Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.08.2013. 11:20

Bit ćete trudna ako vam kasni menstruacija. Uzrok je vjerovatno skori dolazak menstruacije.

Rista123

08.08.2013. 19:05

Postovani doktore, juce sam Vam postavio pitanje jer sam naisao na neke nejasnoce citajuci prethodne odgovore, ali mi niste odgovorili. Da ne bi ste tragali za pitanjem, ja cu da ga ponovim. MOLIM VAS PROCITAJTE DETALJNO I DAJTE MI PRECIZNE ODGOVORE JER SAM U VELIKOJ PANICI I NECU VAM VISE ODUZIMATI VREMENA.
1. Da li je moguce da se predejakulat izluci bez osecaja da je vrhunac blizu, tj na isti nacin kao sto se luci providna sluz?
2. Da li su ciklusi moje devojke redoviti? U prethodnih 12 meseci sve menstruacije osim jedne su dosle od 26-og do 31-og dana ciklusa, od cega najcesce 27-og dana i 29-og dana. Jedna menstruacija je dosla 22-og dana, ali to je bio verovatno anovulacijski jer je bila bezbolna menstruacija, ali ako uracunamo i taj dan razlika izmedju najkraceg i najduzeg ciklusa ce biti 10 dana. Pre tih 12 meseci uglavnom su sve menstruacije nastupale 27-og dana ciklusa. Da li je samim tim zaista iskljucena mogucnost trudnoce par dana pre i par dana nakon pocetka menstruaciije? Ako nesto znaci, sekret vidljiv na gacama joj se javlja uglavnom izmedju 13-og i 17-og dana ciklusa, 5-6 dana pred nastup menstruacije uglavnom joj izadje neka bubbuljica. Takodje se nekad dogodi da ima sekret vidljiv na gacama 1-2 dana nakon pocetka menstruacije, i to samo u slucajevima kad se radi o ciklusima od 29, 30, 31 dan.
HVALA...

ivaslika

08.08.2013. 19:25

Mengga mi je zavrsila 19.7 imala sam odnos 20. i 22.7, i sad opet 6.8.
Ovo mi je sveukupno 4 odnos i eto taj cetvrti puta me je boljelo i bilo malo krvi dali je to zato sto je decko po prvi puta stavio penis skoro cijeli?
i tu vecer kad sam dosla kuci bilo je malo krvi, i sutra kad sam isla na nuzdu je ostalo na papiru trag krvi. Zanima me sta znači ta krv? s tim da me jucer bolio malo stomak, a mengu očekujem oko 9 ili 10 ovaj mjesec.
Svaki puta tjekom odnosa imali smo zaštitu i svaki puta je dečko svršio izvan mene, možete li mi reći šta to znači?
Unaprijed hvala na odgovoru i izvinjajem se na smetni.

maja___91

08.08.2013. 19:25

Postovani,
imam jedno pitanje,mozda malo glupo,ali moram nekoga da pitam happy imam 22 godine,nevina sam i nikada nisam imala problema sa menstruacijom,dobijam je redovno izmedju 28-31 dana..zadnja menstruacija mi je pocela 5.7.,a prije par dana mazila sam se sa deckom i svrsio je dok je bio na meni,a pritom smo oboje bili samo u donjem vesu...s obzirom da jos uvijek nisam dobila menstruaciju,a nemam ni simptome(ne bole me grudi,ni stomak,nema promjena raspolozenja),zanima me da li postoji mogucnost da je to povezano,odnosno da sam trudna? Hvala unaprijed

09.08.2013. 01:05

Rista, 1. Da2. Ciklusi su redoviti.3. Djevojka ima i ginekologa kojem se mora obratiti za pregled.pozdrav

Ivaslika, krvarenje je od ozljede vanjskog spolovila,ulaska u rodnicu ili rodnice.
Partner mora biti pažljiviji tijekom odnosa, a i savjet je da malo pauzirate od odnosa barem dok vam ne završi iduća menstruacija.

Maja niste trudna. Ne ostaje se trudnom preko odjeće. Educirajte se.

ivaslika

09.08.2013. 10:40

Doktorre izvinjajem se sto sam postavio 2 ista posta. I hvaka vam na odgovoru mozete li mi reci dali je opasna ta ozljeda vanjskog spolovila ulaska u rodnicu?
Poslušat cu vaš savijet i nećemo konzumirati sex neko vrijeme.
Hvala još jednom

09.08.2013. 11:45

Vjerovatno se radi o ogrebotini ili plićoj laceraciji.
Zacijelit će spontano za nekoliko dana.

mb21

11.08.2013. 11:35

Pozdrav. Je li moguće da djevojka ostane trudna ako sam u nju ušao par puta s obzirom na to da sam ejakulirao 3 sata prije toga i jednom mokrio? Hvala.

mikica60

11.08.2013. 19:50

pozdrav,već sam nedavno pisala da sam imala krvarenje nekakvo nekoliko dana nakon ovulacije i danas sam trebala dobiti menstruaciju ali nisam još,te sam uradila test i pojavile su se dvije crte ali jedna je bila svjetlija,znači li to da ga trebam ponovno uraditi? hvala

Milisic

11.08.2013. 19:50

postovanje, mene zanima da li je moguca trudnoca ako smo koristili zastitu u toku odnosa i prije kraja momak je izvadio svoj polni organ ali je sve iscurilo po mom polnom organu pa me zanima da li je moguce da ostanem trudna ? unaprijed hvala.

12.08.2013. 00:30

Mb šansa je moguća, nije velika ali postoji.

Mikica , ponovite ga za dva dana ako ne dobijete menstruaciju.

Milisic, to ne znam da li je dio ejakulata tijekom odnosa i na ovaj način dospio u rodnicu.
Ako niste sigurni uzmite postkoitalnu zaštitu.

mb21

12.08.2013. 10:40

Spolovilo je prebrisano maramucom, uretra je isprana mokraćom, mokraća ubija spermije. Zar stvarno postoji šansa da tolko dugo prežive?

mb21

12.08.2013. 10:40

I još samo ovo, da li da djevojka uzme pilulu za poslije? To je bilo u subotu. Hvala najljepša.

ivaslika

12.08.2013. 11:45

Doktore zadnji odnos sam imala prije menge par dana i menda mi kasni vec par dana.
Decko je imao zaštitu i kad je trebao svrsit i izvan mene je svrsio.
A odnos sam imala 6.8 a menga mi je trebala doc oko 9 ili 10.8 a jos nije dosla sta to znaci?
S tim da mi je i prošla menga kasnila 5-6 dana zato sto sam imala iodnos pred proslu mengu pa je kasnila.

12.08.2013. 20:05

Mb svakako je bolja postkoitalna zaštita.

12.08.2013. 20:05

Ivaslika, ako vam kasni menstruacija najsigurnije je da napravite test na trudnoću.