Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
04.06.2013. 21:40
Rista nije moguće. Ne treba dodatna zaštita.
|
|
Vjela, trudnoća u vašem slučaju nije moguća.
|
|
Freaky napravite test na trudnoću i otiđite na pregled.
|
|
Ana ne radi se o trudnoći.
|
petra1805
|
05.06.2013. 12:00
Pozdrav. Probat ću biti što kraća. 7.4. sam imala zadnju menstruaciju nakon zadnje kartice Diana 35. Od onda nisam dobila menstruaciju, dakle danas mi je 60. dan ciklusa. Pretpostavljam da ste zaključili da imam PCOS. Ja sam 37. dan ciklusa radila test na trudnoću koji je bio negativan. 31.5. sam imala pregled kod ginekologinje i kad je radila papa test vidjela je sukrvicu u rodnici i rekla mi da ne vjeruje da je trudnoća zbog premalenog endometrija i da je ovo vjerojatno krenula menstruacija (nalaz: palp. Uterus malen) Ultrazvuk mi nije htjela raditi jer kaže kako nema smisla raditi ga pije krvarenja i da se javim kad prođe krvarenja. Međutim od krvarenja ništa… Taj dan je bilo još par kapljica i drugi dan nešto sitno i na papiru, svjetlo crveno/narančasto i do danas više ništa. Počela sam se jako čudno osjećati. Imam pritiske u glavi i čudnu bol u donjem dijelu trbuha. Kao da me jajnici iznutra peku pa zatim nešto poput mišićne boli. Zanima me vaše mišljenje i je li moguće da je ipak trudnoća, odnosno da je do ovulacije došlo jako kasno i ako je, je li ona sa sigurnošću mogla bez ultrazvuka reći da nije trudnoća? Hvala.
|
|
05.06.2013. 21:50
Petra, moguća je kasna ovulacija. Iz kliničke prakse vam to kažem. Ima žena koje nemaju menstruaciju i po par mjeseci a ostanu trudne.
Dakle pregledom tako rano nije moguće sa sigurnošću utvrditi trudnoću.
Ipak je bolja metoda ultrazvuk. Ponovite test na trudnoću svakako.
|
Ana299
|
06.06.2013. 17:15
hmmm.. onda o cemu je rijec? ako nije trudnoca?
|
|
06.06.2013. 23:55
Pa dobili ste menstruaciju. Ne razumijem što vam nije jasno.
|
|
06.06.2013. 23:55
Poštovana, ako se radi o menstruaciji nije moguća trudnoća. Nakon nje slijede neplodni dani. Ako je ciklus redovit i menstruacija dolazi na vrijeme dakako da se ne može zatrudnjeti za vrijeme menstruacije.
|
petra1805
|
07.06.2013. 13:50
Poštovani, napravila sam test danas, negativan je pa vjerojatno ono krvarenje nije bilo implantacijsko kako sam ja mislila.. Naručena sam na ponovni pregled sljedeći tjedan, no zanima me imate li kakvo objašnjenje za to kratko krvarenje? Nikad mi se to nije događalo. Čitam nešto o ovulacijskom krvarenju. Je li moguće da je to bilo to i koji su još mogući razlozi? Hvala.
|
|
07.06.2013. 19:35
Radilo se vjerovatno o probojnom krvarenju, jer manjka gestagena, zbog izostanka ovulacije.
Javite se svakako na pregled i napravite daljnju obradu.
|
ticka03
|
10.06.2013. 09:45
Postovani,
u nedoumici sam,a koliko sam cena jos uvek je rano za test.tek sam presla sredinu izmedju dve menstruacije..poslednju menstruaciju sam imala 24.05,medjutim ona je bila jako kratkotrajna...mene zanima da li neki osecaji koje imam u vidu jakih glavobolja,bolova u ledjima u predelu zadnjeg prsljena,ucestalo mokrenje,koje me cesto tera da ustajem nocu po par puta,i preko dana bas cesto,gust belicast sekret i cudan osecaj u stomaku mogu biti znaci rane trudnoce, ili ne..i osecam da sam naduvena skoro non stop..mozda umisljam posto zelim trudnocu ali trudim se da budem sto opustenija i da ne razmisljam o tome...Da li je moguce da je to samo preiod ovulacije,iako mi se nikada ovako intenzivni osecaji nisu javili,zato se i pitam Unapred zahvalna.
|
|
10.06.2013. 10:35
Poštovana, radi se o ovulaciji.
Test na trudnoću napravite u vrijeme očekivane menstruacije.
|
Ana299
|
10.06.2013. 16:25
Postovani doktore... jasno mi je da nisam trudna posto sam je dobila.... al nije mi jasno dok zena ima svaki dan odnose a da ne ostane trudna....
|
dijebeba
|
10.06.2013. 18:40
Poštovani, prvi spolni odnos sam imala prošle godine, znači sada nakon godinu dana sam imala spolni odnos uz zaštitu i menstruacija mi kasni 5 dana, da li je kašnjenje menstruacije normalno nakon dugog perioda bez spolnih odnosa ? Inače sam imala problema sa menstruacijama i morala sam piti Diane 35, trebam li za svaki slučaj napraviti test za trudnoću ?
|
|
10.06.2013. 21:30
Ana, ako imate redovite odnose kroz godinu dana, bez zaštite i ne dolazi do trudnoće svakako vas je potrebno tretirati kao sterilitet i krenuti sa obradom vas i partnera.
Javite se svom ginekologz za detalje.
|
|
10.06.2013. 21:35
Dijebeba, ako je odnos bio uz zaštitu ne radi se o trudnoći. Menstruacija ako postoji neki problem može kasniti mjesecima.
Sugeriram pregled i uzv.
|
Aniko32
|
10.06.2013. 21:35
Poštovani dr. Šakoronja, molim Vas odgovor.
Prije ove zadnje menstruacije (3 dan menstr. danas) imala sam blage mučnine i vrtoglavice koje su trajale oko mjesec dana, te bol u donjem dijelu stomaka s žučkastim iscjedkom (to je trajalo oko 3 do 4 dana pred menstr.) uz to da mi je menstruacija kasnila 2 dana i da se prvi dan menstr. javlja glavobolja i naleti vručine s mučninom u stomaku. Sada je već 3 dan menstruacije, kao što sam i navela, i još uvijek imam bol u donjem dijelu stomaka, ponekad koja prelazi u donji dio leđa i širi se prema gore. Imam stalnog partnera već više od godinu dana i koristimo zaštitu. Kontracepcijske pilule ne uzimam. S obzirom da mi do sada nikada nije bila ovakva bol (obično bude jača i po cijelom stomaku) zanima me da li je moguće da se radi o vanmaterničnoj trudnoći nekim slučajem? Krvarenje nije obilno kako je nekada bilo i nisam primjetila u zadnje vrijeme da imam ginekoloških problema kakve sam prije imala. Naime, ako sam nekim slučajem trudna voljela bi da održim trudnoću... Molim Vas savjet da li trebam odmah posjetiti ginekologa ili se radi o normalnom menstrualnom ciklusu. Imam 31 godinu.
Unaprijed zahvaljujem!
|
Ivona25
|
11.06.2013. 13:05
Poštovani doktore!
Molim Vas odgovorite jer sam u velikom strahu. Moj partner i ja prije mjesec dana nismo imali spolni odnos vec smo se trljali preko hlaca i on je kasnije stavio kondom i svršio u njega i malo po plahti. Neznam dali je dirao svoju spermu ali nakon sto je svrsio me zadovoljavao sa svojim prstima. Tako me malo zadovoljavao i u strahu sam jel moguce da je on unio svoju spermu u mene ako je imao malo po prstima? Od 31.5 do 4.6. sam imala neko krvarenje i bilo je slabo i trajalo je kratko. A moja menstruacija je inace veca i traje po 6 dana. Doktore postoji li mogucnost trudnoce? U velikom sam strahu! Molim Vas sto prije odgovor!
Unaprijed veliko hvala!!
|
|
11.06.2013. 22:40
Aniko , ako ste menstruaciju dobili na vrijeme, ne radi se o trudnoći.
Ako sumnjate da to nije menstruacija, kad vam krvarenje stane vi napravite test.
|