Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.09.2014. 20:05

Beba ne radi se o trudnoći.

07.09.2014. 20:05

Luu dakako da postoji šansa. Ako vam kasni menstruacija, napravite test.

ljiljana1234

08.09.2014. 02:05

Postovani doktore,
Decko i ja smo nedavno imalk tkzv. Peting. Trljao je svoj polni organ o moj ,na "suho" ajmo reci. tj nezasticeno. ali on tvrdi da nije svrsio niti je bilo ikako sperme u blizini. Cak smo pokusali i anal. Sex medjutim nismo do kraja. Nevina sam i himen je na mjestu. Za 10 dana trebam dobiti.Zanima da li postoji brige za trudnocu?
Hvala unaprijed.
Srdacan pozdrav!

08.09.2014. 13:15

Ne postoji. Nije ni bilo odnosa.

luuu221

08.09.2014. 22:15

Poštovani,
Opet ja....
Danas sam napravila test za trudnoću ( točnije prije sat vremena), ispala je jedna crtica, odnosno negativno.
Sad me zanima, postoji li mogućnost da test laže.
Danas sam imala lagane bolove 20-tak minuta i prošlo je. Grudi me manje bole ali i dalje su na dodir osjetljive.

09.09.2014. 23:15

Ako ste ga napravili prema uputama i ako ste ga napravili tek nakon što vam kasni menstruacija, tada je toćan u više od 99 posto.

VanjaM

09.09.2014. 23:25

Poštovani,
pijem kontracepcijske pilule Lindynette 20 ali ih ne uzimam u isto vrijeme, sat, dva razlike i mislim da sam jednom povraćala nekih sat, dva nakon uzimanja pilule i nisam uzela drugu nego sam sutra dan nastavila normalno piti kao i do sada (inače ih pijem zbog menstrualnih bolova pa se zbog toga bas ne pridržavam vremena) no 20. 7 sam imala spolni odnos sa dečkom, bez zaštite a 11.8 sam dobila menstruaciju koja je trajala do 15.8, druga menstruacija mi je stigla jučer 8.9...
Mene sada zanima ako sam trudna da li bi menstruaciju svejedno dobila zbog toga sto pijem kontracepcijske pilule ili bi ona bez obzira na pilule u slučaju trudnoće izostala ?
Nadam se vašem skorom odgovoru. Unaprijed hvala.

10.09.2014. 09:40

Niste trudna. Ne brinite.

jackson5

10.09.2014. 22:25

Poštovani, da li postoji mogućnost trudnoće u ovom slučaju, Imala sam prije mjesec i pol odnose s kondomom i ejakulirao je vani. I nakon toga sam dobila menstruaciju međutim bila je možda malo oskudnija nego inače. A sada nisam još dobila i trenutno nemam simptome pms-a kao obično.

jelenica067

10.09.2014. 22:45

Postovani doktore,30.08.2014. sam imala nezasticeni odnos,nakon 12 sati od rizicnog odnosa sam popila pilulu Escapelle.Kravrenje je doslo nakon 5 dana,bilo je oskudnije prvog dana,pa malo obilnije,pa opet nesto oskudnije i trajalo je 4 dana...Medjutim,jako me strah da nije doslo do zaceca ipak...Danas 10.09.2014 mi se pnovo pojavio neki crvenkasti iscjedak,i grudi su mi jako narasle.Takodje cesto osjecam bol u lijevom jajniku...Mislite li da ima mjesta brizi da je doslo do zaceca?I koliko dana nakon popijene tablete grudi mogu biti osjetljive?Hvala,srdacan pozdrav...

jelenica067

11.09.2014. 13:10

Takodje,zaboravila sam da napomenem da partner nije ejakulirao unutra,vec vani,ali da sam iz straha da predsjemena tecnost ne dovede do oplodnje,ipak popila pilulu...

11.09.2014. 20:00

Jackson prema opisanom se ne radi o trudnoći.

11.09.2014. 20:00

Jelenica mislim da se ne radi o trudnoći već će vam uskoro doći menstruacija.

12.09.2014. 10:40

Postovani, pisala sam vam 5.9. i hvala vam na vasem odgovoru. Unatoc svemu ja sam i dalje zabrinuta. Jos uvijek nisam dobila menstruaciju i stalno sam pod stresom.U utorak 9.9. sam napravila test za trudnocu i bio je negativan. Sta vi mislite o svemu tome? I ako nije u pitanju trudnoca, sta je uzrok svemu ovome po vasem misljenju i koliko jos da sacekam da dobijem menstruaciju? Veliki pozdrav, unaprijed hvala.

12.09.2014. 11:45

Ne radi se o trudnoći. Možda cista, stress, pcos i slično.
Savjetujem uzv pregled.

tixy22

13.09.2014. 15:15

Poštovani,

Zanima me da li je moguca trudnoca uz koristenje prezervativa, iako isti nije puknuo. Cula sam da su neke zene zatrudnile unatoc prezervativu. Za sad mi je menstruacija normalna, no isto tako znam da dosta velikom postotku zena, menstruacija dolazi prva tri mjeseca. Zabrinuta sam jer imam su mi simptomi pmsa slicni trudnoci: bolne grudi (15-20 dana prije menstruacije), konstantan umor, povecan apetit, razdrazljivost, bol u ledjima, te sam u zadnjih mjesec dana dobila 4 kg.

13.09.2014. 22:20

Kod vas se ne radi o trudnoći. Ako se pravilno koristi pruža veliku zaštitu.

mia17

13.09.2014. 22:20

Poštovani,zadnja menstruacija bila je 15.08.,nezaštićeni odnos imala sam 07.09.,cikluse u prosjeku imam svakih 26 dana,menstruciju nisam još dobila,dali je moguča trudnoća?

ivana_89

13.09.2014. 23:30

Postovani doktore, postavicu Vam jedno pitanje, pa mozda odgovor od Vas dobijem pre nego sto napravim test happy
Naime, kopka me da li nisam sluuucajno zatrudnila. Moj dragi i ja smo u avgustu, 14-og dana mog men.ciklusa imali sex.odnos pri cemu je ejakulirao u mene. (zelimo bebu i "radicemo na tome", samo proslog meseca smo 2 dana bili zajedno)
Sledeca menstruacija je dosla na vreme, normalno. Malo se cudno osecam ovih dana, nenormalno sam gladna, i posle vecine obroka imam kratkotrajne mucnine. I nekako cudno se osecam. Pa me kopka da li postoji neka sansa da sam ostala trudna, sta Vi mislite? Morala sam da Vam se obratim za Vase strucno pitanje, lokalna apoteka sutra ne radi, a ja sam se "uzvrtila". Nije me strah trudnoce, samo se plasim da ne konzumiram alkohol, a mozda trudna. Toga se plasim, jer sam dva puta sa drustvom malo vise popila...

Srdacan pozdrav

AcHoW

14.09.2014. 11:05

Poštovani doktore Šakoronja, ovo pitanje je malo cudno ali shvatite da je razlog neiskusnost u ovakvim stvarima. Ovako imao sam seksualni odnos sa djevojkom dok je je sansa trudnoce bila niska, iako nisam ejakulirao u nju vec izvan. Seksualni je odnos ponovljen 2 puta u 40-45min. Da li postoji sansa trudnoce??