Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

29.08.2014. 21:30

Aufilia imali ste menstruaciju. Ne radi se o trudnoći.

Stefan, prema opisanom nikako se ne radi o mogućnosti trudnoće.

U postocima mogućnost zanošenj po ciklusu je 20 posto.

becarka

30.08.2014. 11:00

Postovani, radila sam test ponovo i negativan je. O cemu je rijec?

30.08.2014. 23:00

Postoje stotine uzroka izostanka menstruacije.
O kašnjenju menstruacije pročitajte u prijašnjim postovima.

dndakt

01.09.2014. 21:50

Postovani doktore ja i djevojka smo imali odnos i ejakulisao sam joj po analnom otvoru i otislo joj je po donjem rublju a cura je i dalje nevina sad mene zanima da li je moguca trudnoca iako joj nisam ejakulisao po vagini i da li moze da se preko odjece prenese spremi u vaginu . hvala unaprijed

01.09.2014. 22:05

Nije moguće.

Nepoznata69

03.09.2014. 23:15

kada se najranije pocinju desavati znakovi trudnoce? (mucnine,i to)

04.09.2014. 11:25

Uglavnom u vrijeme očekivane menstruacije i kasnije.

Nepoznata69

04.09.2014. 16:45

da li je moguce da se trudnoca ne skuzi mjesec dana? tjst. da neznas da si trudna vec mjesec dana?

04.09.2014. 21:15

Moguće je ne imati smetnje, ali menstuacija mora kasniti.

05.09.2014. 21:30

Postovani, imam 17 godina i menstruacija mi nije redovna dobijem od 20-24 dana a nekad i vise-manje dana prodje.I ranije sam vam se obracala zbog toga pa ste mi rekli da sumnjate na policisticne jajnike,ali jos nikako nisam posjetila ginekologa.Prvi odnos sam imala sa 16 godina i posle svakog odnosa mi se poremeti ciklus. Zadnje 2 menstruacije sam imala 18.7. i 12.08. Odnos sa deckom sam imala 20.08. prvi put nakon 8 mjeseci.Koristili smo prezervativ ali nam je pukao i shvatili smo tek na kraju. Tvrdi da nije ejakulirao u mene vec da je izvadio polni organ i ejakulirao u kondom ali me ipak strah od trudnoce.Zatim su me par dana posle boljeli jajnici kao kada trebam dobiti.U nedjelju ujutro tacnije 24.8. mi se pojavila krv na gacicama kao kada dobijem menstruaciju ali to nije bilo tackasto krvarenje vec kao menstruacija a takve i boje i bilo je par ugrusaka tamne boje.To je trajalo svega par sati i posle nestalo.Juce tacnije 04.09. su me opet zaboljeli jajnici kao pred mentruaciju ali dosta manje i sinoc mi se pojavilo svijetlo roze boje kada sam obrisala spolni organ.Takve boje mi je i prije bilo kada tek dobijem menstruaciju prvih par kapi.Ali sada opet nemam niti je bilo vise ni nocas a ni danas.Moram napomenuti da sam 28.09 svratila na more i okupala se malo a voda je bila pohladna.Zanima me vase misljenje o svemu tome.Izvinjavam se sto sam ovako opsirno napisala.Molim vas da mi sto prije odgovorite jer me strah i bojim se da to nije implantacijsko krvarenje.Da li postoji sansa za trudnocom ako je ipak koja kap sperme dospjela u vaginu..Unaprijed hvala.Veliki pozdrav.

anamolipomoc

05.09.2014. 21:30

Postovani, molim Vasu strucnu pomoc.
Danas 5.9. dobila sam menstruaciju koja je trebala stici 8.9. Jako sam uplasena jer mislim da sam trudna.
Sve simptome imam kao kod svake 2. menstruacije, medutim uvjek sam dobivala redovito ili jedna dan kasnije.
Imala sam odnose s dugogodisnjim deckom pod plodnim danima (25.8.), medutim koristili smo prezervativ te nije niti svrsio tokom spolnog odnosa.
Napomenula bi da sam ovaj mjesec pila 7 dana neke atibiotike (14 tableta) radi upale grla.
Dali je to radi antibiotika menstruacija uranila (logicno bi mi bilo da kasni) ili nedaj Boze da je ovo krvarenje u trudnoci?
Doktore, molim Vas pomoc.
LP

05.09.2014. 21:55

Maki prema opisanom mislim da se ne radi o trudnoći.

05.09.2014. 21:55

Ana ciklus je sklon oscilacijama, manjim il većim.
Dakako da se ne radi o trudnoći.

IvanaRijeka

05.09.2014. 23:30

pozdraav,znaci ovako,sa deckom sam vrlo kratki spolni odnos bez zastite imala(nije svrsio u mene,ali mislim da je svejedno mrvicu sperme usla u mene) 01.08,a menstruaciju sam dobila 03.08,sada sam opet dobila menstruaciju 29.08,bila je normalna kao i svaka i trajala je 5 dana,ciklus mi inace trace 25 dana sto znaci da je sve u redu,no 01.09 sam pocela imati jake bolove u trbuhu,i imam ih vec 5 dana,hrana mi se gadi(jako malo jedem) i jedino sto popijem mrvicu vode,na samu pomisao na hranu mi dode slabo,da li je ikako moguce da sam trudna?

Beba12345

07.09.2014. 01:10

Postovani,
Prosli mjesec nisam uopce imala odnose za vrijeme plodnih dana te sam imala jedan nezasticeni spolni odnos 21. dan ciklusa, ali nije bilo ejakulacije u rodnici. Menstruaciju sam dobila na vrijeme, 31.8., bez ijednog dana kasnjenja i bila je jednakog intenziteta i trajanja kao inace. Medjutim, vec nekoliko dana imam strasne mucnine, posebice ujutro i neprekidne glavobolje. Postoji li sansa da sam trudna?
Hvala unaprijed

07.09.2014. 01:15

Ne. Imali ste dvije uredne normalne menstruacije.

Beba12345

07.09.2014. 16:20

Postovani,
Ne znam jeste li vidjeli moj jucerasnji post. U svakom slucaju unaprijed sam Vam zahvalna na odgovoru happy

luuu221

07.09.2014. 16:20

Poštovani doktore!

Menstruacija u 7 mjesecu mi je bila uredna ( 10.7-14.7), te u 8.mjesecu također ( 6.8.-10.8). Po mojoj računici u 9.mjesecu sam menstruaciju trebala dobiti ili 2.9 ili 3.9.
No međutim, još uvijek ništa.
Imam bijeli iscjedak 2-3 puta na dan. Bolne grudi već nekoliko dana. Te grčeve u donjem dijelu stomaka točnije u području lijevog jajnika ( ponekada).
S partnerom imam nezaštićene spolne odnose.
Zanima me postoji li ikakva mogućnost trudnoće? Ili sam se uzalud ponadala.
( p.s. zbog razočarenja nekako odgađam napraviti test) big-smile
unaprijed vam hvala na odgovoru.