Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


kvrzica u rodnici


Autor Poruka

amalija1234

25.01.2013. 10:45

Poštovani,
imam 21 g i prije godinu dana otkriven mi je HPV i CIN 1, u 11. mjesecu prosle godine ponovila sam nalaze koji su ponovo bili pozitivni, ali ovoga puta bio je CIN 2 i gardenella vaginalis.
Ginekologica mi je kao i do sada rekla da jačam imunitet, za gardenellu sam dobila medazol i morala sam ići na kolposkopiju. Dok sam uzimala medazol vaginalete malo dublje rodnici mi se pojavila mala, čvrsta i bezbolna kvržica. Kada sam došla na kolposkopiju kvržica je bila već gotovo skroz splasnula i doktorica je rekla da ona ništa ne vidi (što se kvržice tiče). Nakon kolposkopije počela sam uzimati vaginalete na biljnoj bazi, kao protiv hpv-a (nisam neki pobornik alternativne medicine, ali čak mi je i ginekologica rekla da neće štetiti te da ih da probam). Sada, tjedan dana nakon kolposkopije i dva dana nakon sto sam pocela koristiti te vaginalete od eteričnih ulja, kvržica se ponovo povećala i pojavila se još jedna malo niže.
Tek za tjedan dana dobiti ću nalaze kolposkopije i daljnje upute, i do tada nisam planirala ići ginekologici. Ali, da li bi se trebala brinuti zbog tih kvržica?
Da li je moguce da su te kvržice samo upaljeni limfni čvorovi? ili je nešto drugo?

Unaprijed hvala.

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.01.2013. 17:25

Poštovana, ne znam ovako bez pregleda. Moglo bi se raditi o cisti, fibromu, nekoj drugoj vrsti izrasline.
Možda pipate vrat maternice? Ako se pri kolposkopiji nije ništa vidjelo mislim da ne trebate brinuti.