Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

wutang

20.10.2014. 08:50

Postovani Doktore,
Devojka i ja smo imali odnos bez zastite 11.10, i to je njoj bio zadnji dan menstruacije, znaci neplodni dani, ali nije doslo do ejakulacije, i bio sam u njoj samo par sekundi, Pre toga sam ejakulirao nekih devet sati pre odnosa, i obrisao sam se, ali nisam siguran da li je ostalo i malo sperme na glavicu. Interesuje me da li spermici mogu toliko dugo da zive na penisu, i da li ikako postoji sansa za trudnocu. Devojka nije imala nikakve simptome, samo je dva puta videla malo krvi, ali ona kaze da je to od crvenog voca koje je jela. Molim vas odgovorite mi da li postoji ikakva sansa za trudnocu, i ako postoji, kolika je?
Srdacan pozdrav!

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.10.2014. 10:40

Ako je ciklus redovit neplodni su dani. Uz to nije bilo ejakulacije.
Ne brinite.

jakozabrinuta

20.10.2014. 22:50

pozdrav, ispricavam se al treba mi pomoc. pitanje je mozda nekima glupo ali treba mi vase misljenje. decko dugo nije masturbirao i taj put je svrsio meni po stomaku... ja sam bila bijesna jer su mi bili plodni dani. sacekala sam jedno 3min da se osusi i otusirala se. strah me da mi nije vodom sperma nekako dosla do maternice.... zanima me je li postoji ikakva mogucnost da sam trudna. nevina sam i kasni mi vec dva dana. naglasavam da su mi bili plodni dani. molim vas da mi odgovorite iako su se ovakva pitanja vec mozda spominjala. hvala unaprijed!!!

21.10.2014. 20:45

Trudnoća nije moguća. Kao i sličnima poput vas sugeriram vam edukaciju da više ne bude takvih pitanja.

lorap__

21.10.2014. 21:40

Poštovani

U šestom mjesecu ove godine imala sad zadnji spolni odnos sa deckom s obzirom da nismo koristili zastitu i da nije svrsio u mene, nakon toga posjetila sam inozemstvo i dobila nekih 7 kila(priznajem jela sam puno iz dosade), ali imam menstruaciju svaki mjesec, sad ne znam jel to menstruacija il kako sam citala po forumima moze bit nesto drugo, s obzirom da mi se trbuscic malo zaoblio vise nego drugi dijelovi tijela, i sto sam osjetila nedavno da mi nesto u trbuhu se mice, sad ne znam jel sam to osjetila zbog trenutne viroze il sam ja trudna, ispricavam se na malo cudnim pitanjima ali se brinem, hvala na odgovoru unaprijed..

21.10.2014. 22:05

Ako imate redovito menstruaciju ne radi se o trudnoći.

ivkec93

22.10.2014. 21:20

Postovani,
Nakon menstruacije imam lagane bolove u donjem dijelu ledja, probadanja u lijevom bubregu, kao i bolvi u stomaku. Od kako je zavrsila mens imam pojacani zuti sekret, i veoma je obilan. Sta bi to moglo biti?

22.10.2014. 21:35

Prema opisanom upala u mokranom sustavu. Javite se liječniku opće medicine.

maja20

23.10.2014. 19:45

Postovani,
do 5.8. sam pila yaz i nakon toga mi je menstruacija bila redovita. Zadnju menst sam imala 6.10. to je bio 1.dan i trajala je 5 dana. I sinoc sam imala odnos i 'pobjeglo' je . Po mom izracunu sam u plodnim danima tj.bio je dan nakon ovulacije.
Kolke su sanse da sam ostala trudna?

23.10.2014. 22:00

Savjetujem tabletu za dan poslije.

iva577

27.10.2014. 17:15

Poštovani, 23.10. sam imala spolni odnos tijekom kojeg je puknuo prezervativ te je decko svrsio u mene. Taj dan mi je ujedno bio i zadnji dan menstruacije. Ciklusi mi traju od 26 do 28 dana. Međutim, problem mi je tocno odrediti pocetak menstruacije a time i plodne i neplodne dane s obzirom da je tijekom prva dva-tri dana krvarenje prakticki u tragovima. Konkretno, ovaj mjesec 16., 17. i 18.10. krvarenje je bilo vrlo slabo i moglo se opaziti uglavnom samo kod brisanja. Normalno krvarenje praceno grcevima u trbuhu zapocelo je tek 19.10. i kao sto sam vec navela zavrsilo 23.10. Koliko je vjerojatna trudnoca? Unaprijed hvala na odgovoru!

easyA

27.10.2014. 23:15

Imam 18 god i neredovite menstruacije, prvu sam dobila sa 16 god pa mi nije bilo potrebno jos ici ginekologu. Posljednje 4 su bile 18.6. (Trajal je 9 dana jer sam otputovala u inozemstvo pa pretpostavljam da je to zbog promjene klime), sljedeca je bila oko 20.7., treca 19.8. (Obje su trajale normalno po 6 dana),zatim 9.mj nista i onda 4.10. I trajala je 7 dana. Spolnih odnosa nije bilo do nedjelje 26.10. Prvi put smo sa zastitom i onda nakon 15-20 min,bez zastite ali nije svrsio unutar mene sigurno. Zanima me postoji li mogucnost trudnoce i trebam li biti zabrinuta? Srijedu, cetvrtak i petak prijepodne (22.,23.,24.10.) sam imala pojacan iscjedak i jos par simptoma po cemu sam zakljucila da sam tada bila u plodnim danima .

28.10.2014. 00:25

Iva ne brinite. Po opisanom radi se o neplodnim danima.

28.10.2014. 00:25

Easya prema opisanom neće doći do trudnoće.

andr37

02.11.2014. 10:35

Postovani doktore imam jedno pitanje.
Moja djevojka i ja smo imali odnos 29.10 .2014 a njena menstruacija je bila 21.10 a zavrsila 25.10 .Ejakulirao sam u nju 5 puta bez ikakve zastite sad mi recite koja je mogucnost da je trudna
Unaprijed hvala

02.11.2014. 17:20

Ako je ciklus redovit šansa je velika da dođe do trudnoće.

Zabrinuta33

03.11.2014. 17:55

Postovani,

Naime, imala sam 3 spolna odnosa protekli mjesec i sva tri su bila sa zastitom odnosno kondomom te prekinutim snosajem sto znaci da je decko ejakulirao izvan. Provjerili smo kondom za svaki slucaj i svaki puta je bio citav.
Menstruacija mi kasni 8 dana i jako sam zabrinuta no ipak smatram da ovom tehnikom zastite ne moze doci do trudnoce,a inace imam neredovite cikluse te mi je ovaj mjesec bio izrazito stresan.
Bila sam bolesna (prehlada i temperatura), te me jako bole jajnici tako da cak sumnjam i na upalu, te imam i bijeli iscjedak.
Dojke su jako bolne kao i inace pred menstruaciju no nje nema.
Zaboravila sam nadodati da sam u prethodna 2 mjeseca skinula 9,5 kg sto takoder utjece na moj neredoviti ciklus.
Da li imam razloga za brigu od trudnoce?

03.11.2014. 20:30

Prema opisanom se ne bi trebalo raditi o trudnoći.
Ciklus vam je i inače neredovit pa mislim da je to od toga.

A08

04.11.2014. 11:20

poštovani,
prije dva dana partner i ja imali smo nezaštićeni odnos, zadnju mjesečnicu imala sam 10.10., a ciklus mi je 26-30 dana, prema izračunu bili su neplodni dan, no zanima me postoji li mogućnost da dođe do trudnoće u neplodnim danima ukoliko je došlo do ejakulacije? hvala na odgovori. lp

dalicancica

04.11.2014. 11:35

Poštovani, zadnja mensturacija je bila 7.10. a jutros sam napravila kućni test na trudnoću koji je pozitivan. big-smilebig-smilebig-smile. Ono što mene zanima je: zašto se gleda da je trudnoća već 4 tjedna ako su plodni dani bili tek 14.10. a ovulacija 19.10. te s obzirom da sam 17.10. izašla van te nažalost popila koju previše i na kraju završila navečer s povraćanjem te s mučninama slijedeći dan, dali to ima kakav utjecaj na plod? po mojoj procjeni zatrudnila sam 19.10. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru i ispričavam se ukoliko se navedeno ne tiče teme u kojoj sam postavila pitanje