Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

jasnam0106

14.08.2015. 19:50

Postovani,

Imala sam spolni odnos sa deckom 3.7. bez zastite ali nije svrsio u mene.
Dobila sam menstruaciju 4 dana ranije znaci 14.7. A ne 18.7. I trajala je do 19.7.
Ciklus mi traje 28 dana.
 Od tada nisam imala spolne odnose i trebala sam dobiti 11.8. Ali nisam znaci 3 dana kasni.
Imam simptome, leda me jako bole, sise takodjer, muka mi je predvecer, gubila sam apetit..
Imam li razloga za brigu?

Dejan Šakoronja, dr. med.

15.08.2015. 01:40

Nemate razloga za brigu naravno.

walbi

15.08.2015. 10:45

Postovani, imam neredovite menstruacije (imala sam 11.6, pa 7.7, pa 30.7) koje traju otprilike 6 dana. Spolni odnos s deckom sam imala 7.8 (dakle po mom izracunu u plodnim danima), a posto nam je bio prvi put on je kondom okrenuo naopako, ali odmah okrenuo na pravu stranu i imali smo odnose te je on svrsio u kondom. I odnose smo imali 10.8 (opet s kondomom) Znam da postoji sansa od trudnoce, pa me zanima kolika je i da li je moglo biti nekakve tekucine koja sadrzi spermatozoide kad je okrenuo kondom na krivu stranu?
Hvala, LP

15.08.2015. 20:55

Prema opisanoj situaciji neće doći do trudnoće.

walbi

16.08.2015. 14:55

Hvala na odgovoru.
Jos nesto, jucer navecer me uhvatila bol u trbuhu kao pred menzis i zadnja dva dana imam bjelkast iscjedak bez mirisa i ista, sad ujutro sam se probudila s tom istom boli u trbuhu i osjecam se kao da bih trebala dobiti menzis (ali prema kalendaru menzis bi tek trebao doci za 7 dana, tj. 22.8; kao sto sam rekla imam neredovit ciklus te sam imala mjesecnice 7.7, te zadnju 30.7 koja je trajala 5 dana, no nikad nije ovako uranio ako je menzis)
hvata me panika jer se bojim da je doslo do trudnoce i da ce nastupiti implantacijsko krvarenje
Hvala, LP

walbi

16.08.2015. 14:55

Da se nadovezem, uz to, imam stalno osjecaj da nesto curi iz mene, a na gacima je prozirni iscjedak

16.08.2015. 19:55

Odgovorio sam vam. Što se iscjetka tiče probajte koristiti Linex lady comfort dva puta na tjedan. Sigurno će vam pomoći.

walbi

16.08.2015. 20:35

Hvala Vam.
Iskreno se nadam da nije trudnoca u pitanju.

iivvaannaa1234

17.08.2015. 01:05

Postovani,
zadnju mjesecnicu sam imala od 11.-14.7. a odnos pri kojemu nam je pukao kondom 18.7.,dakle u neplodnim danima. Dan kasnije popila sam ellaone pilulu.
Mjesecnicu sam trebala dobiti jos prije 5 dana. Nista se ne dogada iako vec 2,3 dana osjetim bol u trbuhu i grudima.
Trebam li sumnjati na trudnocu ?

NaIva2

17.08.2015. 10:20

Poštovani,
Zadnju menstruaciju sam imala od 10.8. do 14.8. Danas sam (17.8.) sa dečkom imala zaštičeni spolni odnos (kondom). Međutim, kondom je pukao i mi smo to tek vidjeli na kraju odnosa. Znači ejakulirao je u mene. Pošto mi je menstruacija završila prije tri dana, još uvijek su mi neplodni dani. Znam da to baš i nije neka sigurnost pa me zanima dali mogu ostati trudna? I dali da si, za svaki slučaj, kupim pilulu za dan poslje?
Hvala unaprijed na odgovoru. Lijep pozdrav.

Saška94

17.08.2015. 10:20

Poštovani,
imala sam odnose sa dečkom utorak, sreda i četvrtak.Nezaštićene, ali nije ejakulirao u mene. U petak bi trebalo normalno da dobijem mesečnicu i dobijem neki kao braon sekret.Drugi dan isto samo što se pojavila i krv, ali je retka.Evo i treći dan isto; ima krvi, ali ne mnogo.Menstruacije su mi redovne i već više od pola godine dobijam 14og u mesecu, traju oko 5 dana sve kao po knjizi i onda mi se ovo desi.Naravno da sam guglovala šta može biti i svašta mi je izašlo, od ranih znaka trudnoće do raka.Da li je moguće da sam trudna?

17.08.2015. 17:15

Saška, rak nije. Da li ste trudna, mislim da niste. Možda upala, cista , endometrioza i sl. Javite se na UZV.

17.08.2015. 17:20

Ivana1234 ne radi se o trudnoći. Pričekajte da nastupi menstruacija za koji dan.

17.08.2015. 17:20

Nalva ne znam da li vam je ciklus redovit na godišnjoj razini. Osmi dan ciklusa je već graničan u normalnom ciklusu i sugeriram pilulu za dan poslije.

NaIva2

17.08.2015. 18:20

Postovani,
redovit mi je ciklus već skoro dvije godine, 28-30 dana traje. I pratim pomoću kalendara i bazalne temp. cikluse. A menstruacija traje 4-5 dana. Za pilulu me zanima dali moram ići kod ginekologa po recept ili mogu kupitiu bez recepta? Hvala na odgovoru.

Biba12

17.08.2015. 20:40

Poštovanje doktore,daj mi recite molim vas...ako je menstruacija izostala ovaj mjesec jel ima mogućnost trudnoće do dolaska druge??ili moramo čekati drugi?
Hvala

18.08.2015. 09:25

Nalva može i bez recepta.

18.08.2015. 09:30

Biba ne razumijem vaše pitanje. Nekoherentni ste.

walbi

19.08.2015. 09:50

Postovani doktore,
pisala sam Vam vec.. imala sam menzis 17.5, 11.6, 7.7(sve 6,7 dana) te zadnja 30.7 koja je trajala 5 dana, spolni odnos s kondomom sam imala 7.8. (dakle plodni dani) gdje je decko odmah na pocetku stavio kondom (no, na krivu stranu te ga je odmah okrenio, i kasnije ejakulirao u isti)
Tek sam stupila u spolne odnose te neznam da li to ima kakve veze.
Rekli ste da nece doci do trudnoce po opisanoj situaciji, no zadnjih dana imam bolove u trbuhu i malo gusci bijeli iscjedak, grudi me ne bolu ali osjecam da su malo punije. Da li to ukazuje na trudnocu?
Hvala na odgovoru, LP

scared1

19.08.2015. 11:55

Poštovani.
Zadnju mjesečnicu sam imala 18.7 i trajala je 6 dana. Spolni odnos sam imala 1.8(zaštićeni) , a zatim dva puta 8.8 te je prvi bio zaštićeni, a drugi ne. Kada smo imali ne zaštićeni izvadio ga je ranije i nije svršio nigdje blizu mene...
Danas mi je vec 32 dan ciklusa i menstruacija jos nije dosla. Grudi me jako bole, bijeli iscjedak... Da li je moguća trudnoća, da napravim test?
Pomognite, molim vas. Hvala.