenje i osjećaj da iste sekunde nakon završetka mokrenja moram ponoviti isto. Na početku bi to trajalo par sati pa se "stabiliziralo", i tako svaka dva mjeseca do prije mjesec dana, kada se uz sve navedene simptome pojavila i krv u urinu. Napravila sam urinokulturu - leukociti pozitivni, e.coli 10 na 5. Uzimala Xorimax i Encianove brusnice (njih još uvijek uzimam). Znam da moram ponoviti urinokulturu, ali na moj upit da se isto napravi ginekolog mi je rekao da će ponoviti nalaz ukoliko mi i dalje bude loše! Uz sve to, prilikom penetracije osjećam tupu bol, na početku rodnice, u posljednje vrijeme se konstantno javlja (usprkos lubrikantima) i na kraju rezultira mukama s mokraćom.
Partneru danas došao sterilan nalaz (ali, s obzirom da je u drugoj državi skroz sam nepovjerljiva prema tim rezultatima. Radio samo urinokulturu i krvnu sliku.).
Interesira me da li je potrebno raditi briseve cerviksa, s obzirom da e.coli može biti i u rodnici ako je u urinu? Zašto me boli tijekom odnosa? Nije do lubrikanta niti je psihološke naravi.
Ne znam što da radim, a moj ginekolog ništa previše ne poduzima.

Unaprijed zahvaljujem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.09.2012. 10:25

Poštovana, ja osobno bih napravio cervikalne briseve.
Svakako da je moguće da je prisutna i ostala patogena flora u rodnici i vratu maternice.

kadulja9

24.01.2013. 17:40

Poštovani,

javljam se ponovo jer me interesira Vaše mišljenje o, ovog puta, malo drugačijem problemu.
Nakon što je PAPA pokazao CIN 1+HPV, odlazila sam na premazivanje, ali je nakon ponavljanja PAPA opet isti. Plus, konstantno imam iscjedak, čija boja varira od prozirne i bijele, sve do žućkaste. Nijedne vaginalete ne pomažu. Dalacin krema također nema nikakvog učinka. Uzimala sam kapsule za jačanje imuniteta, ali ni to očito nije imalo učinka.
Doktor je predložio da kupim Aldara kremu pa onda kod njega opet na premazivanje...

Osim toga, partneru je dijagnosticiran genitalni herpes. Lagala bih kad bi rekla da smo baš svaki puta koristili zaštitu, ali ja nemam nikakvih simptoma, a koliko sam razumijela, zbog nepostojanja istih ne mogu se testirati...? Je li moguće da je to pokupio ranije, od nekog drugog pa se tek sada manifestiralo?

Interesira me Vaše mišljenje o terapiji Aldara kremom i herpesu. Što preporučujete trošiti za podizanje imuniteta?

Unaprijed zahvaljujem!

Dejan Šakoronja, dr. med.

24.01.2013. 23:05

Poštovana, aldara krema tj. premazivanje mi se čini u redu postupak.
Genitalni herpes kod partnera je moguće da je reaktivacija prijašnje nekad davno dobivene infekcije.
Savjetujem cerviklane briseve.
Savjetujem beta glukan, multivitamine, matična mliječ, preparati aloa vere itd. za podizanje imuniteta i prvenstveno odnos samo sa zaštitom.