Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogućnost trudnoće

Autor Poruka

tonkyy98

03.04.2019. 23:00

Poštovani. Nemam redovne menstracije od kada sam dobila prvu menstruaciju. Zadnju sam imala 03.02.2019 i trajala je 5 dana. Zadnjih 5 dana sam imala nezaštićene spolne odnose i svaki put je dečko ejkulirao u rodnicu. Danas mi se pojavilo neko krvarenje ali nije ni slično menstruaciji. Postoji li mogućnost trudnoce i da li je to implatacijsko krvarenje ? Hvala unaprijed.

Ivo Balenović, dr. med.

04.04.2019. 10:40

Poštovana, uradite test na trudnoću. Moguće da se radi o implantacijskom krvarenju.

imandic

14.12.2020. 20:50

Pozdrav, imao sam odnos sa djevojkom i ona je sada u plodnim danima, koristili smo zaštitu, ejakulirao sam dva puta al zaštitu sam mijenjao, nakon prve ejakulacije skinio sam zastitu i oprao ladnom vodom pa malo se spustio gospodin i par puta sam ga bez zaštite koristio u njenom spolovilu da se gosp digne, hhaa i opet sam stavio zastitu, nakon te ejakulacije opet sam skinuo zastitu i nisam ga oprao, malo smo se mazili i pri maženju djevojka je po povrsini svog spolovila korista moj spol. Pa evo pitam kako je u moja djevojka u 4 plodnom danu, moze li doći do trudnoće jer nakon 5/6 min istuširali smo se.
Malo me je panika ulovila, pa evo pitam?
Hvala na razumijevanju!

Lp

Ivo Balenović, dr. med.

15.12.2020. 14:20

Poštovani, prema navedenom ne postoji mogućnost da je na spolovilu ostalo dovoljno ejakulata koji bi doveo do trudnoće. Potrebno je oko 1 ml.

imandic

15.12.2020. 14:20

I ako je potreban test za trudnoću, kada je najbolji za napraviti jer njoj je od 3 - 9 joj je bila menstruacija, sada je u plodnim danima 11-17.12., sljedeca joj je mens 30. ako Bog da, pa kada je najbolje vrijeme za test, more li se obaviti sada 18.12. Ili da cekamo jos par dana.
Hvala na razumijevanju!

Lp

Ivo Balenović, dr. med.

16.12.2020. 11:15

Najbolje je dva tjedna nakon odnosa. U vrijeme oko očekivane menstruacije (ako ona izostane).

Marina26

16.12.2020. 14:00

Poštovani,

Zamolila bi Vas za savjet. Naime, voljela bi početi raditi na bebi međutim imam par nedoumica. Unazad otprilike 3 godine dijagnosticirani su mi policistični jajnici te koristim yasmin pilule ( prije toga sam cca 6 godina pila yazz ali samo kao zaštitu). Kada sam napravila pauzu od yazz dobila sam prvu menstruaciju ali nakon toga su izostale sve sljedeće te nakon 6-7 mj dobivam navedenu dijagnozu i počinjem koristi yasmin. Zanima me sljedeće, s obzirom da planiram vjenčanje 11.6.2021., kada je optimalno krenuti s planiranjem trudnoće? Kolike si šanse da zatrudnim u prvim mjesecima? Odnosno, kada bi trebala prestati piti tablete? Razmišljam da za dva mjeseca krenem jer sam pročitala puno postova gdje žene po par godina s ovom dijagnozom pokušavaju zanijeti. Trenutno imam 24 godine.

Lp

Ivo Balenović, dr. med.

16.12.2020. 18:45

Poštovana, Vaša je odluka kada ćete početi raditi na trudnoći. Jednostavno prekinete s uzimanjem tableta kad god odlučite. Ukoliko do trudnoće ne dođe unutar godine dana (unatoč redovitim odnosima).

Smajhi

17.12.2020. 13:05

Dobar dan! Decko i ja pokusavamo da imamo bebu. Menstruacija mi pocela 28.11. a zavrsila 3.12. Jos pod kraj menstruacije smo imali spolne odnose znaci 3.12., 4.12., 6.12., 7.12., 9.12., 10.12., 11.12. itd... Imam napete bolne grudi ali ne jako, par puta sam povracala i imala sam vaginalni krvavi iscjedak ali ne stalno. Drugu menstruaciju bi trebala dobiti za 8 dana znaci 25.12. Danas sam bila na vadenju krvi vadila sam krv za hcg i bio mi je 2,30 mIU/mL zanima me samo da li je to pozitivan rezultat ili negativan. LP! Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

18.12.2020. 10:15

Poštovana, to je negativan rezultat. Pričekajte menstruaciju, pa ukoliko izostane, ponovite pretragu.