Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

MarcM

20.09.2015. 10:25

Redovni ciklusi, a menstruacija je trajala kojih 4-5 dana (samo curenje).

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.09.2015. 20:30

Onda je šansa mala jer su neplodni dani.

manuela16

21.09.2015. 10:20

nije bilo ejakulacije u rodnici...izvadio bi ga prije neg treba svrsiti..ali me strah dali je mozda u onoj tekucni sta ostalo...ono što mu curi tokom odnosa...jer imali smo par dana zaredom..a normalno te tekucine uvijek ima tokom odnosa...pa me zato strah da nije sta ostalo u toj tekucini...i iskreno nemogu rec da mi kasni menstuacija kad neznam uopce kad trebam dobiti jer svaki mjesec je drukčije...nekad na pocetku nekad na kraju mj pa se sve tjesim s tim i sa onom upalom sta sam imala pa zato nisam jos dobila....u petom mj sam imala 19.5. pa u šestom nisam uiopce dobila... u sedmom sam dobila 1.7. i u osmom mj sam dobila 6.8. eto...i sad stvarno neznam kad bih trebala dobiti

21.09.2015. 17:05

Tim načinom u teoriji šansa postoji no nije velika.

Gile95

22.09.2015. 09:25

Postovani...
Cura mi je dobijala menstruaciju 26og u mjesecu,sve do zadnja 2 mjeseca od kako smo poceli imati intimne odnose,tako da se taj datum pomjerio na 18.(18.7,18.8)
18.9-kada je trebala dobiti imala je bolove u stomaku i jajnicima koji je ti bolovi povremeno prate sve do danas uz prisustvo bijelog iscjedka i male mucnine.Odnos je uvijek bio zasticen(kondomom),21og je uradila test na trudnocu u popodnevnim satima(Babyrapid) i bio je negativan.
Moze li se iskljuciti trudnoca? Treba li ici na pregled zbog kasnjenja menstruacije 4 dana? Ili da ipak saceka jos malo?
Unaprijed hvala.

veoma.zabrinuta22

22.09.2015. 14:55

Postovani... Kolika je mogucnost trudnoce ako je doslo do snosaja dan nakon prestanka menstruacije?unaprijed hvala...

27.09.2015. 05:05

Postovani doktore,moja djevojka i ja smo upraznjavali seks preko odjece,to smo znali raditi cesto,nikada nismo obracali paznju na to da li bi ona mogla ostati trudna. Imali smo seks preko donjeg vesa,niti jednom jedno od nas dvoje nije bilo golo,uvijek smo bili obuceni u gacama,meni bi znalo bas dosta iscuriti da se cak i na njenim gacama smokri,da li je mogucw da je trudna? Imali smo seks i preko kupacih kostima,ona je imala dvije redovne menstruacije,ali ima uzasne bolove u donjem dijelu stomaka,sta to znaci? Naglasavam da mi je znalo procuriti na njene gace,da li je mpguce da je trudna? Ona bas razmislja o tome sedam dana,i uspanicila se,ima te bolove u donjem dijelu stomaka koji ne popustaju?

27.09.2015. 13:05

Gile odgovorio sam vam u više navrata na vaša pitanja.LP.

Veoma zabrinuta, snošaj s ejakulacijom ili bez? Morate postaviti pitanje konkretnije. Ako su ciklusi na godišnjoj razini pravilni, šansa za trudnoćom je jako mala.

Hocudaznam, ne razumijem kakav je to sex preko odjeće. Dječače lijepo vas molim prije nego što se javljate da se pomalo educirate da ovakvih pitanja bude čim manje.
Bolje je da i nemate odnose jer na to niste još spremni i niste educirani niti imalo pripremljeni ni vi ni djevojka.

split25

27.09.2015. 23:25

Poštovani doktore,
Prije dva dana sam imala spolni odnos s dečkom, ušao je samo malo, kratko je trajalo ni ti minutu jer je došlo do pucanja kondoma. Nije došlo do ejakulacije, prije toga sam bila nevina. Simptomi iduće menstruacije su mi počeli dan prije toga i nastavili se iza. Imam dva pitanja:
1. Postoji li mogućnost da sam ostala trudna od izlučevina s penisa koji se dogode prije same ejakulacije?
2. Ako dođe do začeća prekinu li se simptomi menstruacije?

Unaprijed hvala!

28.09.2015. 20:55

Neće doći do trudnoće prema opisanoj situaciji.

manuela16

29.09.2015. 00:30

Poz,javila sam se prije par dana, ja još nisam dobila,objasnila sam vam sve,svršavanja u rodnicu nije bilo,bilo je odnosa bez zaštite al nije svršio u rodnicu!!!! A menge nema cjeli mjesec,25.9. navecer sam imala smeđi iscjedak,bio je tamniji i trajao je sam tu noc,sutra ništa nije bilo više,grudi malo bole malo ne, trbuh boli pa neboli, šta vi mislite??

IvanaCo

29.09.2015. 09:50

Postovani,
Suprug i ja smo imali odnos 21.og dana ciklusa. Imali smo peh sa prezervativom koji je puknuo. Ciklusi su mi neuredni po pitanju trajanja jer jos dojim starije dijete. Pretposljednji ciklus je trajao 29 dana, posljednji 23 dana. Odmah nakon sto smo primijetili da je prezervativ puknuo, ja sam napravila kucni test na ovulaciju koji je bio negativan. Postoji li mogucnost zaceca unatoc tome?
Hvala.

viki123

29.09.2015. 16:40

Poz, zadnju mjesecnicu sam imala 14.09. Ciklusi mi nisu redoviti, zna biti od 20 do 35 ponekad i vise dana, mjesecnica traje otprilike 4 5 dana pa plodne dane nisam mogla izracunati. 25.09. sam stupila u odnos s deckom bez zastite. Ako se to moze nazvati odnosom jer je trajalo nekoliko minuta i penis je samo usao, i nije svrsio u mene. Stavljao je prste u mene ali nisam sigurna da li je na njima bilo izlucevine ili neceg. Izvinite na rjecniku, neznam kako da objasnim. Zanima me da li je moguce da sam trudna i ima li ikakvih razloga za brigu? Prvi mi je put i jako me boljelo, a zbog godina mi je malo frka. Puno hvala

thegirlgirl

29.09.2015. 18:15

Poštovani,
menstrualni ciklusi mi traju od 35 do 40 dana. Menstruaciju sam imala 25.8., a nezasticene spolne odnose (bez ejakulacije partnera u meni) 4.9. i 16.9.
14.9. primjetila sam smeđi iscjedak koji je trajao tjedan dana, a 21.9. postao je malo obilniji i krv se pojavila, pomislila sam da se radi o mensturaciji, ali nije bila tako obilna kao inace. Od 28.9. pojavljuje mi se samo svijetlo smeđi iscjedak. Što mislite, o cemu se tu radi?

29.09.2015. 21:35

Viki ako ste sigurna da nije bilo ejakulacije, neće doći do trudnoće.

29.09.2015. 21:40

Manuela napravite test. Mladi ste i neiskusni i lako da ste subjektivni.

Ivanaco s obzirom na neredovitost menstruacija i dojenje šansa postoji , no vrlo je mala zbog dojenja.

Thegirl, ne znam.Moguća je cista , upala, endometrioza, disfunkcijsko krvarenje i sl. Sugeriram pregled i UZV.