Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
27.09.2014. 23:30
Tena pročitajte prijašnje postove o tome. Prijelomno krvarenje i krvarenje u trudnoći nisu ista niti izgledom, ritmičnošću, intenzitetom i trajanjem.
Dakle kad se radi o trudnoći, žene ne mogu imati menstruaciju ali mogu krvariti u ranoj trudnoći.
|
dita123
|
28.09.2014. 09:50
poštovani
posljednja menstruacija mi je bila 29.8.i trajala je kratko oko 3 dana.Naime muž i ja pokušavamo zatrudnjeti tako da smo nezaštičeni odnos imali 24.9,25.9 te 27.9. a inaće imamo produženi ciklus pa se baš nemogu orjentirati po plodnim danima.sad trenutno imam neke simptome pms-a tj bol u grudima i par prištića pa me zanima kad najranije mogu napraviti test prije menstruacije.ili da čekam menstruaciju.lp
|
|
28.09.2014. 23:40
Dva tjedna od odnosa ako izostane menstruacija.
|
n_n122
|
30.09.2014. 21:10
Lijepo pozdrav
Ovako imao sam odnos s curom šesti dan nakon završetka menstruacije, nismo koristili kondom ali takodjer odnos je trajao svega minut do minut i pol, nije bilo predigre niti iceg te djevojka nije bila u potpunosti vlazna koliko zna da bude, snošaj je prekinut nakon 20 sec. te je nastavljen opet 20 sec i ejakulirao sam izvan, ni blizu vagine. Djevojka je dobila bijelo pranje nakon 7 dana poslje odnosa prvi dan je bilo bijelo, a zatim smedjkasto i moze se primjetiti malo kao crvenkaste sluzi ali sasvim malo. Pitam se da li je moguce da je u pitanju trudnoca (zaboravio sam napomenuti menstruacija joj nije rednovna i traje 6 do 7 dana). Jako je nasikirana a i ja sam zbog nje, da li je moguce da ta sluz ima veze s necim drugim, (nije imala nikakvih grceva bolova niti promjena znatnih u tih 7 dana poslje odnosa, osim toga). Hvala vam unaprijed!
|
|
30.09.2014. 22:40
Ako ste sigurni da nije bilo ejakulacije onda ne trebate sumnjati.
|
n_n122
|
01.10.2014. 22:20
Ne nije bilo ejakulacije unutar vagine. Ali djevojka ima smedji iscjedan vec 3 dana i danas 11 dan nakon odnosa lagano krvari i krv je obicne crvene boje, sta je to dal je moguce da je dobila uradnjenu menstruaciju ili u pitanju neka lazna? Neki kazu da je nahlada, dali je to moguce od nahlade, jer i kada mokri mokraća je dosta toplija nego inace... Stvarno smo zbunjeni mozete li nam pomoci ? Hvala Vam
|
ivanalucas
|
01.10.2014. 22:20
postovani!
zadnja menstruacija bila mi je 9.9.2014 sada osjetim da me grudi bole i kad stisnem izde bijela kapljica.. bila sam trudna vec ali sad nisam sigurna imam i grceve uz to bplove u donjem leda i iscjedak bjelkast bila sam kod doktora rekao je da se kao nesto vidi ali nije siguran ... test sam pravila ali je pokazao negativno da li je bilo rano za njega ili je rijec o necem drugom.... bojim se da nije rak slicni su simptomi i zaboravila sam reci da imam povremeno mucnne za uor neznam sta bi rekla umorna jesam ali imam djete od 10 mj... kad nam je pobjeglo bili su mi plodni dani jako sam zbunjena
|
|
03.10.2014. 00:05
Nn122, moguća je upala, cista i slično. Savjetujem nek se javi na pregled ginekologu.
|
|
03.10.2014. 00:05
Ivana na osnovu iznesenog ne mogu reći o čemu se radi.
Sigurno je da ste test prerano napravili.
Ako vam kasni menstuacija tek tada napravite test. Ne prije jer nije vjerodostojan.
|
AcHoW
|
03.10.2014. 21:15
Pozdrav doktore šakoronja. Imam jedno vazno i hitno pitanje. Ovako djevojka mi je prehladena i povraca joj se i ovo ono. Frendice joj govore i pitaju "dal si trudna" uglavnom imali smo seksualne odnose i sad smo zabrinuti dali je trudna ili nije. Bole ju sve kosti i povraca joj se. Sutra treba dobit mengu? Pa sad da vas pitam sta da napravimo kao sljedeci korak da saznamo dal je trudna ili nije??
|
|
04.10.2014. 02:45
Ne znam dal je trudna i dali ste imali rizičnih odnosa ovaj ciklus?
Ako će joj kasniti menstruacija koji dan nek ev. trudnoću ustvrdi testom.
|
mikirikikiki
|
04.10.2014. 02:45
doktore, je li moguce da zena zatrudni ukoliko imamo sex bez zastite 2 puta u jednom satu pri cemu ja prvi put svrsim, ali poslije toga pisam, pa opet imamo sex? Ona ima menstruaciju svakih 30 dana, i danas je 30. dan ona jos nije dobila.
|
zabrinutatanja
|
04.10.2014. 11:20
da li je moguca trudnoca ako sam u toku plodnih dana imala takozvani odnos koji je svega trajao ni pola minute a on nije bio ni blizu zavrsetka,i to smo zakljucili tako sto se nakon toga odmah samozadovoljavao i trebalo mu je dosta da zavrsi.. tako da svega par puta ulazenja? menstruacije uvek redovne trebam dobiti 10 a jos nista od pmsa
|
mikirikikiki
|
i da napomenem da nijednom nisam svrsio u nju, ni blizu vagine
|
kikich
|
Poštovani,
Trebala sam imati odnos s dečkom, ali do toga nije došlo, već smo se samo zadovoljavali.
Oprostite na izrazu, ali on je prvo dirao svog pa nakon toga gurnuo prste u mene (sat prije toga je ejakulirao i pretpostavljam oprao ruke i penis).
Menstruacija mi je inače redovita (21-26 dana) i trebala sam ju dobiti najkasnije jučer što je bio 26. dan mog ciklusa.
Inače sam jako paranoična i pod stresom nakon bilo kakvih odnosa, ali sada još više jer imam sve simptome pred menstruaciju: osjetljive i natečene grudi, prištiće po licu, iscjedak, napuhani trbuh... Ali svejedno nisam dobila menstruaciju, a strah me je da su njegovi prsti koje je gurnuo u mene imali sperme po sebi.
Da li je moguće da sam na taj način ostala trudna ili mi samo kasni jer si radim stres da sam trudna?
Unaprijed hvala na odgovoru.
|
|
04.10.2014. 21:05
Mikirikiki šansa tim načinom postoji. Nije velika ali se ne može u potpunosti isključiti.
|
|
Zabrinutamaja, ako ste sigurni da nije bilo ejakulacije,ni blizu iste onda šanse nema.
|
|
Kikich šansa nije moguća.
|
mikirikikiki
|
05.10.2014. 12:40
Doktore,
da vas opet pitam. Znaci moja djevojka i ja smo imali nekoliko puta odnose u toku njenog posljednjeg ciklusa od toga su 2 odnosa bila u plodnim danima, ali ja nijednom nisam svrsio u nju nego negdje pored i imali smo odnos bez zastite. Njena posljednja 4 ciklusa traju 30 dana, a ovaj posljednji kasni. Posljednji put je dobila 4. septembra a sada jos nije dobila. Rekli ste da je mogucnost trudnoce vrlo mala ali da ipak postoji. Otisli smo u dom zdravlja i uradili nalaz za mokracu. Doktor nam je rekao da nema nicega cega se trebamo plasiti i da nije trudna. Medjutim ona jos nije dobila (juce smo bili kod doktora). O cemu je rijec?
|
qaywsxer
|
05.10.2014. 14:20
Doktore, posljednji ciklus sam imala 4. septembra i jos uvijek nisam dobila. Imala sam odnose prethodnog mjeseca, i imam nedoumicu da li mi kasni ili sam trudna stoga bih volila to da razjasnim. Zanima me kada bih mogla otici kod ginekologa radi utvrdjivanja mog stanja jer ne znam da li je sada prerano i da li se to moze utvrditi sad?
|