Autor
|
Poruka
|
lelica07
|
13.11.2014. 23:25
Poštovani,
pijem kontracepcijske pilule Lyndynette 20 već 5 mjeseci, ni jednu nisam zaboravila, eventualno odstupanje u uzimanju je sat vremena. Otkada pijem pilule imala sam redovite spolne odnose i partner je svršavao u mene. Svaki mjesec sam uredno dobivala menstruaciju. Zadnji spolni odnos imala sam 21.10. a menstruaciju sam "prema rasporedu" dobila 29.10. Ne bih rekla da je bila oskudnija, bila je jaka kao i obično i trajala je 6 dana, kao i obično. Prije menstruacije imala sam neki čudan iscjedak, na papiru se nije vidio ali na donjem rublju kada se posuši znalo je biti i tamno žuto. Uz to počelo me malo svrbit ali je uz menstruaciju prestalo. Kada je menstruacija završila nastavio se iscjedak, ponekad znam uhvatiti da je onako kremasto bijeli, nema svrbeža, boli me donji dio trbuha. Cijelo vrijeme sam umorna i osjećam neko čudno titranje, treperenje, napetost u dojkama - ne znam točno opisat taj osjećaj, ne bole me na dodir samo imam osjećaj ponekad kao da mi nešto zadrhti oko bradavica... Postoji li ikakva mogućnost da sam trudna unatoč tome što sam imala menstruaciju i što redovito uzimam kontracepcijske pilule?
Hvala
|
A08
|
13.11.2014. 23:40
poštovani,
partner i ja imali smo noćas nezaštićeni odnos, mjesečnicu sam imala 6.11., pa pretpostavljam da sam joj uvijek u neplodnim danima.. Naime, mene zanima postoji li mogućnost od trudnoće ukoliko se odnos dogodio dva puta u razmaku od nekih sad vremena, i partner je ejakulirao svaki put van rodnice..
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
14.11.2014. 10:45
Lelica ne brinite. Niste trudna.
|
|
14.11.2014. 10:45
A08 dani su već vjerovatno plodni a tim načinom šansa za trudnoćom postoji.
Nije velika no ne može se sa sigurnošću iskljućiti.
|
A08
|
14.11.2014. 21:30
ispričavam se ako se ponavljam, jer javljena mi je greška.
poštovani, zahvaljujem vam na prvotnom odgovoru.
s obzirom da ste spomenuli mogućnost plodnih dana, uzela bih slobode i zamolila vas,
ako možete provjeriti radili se zaista u tom slučaju već o plodnim danima.. MC imam 26-29d
prethodni je trajao 29d, i sad ovaj 27d, mjesečnica je bila 6.11., pa prema mojem izračunu spolni odnos je bio 6-7d ciklusa,
jesu li već onda plodni dani ili ne?
oprostite na gnjavaži i hvala za odgovori.. svako dobro.
|
|
14.11.2014. 22:00
Plodni. Pročitajte gdje sam pisao o metodi računanja plodnih dana.
|
111111
|
14.11.2014. 22:00
Poštovani,
poslijednjih 6 mjeseci koristim Lindinette 20, redovito imam nezaštićen odnos. Menstruacija mi je redovita otkad ih koristim, traje 5 dana , dosta je oskudna ali poslijednja me zabrinula jer je trajala samo 2 dana, ostala 3 dana se moglo vidjeti samo par kapljica, gotovo ništa.Zanima me postoji li mogućnost da sam trudna jer je dečko svršio unutra, iako redovito i na vrijeme pijem tablete. Uz to, 2 tjedna nakon te kratke menstruacije napravila sam test za trudnoću koji je bio negativan. Imam li razloga za brigu, da li je moguće da sam trudna?
hvala na odgovoru!
|
|
15.11.2014. 19:00
Nije moguće da ste trudna,a menstruacija je takva jer uzimate pilule. Uz kontraceptivne pilule menstruacija je takva oskudna, više nalikuje iscjetku nego menstruaciji.
|
slavoljupka
|
22.11.2014. 11:50
Ni nakon popivena duphastona menstruacije jos nema koji moze biti razlog? Stres zbog dolaska u novi grad ili je ona menstruacija od 9 dana bila lazna i postoji mogucnost trudnoce molim vas za pomoc umirem od straha
|
|
22.11.2014. 16:05
Ne znam koji je uzrok kod vas, no nakon duphastona treba pričekati još desetak dana da nastupi menstruacija.
|
afraid_23
|
25.11.2014. 08:20
Postovani doktore, jako sam zabrinuta.
Molim vas za odgovor!
Imala sam redovne menstruacije koje su mi inace dolazile 13. u mjesecu. Medjutim, u maju je malo kasnila, pa sam uradila test za trudnocu i bio je negativan,poslije cega je i menstruacija stigla 23.5 a zavrsila 26.9. Od tog mjeseca se "unormalila" i nastavila da dolazi 21.6, zatim 21.7, 21.8, i zadnja koju sam imala menstruacija stigla je 24.9 (obicno mi traju 3-4 dana) a zavrsila 27.9. Nezasticen odnos sa momkom sam imala 28.9, 1.10 i 6.10 s tim sto praktikujemo prekinuti snosaj, tj nikad nije ejakulirao u meni. Oktobar mjesec sam imala jako stresan, napet, i bila sam malo bolesna pa sam uradila nalaz krvi ali hvala Bogu sve je bilo uredu osim sto je na nalazu pokazalo malo upale.
U oktobru je mjesecnica trebala doci 26. no nije se pojavila, i dan danas kasni. (ovo je vec 30.dan) Bojim se da se ne radi o nezeljenoj trudnoci, ali ne znam kolike su sanse za to jer ponavljam u ta tri odnose koje sam imala poslije menstruacije po mom racunanju nisu bili plodni dani, i momak nije ejakulirao u meni (NIKAD). Ovaj put test nisam radila, jer svaki dan se nadam da ce se "vjestica" pojaviti no nista, pa sam se odlucila, prije nego ove sedmice odem kod ginekologa, da javim vama i zamolim za misljenje barem malo da se utjesim. Unaprijed hvala.
|
|
25.11.2014. 20:20
Napravite test na trudnoću. Za početak pa se javite nakon toga.
|
mateaaaa
|
25.11.2014. 22:50
Postovani, zadnju menstruaciju sam imala 21.10, imala sam nezasticeni odnos 13.11, pri cemu nisam sigurna dali je doslo do ejakulacije, decko takodjer nije siguran.. trebala sam dobiti 20.11 ali jos nista, inace mi stalno menstruacija kasni ali sad me nekako strah, zadnja 2 dana me bole jajnici, stomak i ponekad bubrezi.. pms ili trudnoca? nemam trenutno mogucnosti da napravim test jer u nasoj ljekarni radi moja teta a ne zelim da se sazna, a dalje nemam kako otici..
|
Emily5
|
25.11.2014. 22:55
Poštovani,
ovaj mjesec sam počela piti kontracepcijske pilule lindynette 20, ali ne s prvim, već s
drugim danom menstruacije (10.11.). Imala sam odnose, no prvih 8 dana s dodatnom zaštitom.
No jučer sam u kasnijim satima (24.11.) imala nezaštićeni odnos gdje je dečko djelomično
svršio u mene. Može li doći do trudnoće iako sam pilule uzimala redovito (svega sam par puta popila
sat do dva prije ili kasnije), ali nisam počela s prvim danom menstruacije? Ostalo mi je još 5 pilula
do kraja prvog blistera. Prilično sam zabrinuta i nadam se brzom odgovoru. Puno hvala unaprijed!
|
|
26.11.2014. 09:35
Matea trebali bi biti neplodni dani pa prema tome se ne bi trebalo raditi o trudnoći.
|
|
26.11.2014. 09:35
Emily neće doći do trudnoće.
|
slavoljupka
|
28.11.2014. 22:40
proslo je bilo 10 dana i nisam je oga za dzloila sad sam popila proveru 7 dana nadam se da ce sad doc i da nema razloga za brigu
|
|
29.11.2014. 20:20
U redu.
|
Ivanamario
|
29.11.2014. 20:25
Poštovani, naime sto posto sam sigurna da sam trudna jer sam uradila dva testa, u razmaku od dva dana i odma se pojavio plusic. ,Menstruaciju sam trebala dobiti jucer, danas(napravljen test) ali nemam tkz klasicnih simptoma-bolne grudi itd kao sto sam imala u prvoj trudnoci. Zadnja menstruacija je bila 1.11,ciklus u prosjeku 28 dana. Strah me jel neznam dali je sve u redu radi izostanka simptoma, u 4 mjesecu sam imala spontani ali sam tada imala i veliku temperaturu i krvarila, i nisam isla na kiretazu,a par mjeseci poslije biokemijsku trudnocu,pozitivan test,beta 15 pa 5 i menstruacija. Dali je sada sve ok ako ne krvarim,menstruacije nema,samo bijelo žuckasti iscjedak? Hvala Vam puno
|
|
30.11.2014. 02:20
Da li će biti u redu ne znam. Nadajmo se.
|