Autor
|
Poruka
|
andjelija
|
16.09.2014. 01:35
Oprostite na zamaranju Doktore ali pojavio mi se neki smeđi iscjedak, jako malo je bilo odnosno nisam ni primjetila dok nisam došla kući niti sam išta osjetila, sasvim malo ga je bilo na vešu, i pošto znam da se smeđi iscjedak povezuje s trudnoćom užasno se bojim i pod stresom sam, da uradim test za trudnoću?
|
napolitanka420
|
16.09.2014. 19:35
poštovanje!
imam pitanje.. pijem lindynette20 već skoro dvije godine, ali sam zaboravila popiti jednu tabletu
zadnja menstruacija mi je bila 3.9. i trajala je 5 dana.
odnose imam svaki drugi dan
posljednjih nekoliko dana sam umorna, razdražljiva, bol u križima i trbuhu, glavobolja i užasna glad posljednjih tjedan dana, osjetljive grudi te lagana mučnina
prije kojih pola sata mi se pojavilo neko svijetlo krvarenje koje mi inače sliči onome na početku mjesečnice.
da li postoji vjerojatnost za trudnoću?
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
16.09.2014. 22:40
Andjelija napravite ako želite.
|
|
16.09.2014. 22:40
Napolitanka šansa za trudnoćom postoji. Iscjedak je rezultat neredovitog uzimanja pilula.
|
saznajem
|
20.09.2014. 00:55
Poštovani, nakon spolnog odnosa taj sam mjesec dobila menstruaciju,bila je normalna kao i inace, no ovaj mjesec menstruacija mi kasni 4 dana sto mi se do sad nije dogadalo. Ima li kakve sanse za trudnocu? Nisam primjetila nikakve simptome i postoje li jos neki razlozi zbog kojih bi mi menstruacija mogla kasniti?Unaprijed hvala.
|
AcHoW
|
20.09.2014. 12:35
Poštovani doktore Šakoronja.
Ovako imam jedno vrlo zanimljivo pitanje sto sam cuo neki dan i o tome sam prico sa curom. Ako ejakuliram u djevojku dan prije njene menge, da li postoji sansa za trudnocom i koliko je ona velika?
|
|
20.09.2014. 19:40
SAznajem, nema šanse ako ovaj mjesec nije bilo rizičnih odnosa.
|
|
20.09.2014. 19:40
Achow jako mala, ako je ciklus reovit kod djevojke. Radi se o neplodnim danima.
|
marlena1515
|
21.09.2014. 19:30
Postovani,
prvo da napomenem da sam rodila prije 4 mjeseca i da bebu isključivo dojim.
Naime, ciklusi nakon poroda su mi neuskladeni. prvu menstruaciju nakon poroda sam
dobila 13.07, pa 1.08. pa opet 19.08. i od tada nista. u razdoblju od otprilike 30.08. pa do 10.09 sam
imala 2 odnoSA sa suprugom s kondomom. napravila sam 2 testa na trudnoću, prvi 19.09 u popodnevnim satima
i drugi 20.09 sa prvim jutarnjim urinom-oba negativna. pitanje je jesam li mozda prerano napravila testove s obzirom
da ne znam kada je nastupila ovulacija ili da se pouzdam u rezultate testova? Hvala unaprijed
|
|
21.09.2014. 22:05
Niste trudna. Anovulacija je posljedica dojenja.
|
Anora
|
22.09.2014. 23:00
27 jula sam imala nezaštićeni odnos sa dečkom, i isto veče sam popila pilulu za jutro posle.4 avgusta sam dobila menstruaciju koja je trajala 4 dana, da bih opet dobila krajem avgusta, 28 ili 29og
Od 15 septembra imam simptome pmsa i očekujem menstruaciju, ali i strahujem da sam trudna.
Da li treba da je očekujem ovog meseca iako sam imala dva puta prethodnog ili je za očekivati da mi ovog meseca izostane?
Imam sekret ribljeg mirisa koga imam obiično posle menstruacije
|
|
23.09.2014. 17:45
Ako ovaj mjesec niste imali rizičnih odnosa, ne znam čemu se brinite oko trudnoće.
Trebala bi doći u uobičajno vrijeme.
|
tonkimonki
|
25.09.2014. 12:20
Pozdrav. Moja mjesečnica je bila 13.09. Imala sam odnos 8. i 10. dana ciklusa, kod ginekologa sam bila 11 dana ciklusa rekao mi da ce se ovulacija dogodit kasno danas ili rano ujutro tako da tad ponovo imamo odnos ova dva dana sam znaci apstinirala inače sve je uredu nemam problema osim nekih hormona koji su mi povišeni a to je testosteron planiramo bebu već tri mjeseca. Problem je sto se danas kad sam bila na toaletu vidio rozi iscjedak sto nisam prije imala i zanima me sto je to nemam neke jake bolove bas. Hvala unaprijed.
|
bubena1510
|
25.09.2014. 19:00
Poštovani,
nakon poroda menstruacija se pojavila točno nakon 9 mjeseci.
Planiram ponovnu trudnoću, dijete se još intenzivno doji cca 5 puta dnevno.
Koristim ovulacijske trakice koje su se pokazale pozitivnima 20. i 21. dan ciklusa (prije poroda ovulacije bile cca 12-13 dan)
Također mjerim i BBT koja je potvrdila rezultate lh trakica i pokazala skok od cca 0,2-0,3 nakon ovulacije , međutim dalje ne raste nego se zadržava na razini kao prvi dan nakon ovulacije (prije ovulacije temp cca 36,1, nakon 36,4) da li je tome uzrok prilaktin koji možda utječe na manji progesteron i da li je moguće ostvariti trudnoću odnosno ako do nje dodje da li će se održati.
Unaprijed hvala,
Lp
|
|
25.09.2014. 19:05
Radi se o periovulacijskoj bolnosti i krvarenju.
|
samoti
|
25.09.2014. 22:30
Cijenjeni, mozda je glupo ali moram da pitam da li moze da se ostane u drugom stanju bez odnosa ukoliko osoba nije nevina a mozda nekim slucajen dosla u kontakt sa spermom? Konkretno me zanima za more, bila sam na moru i kupala se a bila sam pod menstruacijom, od tada nisam dobila vise. Pa sada od brige sam umislila da sam u vodi zatrudnela.
|
|
27.09.2014. 03:20
Samo ste si umislili. Nije moguća trudnoća.
|
bubena1510
|
27.09.2014. 12:15
Postovani,
nakon poroda menstruacija se pojavila točno nakon 9 mjeseci.
Planiram ponovnu trudnoću, dijete se još intenzivno doji cca 5 puta dnevno.
Koristim ovulacijske trakice koje su se pokazale pozitivnima 20. i 21. dan ciklusa (prije poroda ovulacije bile cca 12-13 dan)
Također mjerim i BBT koja je potvrdila rezultate lh trakica i pokazala skok od cca 0,2-0,3 nakon ovulacije , međutim dalje ne raste nego se zadržava na razini kao prvi dan nakon ovulacije (prije ovulacije temp cca 36,1, nakon 36,4) da li je tome uzrok prilaktin koji možda utječe na manji progesteron i da li je moguće ostvariti trudnoću odnosno ako do nje dodje da li će se održati.
Unaprijed hvala,
Lp
|
tena91
|
27.09.2014. 15:20
Poštovani,
ispričavam se ako možda postavljam glupo pitanje. Pijem pilule yaz skoro 2 godine i zanima me je li moguće da žena ima svaki mjesec abrupcijsko krvarenje ali da je u to vrijeme trudna. Naime to pitam zato jer neke žene navode da su prvih par mjeseci trudnoće imale skoro normalna krvarenja.
|
|
27.09.2014. 23:30
Bubena, riječ je o učinku progesterona i progesteronskoj fazi ciklusa.
|