Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Mogucnost trudnoce?

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

31.07.2013. 20:55

Momo,moguće je uz izostanak menstruacije svakako.

Boli, ako nije bilo odnosa u tom intervalu, kako bi onda bila moguća trudnoća.

anchy5

Poštovani,
ovako...inače imam neredovite cikluse koji variraju po nekoliko mjeseci,zadnju mjesečnicu sam imala 1.5. Dečko i ja uvijek koristimo kondome s tim da ne svrši u meni svejedno. Ali prije nekih dva mjeseca imali smo dvaput nezaštićeni odnos iako je on izvadio prije ejakulacije. Imala sam nekoliko simptoma; dolje me u području jajnika znalo žigati a zadnjih tjedan dana osjećam blagu mučninu. Unazad dva tjedna napravila sam dva testa,jučer jedan, oba na prvi jutarnji urin i oba su pokazala negativan rezultat. I sad svejedno nas je strah,jer sam čitala da ti testovi mogu biti nepouzdani je li to istina? Što vi mislite ima li šanse za trudnoću?
Unaprijed hvala na odgovoru

31.07.2013. 21:30

Ne radi se o trudnoći nikako ali o policisričnim jajnicima dakako. Sugeriram terapiju.

boki99

31.07.2013. 21:30

Pa ni meni nije jasno O.o imali smo odnos prije menstruacije 19.6 i kasnije ne do 20.7. Zasto jos uvijek ne dobijam? Prvo sam mislila da kasni zbog toga sto sam promenila mesto boravka,klimu itd..ali kasnije sam se uspanicila jer je vec proslo 15ak dana kako kasni..Zaboravila sam da napomenem, oko 15og (kad sa inace trebala da dobijem)mi je 'dolje' iskocila kao neka bubuljica,ima li to ikakve veze?

31.07.2013. 21:40

Bubuljica nema veze. Uzroci su razni: cista, pcos, anovulacija, stres, promjena klime, mjesta boravka itd.

ivana_ivanaaa

01.08.2013. 00:45

Postovani, molim Vas za brzi odgovor, naime imala sam s deckom odnose 17 i 18.7 ,zadnja menstruacija mi je bila 5.7 te traje otprilike 4 dana, ali obicno mi ciklus varira,samo zadnja 2 mjeseca su dosle na vrijeme.. Naime on nije nijednom svrsio u mene,ali smo nakon jednog puta imali odnos ponovno drugi put nakon 20 tak min,bez da se on otusirao/obrisao.. ja sam u panici popila 3 jasmina 19.7 znaci nakon nekih 45 sati, te nakon 20 sati jos 3 (umjesto 12), ali obe ture sam popila unutar 72 sata. Mislite li da imam razloga za brigu? Kolike su sanse da sam trudna? naime pod stressom sam i bojim se da mi radi tog stressa nece ni doci menstruacija uskoro. Hvala unaprijed.

momo33

01.08.2013. 10:00

a bez izostanka menstruacije?

Helena2013

01.08.2013. 10:05

Postovani doktore, sa deckom jos nisam imala odnos kakav bi se mogao nazvati sexom. 22.7. imali smo nesto sto je samo licilo na sex, dakle ja sam bila na njemu i glavic je bio na ulazu ali nije bilo prodiranja (nismo koristili zastitu). On je na taj nacin dosao do vrhunca ali nije svrsio po vagini nego po svom stomaku, bojala sam se da nije nesto ostalo pa sam se ubrzo nakon toga obrisala i oprala. Zadnju mjesecnicu dobila sam 29.6. znaci danas je 6 ili 7 dan da mi kasni. Inace mi nije redovno, ali me sada strah zbog toga sto je bilo. Prije nego sto sam trebala dobiti mjesecnicu ne znam tocno koji dan primjetila sam mali smedji iscjedak boje cokolade i sinoc takodjer ali u manjoj kolcini. Da li mi mozete reci sta ovo znaci? u zadnjih tri dana osjecam kao da cu dobiti mjesecnicu tj. osjecam bol u stomaku i ostale simptome koji inace dolaze pred mjesecnicu ali nikako da je dobijem. Imam li razloga za brigu o trudnoci ili o bilo cemu drugom, te ako dobijem mjesecnicu u narednih nekoliko dana je li to znak da nisam trudna? unaprijed vam se zahvaljujem

Goga992

01.08.2013. 10:05

Postovani,imala sam nezasticeni odnos 2. dana menstruacije,ciklus mi normalno traje oko 30 dana,nije svrsio u mene,ali predejakulat je verovatno dospeo unutra,jer se i decko zabrinuo i sve je prilicno nesigurno. Da li postoji mogucnost trudnoce,s obzirom da su plodni dani toliko daleko? Koliko dugo spermatozoid moze da prezivi tako? Da li da pijem pilulu za dan posle,s obzirom da imam jos 72 sata fore? Hvala vam unapred

01.08.2013. 17:40

Ivana, mislim da šansa ne postoji. Uzeli ste postkoitalnu zaštitu i ne brinite.

Helena, ako nije došlo do ejakulacije u rodnicu onda je šansa nikakva. No to vi i ja ne znamo. Ako vam kasni napravite test na trudnoću. Za početak. Da rješite dileme.

Goga, nema šanse za trudnoćom. Ne brinite. Ništa ne trebate dodatno uzimati.

ivana_ivanaaa

01.08.2013. 18:05

Postovani doktore, hvala Vam puno.
Znaci po Vama nema toliko veze sto sam popila nakon 20 sati drugu turu premda su obe ture popijene unutar 72 sata? To je bio jedini cinitelj koji me
mucio u svemu tome?

anchy5

01.08.2013. 20:30

Hvala vam na odgovoru.
Ali jos uvijek brinem,jer sam prije nekih godinu dana bila na pregledu i ginekologica je rekla da nemam policisticne jajnike vec problema s hormonima.
I zaboravila s napomenuti da se zadnjih par dana javlja bjelkasti iscjedak zato se jos vise brinem da nije trudnoca. Ne znam sto bi josoglo biti posrijedi? Pretrpjela sam zadnjih dva mjeseca veci stres,mozda je to povezano? Stvarno me strah da nije trudnoca..:/

01.08.2013. 21:20

Anchy odgovorio sam vam. Pcos je hormonski poremećaj. Tražite uputnicu za hormonski status.

Helena2013

01.08.2013. 21:20

Doktore danas sam dobila menstruaciju koja je kasnila 6 dana.. da li je to znak ili idalje predlazete test za trudnocu

01.08.2013. 22:15

Ako ste dobili menstruaciju ne treba vam test na trudnoću.

Helena2013

02.08.2013. 09:45

velika hvala na vašoj ljubaznosti !

02.08.2013. 10:00

Molim.