Autor
|
Poruka
|
suncica625
|
27.08.2014. 23:35
Pozdrav. Dakle, moj problem je sljedeći:
Posljednju mjesečnicu sam dobila 24.7., a ciklus prethodne dvije trajao je 32 dana, što bi značilo da sam ovaj mjesec trebala dobiti oko 25.8., odnosno prije tri dana. Prvi spolni odnos sam imala 18. 8., a par dana nakon još tri, svaki put je korištena zaštita prezervativima, a prije ejakulacije penis je izvađen. Brine me to što, osim što nisam dobila, nemam uobičajene znakove da ću dobiti (bol u grudima, trbuhu). Test za trudnoću je bio negativan, no testiranje je izvršeno danas poslijepodne, a ne ujutro (jer na kutiji piše da se može koristiti u svako doba dana), a sat vremena prije testa popila sam dvije čaše vode i nisam ništa pojela. Zanima me koliko je test pouzdan, kolika je vjerojatnost da sam trudna (ako prezervativ nije puknuo, neovisno o tome što se ejakulacija dogodila izvan vagine tijekom svakog odnosa), i koliko je neobično da mjesečnica kasni ako je inače uglavnom redovita.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
28.08.2014. 11:00
Ne radi se o trudnoći.ne brinite. Uskoro će nastupiti menstruacija.
|
bettyjuicee7
|
28.08.2014. 14:30
Poštovani, hvala Vam na odgovoru, no danas sam dobila obilan smeđi iscjedak koji je popraćen svijetlom krvi, radi li se o menstrualnom ili implantacijskom krvarenju?
|
Doda123
|
28.08.2014. 18:05
Dali mi mozete odgovoriti na ovo :
Imala san nezasticeni odnos sa deckom u zadnjih mjesec dana i koristili smo metodu prekinuti snosaj . Kasni mi menstruacija 2 dana i inace mi uvijek kasni po par dana ali ovaj put neman bolne grudi kao inace vec imam bolove u jajnicima te bijeli iscjedak i osjecam da bi trebala dobit . Prosli mjesec mi je bio jako stresan i sto vi mislite o tome , dali ima sanse da se radi o trudnoci ili je samo stres ?
|
Nepoznata69
|
28.08.2014. 19:45
znaci imala sam ajmo reci prvi spolni odnos ovaj mjesec sa deckom..i on je stavio kondom i zatim je par puta usao ali ne cijeli i to je trajalo svega par sekundi i nije svrsio..medutim meni nije dosla menstruacija ovaj mjesec..imam li razloga za brigu zbog trudnoce?
|
|
29.08.2014. 00:50
Bettyjuice vjerovatno početak menstruacije.
|
|
Doda svakako da ima šanse za trudnoćom. Napravite test.
|
|
Nepoznata prema opisanom nemate razloga za brigu. Trudnoća nije uzrok izostanka menstruacije.
|
becarka
|
Postovani,
vec sam vam pisala, imala sam zadnji odnos 14.8 za vrijeme plodnih dani s time da partner nije ejakulirao u mene a sa zastitom i od tada 11 dana nakon sam radila test jer sam sumnjala na trudnocu i bio je negativan. Menstruaciju sam trebala dobiti prije 3 dana, imam bolove u donjem dijelu trbuha, grudi uzasno osjetljive i bole, nadutost...iscjedak jee zuckast i kiselkastog mirisa. o cemu bi se moglo raditi?
|
agatha93
|
29.08.2014. 13:05
Postovani!
Imam 22 godine.
Prije svega da napomenem, pocetkom sedmog mjeseca oko 9-10. 7.mj. jake bolove u donjem djelu trbuha te su me zadrzali u bolnici radi krvarece ciste na ljevom jajniku, ali nista opasno, zadrzali su me reda radi. pustena sam kuci nakon 2 dana. trebala sam doci opet na rutinski pregled nakon toga, medutim spletom okolnosti nisam.
Prije toga nikad nisam imala spolne odnose. Do prije 2-3 dana i nisu obilne; imala sam sploni odnos 25-26.8.mj. nezasticen. Neznam ni sama dali je doslo do snosaja,ili ne nisam sigurna.
Menstruaciju zadnju sam dobila 7-8. 8.mj. Traje obicno 3-4 dana. Sljedecu menstruaciju bih trebala dobiti 3.9.
Medutim jucer sam osjecala nelagodu ili nesto kao tezinu,na ljevoj strani u donjem djelu stomaka. Jucer navecer sam pocela lagano krvariti, danas vise,poput menstruacije. Isto osjecam ponekad nelagodu na toj strani unutra. Jeli moguce da je u pitanju trudnoca, ili ipak uranjena menstruacija ili nesto trece....? Ginekologu jos nemogu, a u drugom stanju ne zelim ostati.
Hvala lijepa na svakom odgovoru.
|
Doda123
|
29.08.2014. 14:15
Postovani ,
Opet pisem . Mentruacija mi sad kasni 4 dana i bole me jajnici te imam bolove u ledima . Sa deckom nisam koristila zastitu vec svaki put kad bi trebao svrsit izvadio bi i svrsio bi van vagine , nismo imali odnose u plodnim danima . Napominjem da mi je mjesec bio jako jako stresan . Neman bolne grudi kao sto inace imam samo me bole jajnici i dobila sam dosta pristica . Dali postoji sansa da sam trudna ako nikad nije doslo do svrsavanja u vaginu i dali je moguce zatrudnjeti na taj nacin da bi svaki put se istusirao prije novog odnosa . Napominjem : odnosi nisu bili svaki dan .
Hitan mi je vas odgovor jer se sad vec stvarno bojim !
|
agatha93
|
29.08.2014. 14:15
Ispravak - Traju obicno 3-4 dana i nisu obilne.
|
ari56
|
29.08.2014. 16:40
Postovani,
jucer sam napravila test za trudnoću nakon što mi je menstruacija kasnila 4 dana. Test je bio negativan. Danas sam imala zaštićeni odnos, ali menstruacija mi jos uvijek kasni. Zanima me je li ikako moguće da test nije vjerodostojan? I je li možda seks za vrijeme čekanja da menstruacija stigne razlog njezina kašnjena? Hvala Vam puno na odgovoru.
|
becarka
|
+ nadodala bih, da imam bolove u lijevom jajniku. Radi li se mozda o infekcije ili postoji mogucnost za trudnocom? Moram nadodati da sam uzasno pod strahom i stresom od trudnoce, mozda bi bio jos jedan od razloga zasto kasni?
|
aufilia
|
Postovani!Molila bih za hitan odgovor.Vec sam Vam bila pisala;ali nisam sigurna da sam dobro sve objasnila;pa me uhvatila panika.Uglavnom;spolno sam aktivna vec 5mjeseci;prakticiram seksualne odnose s ejakuliranjem vani;partner je stariji i iskusniji.Seksualne odnose sam imala 2.7-3.7.i 10.7.;s prekinutim snosajem;ejakulirao je vani.Menstrualni ciklusi traju 24-29 dana,menstruacije traju inace 8dana, prva 2-3dana su obilne i bolne;dok je zadnja 2 dana krvarenje minimalno.Moram napomenuti da mi menstruacija nikad nije izostala u10 godina i uvijek je prati pms(odlasci u wc;bolovi u trbuhu i sl.).,tako je bilo sve do 26.8.,prvi dan me boljelo i krvarila sam iako mi se ucinilo da je krv svjetlija i bilo je ugrusaka,2 dan i 3 koristila sam jedan ulozak s minimaln.krvarenjem.Ponekad kad operem kosu;menstruacija stane;ali kroz nekoliko sati krene i bude obilna;sto nije slucaj sad.;ne sjecam se da je ikad bila ovako oskudna.Zadnje menstruacije sam imala2.7.;27.7.i valjda ovo sad...Mene muci to sto ne znam je li to lazna meenstruacija;tzv.implatancijsko krvarenje.Moram napomenuti da sam padala u nesvjest prije 2-3 mjeseca nakon male fizicke aktivnosti i boravka na suncu;vadila sam nalaze kod lijecnice obiteljske prakse i sve je bilo u redu,osim sto mi izmjeren mi je niski tlak;no s tim imam problema jer sam fizicki neaktivna;pa se zapusem zbog bilo kakve aktivnosti oduvijek.Takodjer bih napomenula da ovih dana nisam pretjerano jela kao sto znamMolila bih Vas za razumijevanje i hitni odgovor.Vec sam kupila test;pa me zanima da cekam da prodje menstruacija;ako se tako moze nazv.ili mogu to napraviti bilo kad.
|
stefan024
|
Postovanje!
Imam pitanje za vas. Devojka i ja smo pokusali da upraznjavamo seksualne odnos bez zastite, ona je nevina. Ciklus joj je trajao od 8.8. do 13.8., pokusali smo par puta, nisam isao do kraja jer ju je bolelo, himen nije probijen, ostala je nevina. Posle toga smo nastavili ali rucno gde je doslo do ejakuacije ali po meni, sperma nije dosla u kontakt sa njom. Sve se to desilo veceri 24. na 25. Ovih par dana ima bolove u stomaku, ne znam da li je od virusa ili moguce trudnoce. Da li je moguce da je zatrudnela?
|
Maria298
|
29.08.2014. 16:45
Poštovani,zadnja mjesečnica mi je bila 19.-24.08. sada su mi nastupili plodni dani. Kolika je vjerojatnost za trudnoćom,ako partner i ja imamo ne zaštićene odnose svaki dan,ponekad i par puta dnevno?? Unaprijed zahvaljujem.
|
|
29.08.2014. 21:30
Bečarka ponovite test na trudnoći. Radili ste ga prerano.
|
|
Agatha prema opisanom mislim da se ne radi o trudnoći. No ako ne dođe menstruacija , napravite test.
|
|
Doda, kasni vam menstruacija. Šansa postoji. Imali ste nezaštićene odnose bez zaštite i to opetovane. To što se partner otuširao nije nikakva garancija.
|