Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Maja78

06.01.2015. 12:35

Postovani Dr,

16 decembra sam imala odnose i 1 januara, na vrijeme dobila oskudnu mjesecnicu koja je trajala 3-4 dana kao i obicno. Imam skraceni ciklus od 23 dana. Ipak mjesecnica je bila oskudna i neuobicajna za mene. Testirala sam se 28 decembra BB trakicom i test je bio negativan. Testirala sam se opet dva puta 31 decembra Lili trakicom, i BB trakicom i testovi su negativni, pa opet 3. januara Gravignost trakicom, opet negativno. Nikad nije bio prvi jutarnji urin, ali jeste drugi. Danas je 6. januar, ja i dalje imam glavobolje i grudi su mi osjetljive. Da li smatrate da treba opet da uzmem test za trudnocu, ili je doslo do nekog hormonalnog poremecaja ovaj mjesec radi te oskude mjesecnice? Zasto su mi grudi i dalje tako osjetljive? Hvala.

zeljko12

06.01.2015. 13:25

Hvala doktore na odgovoru...i da ki je rano raditi test 10 dana od odnosa

Dejan Šakoronja, dr. med.

06.01.2015. 15:45

Željka najbolje napravite test tek ako vam kasni menstruacija.

06.01.2015. 15:45

Majo ne radi se o trudnoći. Vjerovatno se 1.1 nije radilo o menstruacije već o neurednom krvarenju a menstruacija bi tek trebala nastupiti. Zato vas bole prsa.

tonka1995

06.01.2015. 21:15

Postovani doktore, molim Vas da mi odgovorite na ovo, frka mi je happy Ovako, imam 19 godina a prvu menstruaciju sam dobila s 11 godina i od tada su mi uvijek menstruacije neredovite i stizu u sasvim razlicite datume. Od 1. do 7. mjeseca 2014. pila sam Logest (kombinirane kontracepcijske tablete), ali sam ih nakon menstruacije u 7. mjesecu prestala piti. Dok sam ih pila menstr. su mi dolazile tocno. Znaci imala sam menstruaciju u 7.mjesecu (14.7.) i od tada ih nisam vise pila, pa sam dobila menstruaciju 11.8., u 9. mjesecu uopce nisam imala, pa sam imala 5.10., pa dvaput u 11. mjesecu (7.11. i 30.11.), a u 12. mjesecu uopce nisam imala. Da napomenem da sam od prestanka uzimanja tableta imala 7-8 puta odnose s metodom prekinutog snosaja (100% nije nista "pobjeglo"blunk, zadnji put sam imala odnose 13.12., 26.12. i 6.1.. Danas je 6.1. i zanima me vase misljenje, da li je moguce da mi se ovakva neredovita menstruacija dogadja zbog toga sto mi se tijelo "odvikava" od kontracepcijskih tableta, ili je ipak moguca trudnoca? Imam pomalo bolne grudi i jajnici me znaju presjeci povremeno i to vec duze vrijeme (inace takvi su mi simptomi menstruacije a nikako da ju dobijem) Unaprijed zahvaljujem i sve najbolje Vam zelim

Valerii

07.01.2015. 09:10

Poštovani,
Imam 22 godine i ciklusi mi najčešće traju 31 dan. Zadnju menstruaciju sam dobila 6.12., zaštićeni spolni odnos imala 25.12. i sada mi kasni menstruacija 2 dana.
Da li je moguće da je uzrok kasnjena nesto drugo ili trudnoca i predlazete li da napravim test?
Hvala.

mgaric

07.01.2015. 09:10

Menga mi inače nikad ne kasni. Trebala sam dobiti prije 8 dana. Inače me prije menge bar tjedan dana bole grudi, ali sada ništa. Imala sam spolni odnos za vrijeme plodnih dana, koristili smo kondom ali je pukao. Ipak nije svršio u mene, pazili smo unatoč zaštiti. Znam da je moguće da sam ostala trudna zbog predejakulata koji istječe za vrijeme seksa, ali me zanima zašto me grudi još uvijek nimalo ne bole? Jutros sam radila test i negativan je, ali ipak imam osjećaj da sam trudna..zadnjih par dana sam pospana jako, stalno mi se slatko jede, osjećam bol u jajnicima, a danas cijeli dan imam i žgaravicu. Pomozite molim Vas, hvala.

Dieantwoord

07.01.2015. 11:20

Postovani doktore, imam dva pitanja za vas;
Postoji li sansa za trudnocom za vrijeme petinga u vrijeme plodnih dana, vjerovatno ne...
Ali drugo sto me zanima moze li doci do trudnoce takoder u plodnim danima ako djevojka sjedne eventualno na dio ejakulata koji je vani vec par minuta, moram napomenuti da nije bilo penetracije samo ejakulacije i brine me ako taj ejakulat dode u kontakt sa stidnim dijelom vagine? Hvala unaprijed

Valerii

07.01.2015. 14:05

Poštovani, gore sam van pisala ali sad vidim da nisam napomenula da sam prethodna 4 dana jako prehladjena i pila sam tablete sa paracetamolom, pseudoefededrinkloridom i dekstrometorfanbromidom, da li to moze imati utjecaja na kasnjenje?.. grudi mi nisu bolne i ne osjecam ostale simptome pms-a,osim grceva u trbuhu.
Ispricavam se na 2 posta.
Hvala.

07.01.2015. 17:25

Tonka mislim da imate možda pcos a posljedično tome imate i neredovite cikluse. Sugeriram da nastav.ite s uzimanjem pilula i da napravite pregled i UZV

Valeri napravite test ako vam kasni menstruacija. Upala može svakako odgoditi nastup menstruacije.

Mgaric niste trudna jer ste napravili test. o ostalim urocima pročitajte u prijašnjim postevima.

Dieantwod oba su odgovora negativna.

anastasijaa123

Postovani!
Imala sam s deckom nezasticen spolni odnos,al on nije ejakulirao u mene,vec van mene i jos je sam sebi pomogao u tome,ne znam kako da se izrazim,a da ne ispadne nekulturno..stoga da li postoji mogucnost trudnoce?jer mi menstruacija kasni 4 dana

zeljko12

07.01.2015. 23:45

Doktore,znanjima me primjetila sam po trbuhu vene vidljive dali je moguće tako rano a još neznam dali sam trudna ,bradavice su mi natecene,imam tupu bol u donjem dijelu trbuha ....Dali su to sve simptomi trudnoće ...

kaataarinaakaacaa

07.01.2015. 23:45

Postovani doktore,
Zanima me da li postoji mogucnost da sam trudna. 2meseca imam odnos sa deckom bez zastite. Inace dobijam na 25dana, retko kada se desi duze, poslednju menstruaciju sam dobila 9.12.(prvi dan menstruacije), juce je bio 28 dan od kada nod poslednje menstruacije (6.1) i krenula mi je krv medjutim meni to ne lici da menstruaciju, bas malo krvarim i cini mi se da je boja svetlija. Inace juce kada sam "dobila" pocela sam da lijem tablete za kontracepciju "Yaz" i juce sam pila antibiotik Cefaleksin i popila sam 3g vitamina C u nadi da podstaknem menstruaciono krvarenje. Uz to sam naglo smrsala 3,4kg i jutros sam imala jake bolove u stomaku. Juce i prekjuce sam radila testove za trudnocu i bili su negativni, da napomenem da sam poslednji odnos imala 31.12.
Unapred, hvala

07.01.2015. 23:50

Prema opisanom ne bi se trebalo raditi o trudnoći. No ipak napravite test.

Valerii

08.01.2015. 10:30

Postovani,
napravila sam test i negativan je, ali pisalo je da se moze napraviti u bilo koje doba dana pa nisam na prvi jutarnji urin. Posto je proslo 13 dana od odnosa i 2 odkad ocekujem menstruaciju, trebam li ga za koji dan ponoviti ili je pouzdano?
Hvala

zeljko12

08.01.2015. 10:30

Mozete li mi odg na pitanje ? Hvala

tresnja<3

08.01.2015. 10:35

jakooo sam zabrinuta..
6.12.2014. dečko i ja smo probali imati spolni odnos no odustali smo. prilikom toga dirao me dolje. ali nije ulazio u vaginu. na njegovom penisu je bilo nekakva sluz.malo toga. nije bila sperma sigurno. i on je možda dodirnuo tu sluz. i kasije me prstenjačio. je li moguća trudnoća??
zadnja mesnstruacija je počela 16. 12 i trajala 5 dana. ciluci mi traju oko 29- 31 dan
molim brz odgovorsad