Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Jele00

04.11.2014. 18:00

Poštovani doktore.
Da li je moguće da ostanem trudna ako me partner zadovoljio prstima, a na njima nije direktno bilo sperme nego su mu prsti bili obrisani? U slučaju da nije nešto zalutalo? Znači odnos je bio na 10 dan ciklusa a inače mi ciklus traje oko 29-32 dana. Hvala Vam unaprijed..

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.11.2014. 01:20

Nije moguće.

tinatinchi

05.11.2014. 20:25

Postovani, zadnju mjesecnicu sam imala 12.10., cilklus mi traje u prosjeku 30dana. nezašticeni spolni odnos metodom prekinutog snosaja sam imala 28.10. odnos je bio malo grublji, na papiru nakon mokerenja nakon odnosa je bilo krvi pa pretpostavljam da je doslo do nekih manjih ozljeda...i sad da stvar bude gora, sam dobila urinarnu infekciju sa jakim peckanjem i bolovima. 3 dana nakon odnosa, opet pri mokrenju sam primijetila na papiru opet krv ali jako "razrijeđenu", roskastu. i tračak sluzi sa smećkastim malim tračkom. na gaćicama nije bilo krvavog iscjetka. svaki put kada pri mokrenju imam nesnosno peckanje i bol, na papiru opet ostaje roskasti trag koji ne znam kako da interpretiram. je li moguce da se radi o implantacijskom krvarenju? ili je od ozljede u vagini? ili možda od infekcije? partner se zaklinje da nije moguca trudnoca i da je pazio...dakle nije bilo svrsavanja u vagini. menstruaciju bi trebala dobiti za oko tjedan dana, od simpotoma imam samo lagano osjetljive i povecanje grudi..hvala Vam puno na odgovoru!!

Mikica 90

05.11.2014. 20:25

Postovani evo ovako, imao sam odnose sa devojkom 25.10 jednom sa zastitom jednom bez ali nisam bio blizu da zavrsim i zavrsio sam daleko od njene vagine, i dobila je 2 dana kasnije i trajala joj je 8 celih dana sa tim sto joj je mesecnica neredovna, dan i po posle zavrsetka menstruacije imali smo odnose sa tim sto sam joj dva puta stavio na po par sekundi i to je bilo sve i nisam bio blizu da zavrsim, interesuje me dali imam razloga za brigu? Hvala.

05.11.2014. 22:40

Tinatinci prema opisanom radi se o jakoj infekciji mokraćnog mjehura.
Javite se liječniku.

05.11.2014. 22:40

Mikica prema opisanom nemate razloga za brigu.

slavoljupka

07.11.2014. 09:10

Postovanje imam jedno pitanje imam neredovitu menstruaciju i dobivam je uz pomoc duphastona koji pijem 35 dan 7 dana po 2 tablete i onda dobijem... S deckom nisan imala sex ali me je prstenjacio i u jednom trenutku je dirao svoj spolni ud al nije svrsio pa opet mene ali me zanima jel moguce radi takozvanih kapljica ljubavi .. Sad me zanima dali postoji mogucnost za trudnocu iako sam nakon toga pila duphaston menstruaciju dobila i trajala mi je vise nego inace nekih 9 dana molim vas za odgovor .hvala

07.11.2014. 09:35

Ne postoji šansa za trudnoćom.

ninica7283

10.11.2014. 09:50

Postovanje,
Imala sam missed ab, 29.06. Radili su mi samo vaccum aspir. Dr mi j savjeetovala da sacekamo 3mj i da onda pokusamo ponovo. Ciklusi su mi se urdovili na 27 dan. Posljednja menstruacija je bila 15.10. Odnose smo imali 27. 28. 10. Imam jako cudnovate simptome pmsa i jako oskudno krvarenje sa laganim bolovima. Inace su mi obilne menstruacije sa uzasnim bolovima. Jel postoji mogucnost da se radi o implantaciji? Dr mi je rekao da, obzirom da nisam imala to implantacijsko krvarenje prosli puta se stvorio ugrusak koji je istisnuo plod. Hvala

10.11.2014. 23:35

Svakako da je trudnoća moguća.

panika778

11.11.2014. 00:00

Poštovani doktore,
Djevojka mi ima 18 god i zadnju menstruaciju je imala 20.9, i trajala 5-6 dana (prije toga 3 ciklusa su bila redovna). Ciklus joj traje oko 29 dana (1+-). 20.10 imali smo spolni odnos prvi puta sa zaštitom a 5 min nakon bez, nije trajalo dugo svega 1min i ejakulacija se dogodila izvan no svjestan sam da je nešto sperme ušlo zbog 2 uzastopna odnosa. Sada joj menstruacija kasni već 22 dana. Pošto bi na naš dan odnosa svakako trebao bit neplodan dan brine me ova situacija ali odnos smo imali kada je već kasnila 1 dan. Takodjer uvijek kada treba dobiti menstruaciju pojavi joj se prištić i bio se pojavio 20.10 ali je nestao a menstruacije još nema. Dali postoji mogućnost da je taj odnos poremetio ciklus pošto je djevojci bio prvi put pa da se tijelo privikava ili nešto slično. Molim vas za savjet, hvala

Kety_bac

11.11.2014. 10:25

Poštovani, dakle ovako . Zadnja menstruacija mi je bila 25.10. , tjedan dana nakon tog, ili čak 10 dana imala sam odnos sa dečkom bez kondoma. Ejakuirao je izvan vagine ali ne "kako se spada". Nakon tog se "oprao" i nastavili smo dalje dok nije ponovno ejakuirao ,naravno opet izvan vagine. Nisam sigurna i pomalo me hvata nervoza, da li se išta moglo u međuvremenu dogoditi ? Da mu nešto curi (kao što zna nakon ejakuacije) a da on to ne osjeti ? Da li je išta moguće ? Menstruaciju trebam dobiti za 10 dana i iako su mi simptomi uvijek 2 tjedna prije , sada ih nemam. Uz sve to pijem i hormonske Duphaston tablete zbog ciste.

Hvala Vam unaprijed !

12.11.2014. 01:05

Panika, ne znam koji je uzrok kašnjenja kod nje.
Nek se javi ginekologu. O uzrocima izostanka menstruacije pročitajte u prijašnjim postevima.

Kety, ovakvim načinom trudnoća postoji. Nepriremljeni ste i needucirani po pitanju odnosa i zaštite.

barii95

Postovani,

molim Vas da mi rijesite jednu nedoumicu. Zadnju menstruaciju sam imala 10.10., a odnos sa partnerom 18.10, 3 dana nakon zavrsetka. Odnos je bio nezasticen i tijekom odnosa je iz njegova penisa izlazila prozirna sluz, tj. sekret? Ejakuirao je naravno izvan mene, tek nakon 10ak minuta. Buduci da mi kasni, postoji li sansa za trudnocu? Unaprijed hvala happy

12.11.2014. 10:30

Prema opisanom ne.

blammm

12.11.2014. 10:30

Dobro večer, doktore imam par pitanja 1. Zadnji put sam dobila 14.7 i od tada do mi menga kasni sve do 6.11 nisam imala sexualni odnos, pa me zanima u čemu je problem i da li to kašnjenje toliko utječe na moje plodne dane?! Hvala

13.11.2014. 01:00

Vjerovatno se radi o težem hormonskom poremećaju najvjerovatnije pcos. Savjetujem da se javite na pregled ginekologu i napravite obradu.

aaldinaa

13.11.2014. 09:50

Postovani, situacija je slijedeca: Prosle godine ginekolog mi je propisao Dabroston da pijem kako bi izazvale menstruaciju, s obzirom na to da nisam imala vise od 6 mjeseci. Nakon sto sam ih pila kako treba, dobila sam menstruaciju i imala sam redovno, sve do 14. juna 2014 godine. Nakon toga do dana danasnjeg nisam dobila.. Medjutim, imala sam spolni odnos sa partnerom sredinom septembra, koristili smo kondom, a i do ejakulacije je doslo 10 minuta nakon sto je izvadio penis. Zanima me, zasto jos nisam dobila menstruaciju, da li je moguca trudnoca? Oprostite na opsirnosti, unaprijed hvala. LP

13.11.2014. 23:20

Prema opisanom ne radi se o trudnoći. Radi se o ozbiljnijem hormonskom poremećaju te je nužna obrada i terapija. Vjerovatno se s obzirom na vašu dob radi o pcosu.
Svakako nije dobro da ste duže vrijeme bez terapije.