Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
18.05.2013. 21:35
Poštovana, svakako da je moguće. Vrlo rani znakovi trudnoće su dosta nespecifični i neki put se ni po čemu ne mogu razlikovati od pmsa.
Većina žena kaže, imala sam znakove pms-a i kao da ću dobit menstruaciju, a ista mi je izostala.
Dakle test najranije u vrijeme očekivane menstruacije. 22.5.
Nadamo se pozitivnom testu.
|
sunshiny
|
18.05.2013. 22:00
Poštovani,
Koristim Diane-35 oko tri godine. Nikada ne preskačem nijednu pilulu. Imam 22 godine. Čula sam da postoje žene koje imaju menstruaciju za vrijeme trudnoće. Da li se tako nešto može desiti ukoliko se koriste ove tablete? Dakle, može li žena ostati u drugom stanju iako pije tablete i redovno dobija menstruaciju? Ovo pitam jer me zbunjuje to što čujem za krvarenje u trudnoći. I, da li Diane-35 mogu uticati na pouzdanost testa za trudnoću? Da li, recimo, ima potrebe da radim taj test ukoliko dobijam redovno menstruaciju? Čak i ako bih ga radila, da li da se radi prije ili poslije menstruacije?
Imam još jednu nedoumicu. Posljednjih mjeseci na prvi dan menstruacije osjećam blagi poremećaj ravnoteže. Nisu u pitanju jake nesvjestice, već taj neobičan osjećaj u glavi. Kakve to ima veze sa menstruacijom? U januaru 2013. godne sam bila kod ginekologa na pregledu i sve je bilo u redu.
Unaprijed hvala.
Srdačan pozdrav
|
|
18.05.2013. 22:55
Poštovana, moguće je ostati trudna uz pilule ako ih neredovito uzimate, preskačete iste, uzimate ih u kombinaciji sa lijekovima koji umanjuju učinak pilula.
Ako se to dogodi izostat će vam menstruacija!
|
HallMiksa
|
19.05.2013. 13:20
Postovani,
Da li postoji mogucnost trudnoce ako dodje do dodira polnih organa(bez ikakve penetracije), ali pod uslovom da sluz koja se nasla na penisu sadrzi spermatozoide, tj da li spermatozoidi ako se nadju na usnama vagine mogu sami doplivati do materice?
Hvala.
|
|
19.05.2013. 15:10
Ne postoji. Spermiji ne plivaju nego se progresivno gibaju u rodnici i vratu maternice i jajovodu.
|
HallMiksa
|
19.05.2013. 17:45
Hvala na odgovoru, bio sam u velikoj dilemi, posto je vagina vlazna, pa sam mislio da ako dodje do kontakta da ipak imaju sanse da se probiju...
|
|
19.05.2013. 21:20
Molim.
|
roxane
|
20.05.2013. 14:35
Postovani
Imam bebu od 9mj. koju dojim a jos uvijek nemam ciklus pa me sad interesuje mogu li imati ovulaciju tj plodne dane i ako mogu kako mogu znati kad su mi plodni dani?
|
|
21.05.2013. 00:15
Teoretski možete, premda dojenje koči i ciklus i ovulaciju.
Teško uz laktacijsku amenoreju možete odredite ovulaciju ili ev. plodne dane.
|
micka256
|
26.05.2013. 22:35
Poštovani,molila bih za pomoć.Naime,zadnju mjesečnicu sam dobila 26.04,a prvi spolni odnos sam imala 12.05 sa zaštitom.Nakon toga još se ponovilo: 13.05 sa zaštitom,14.05 bez zaštite (no tada je svršio,oprao ga,obavio nuždu i nastavio),i još pa puta.zadnji put je bilo 24.05 sa zaštitom no krvarila sam i odnos je prekinut.Momak tvrdi da nikad nije svršio u mene(oprostite na izrazu).Mjesečnicu sam trebala dobiti danas,no ona je izostala.Kolike su šanse da ostanem trudna,i je li izostanak ili kašnjenje mjesečnice normalno nakon prvog spolnog odnosa?
|
meliita
|
27.05.2013. 12:00
poštovani. prošli tj dobila sam redovitu menstruaciju 14. koja je trajala 6 dana i da bi mi se jučer ponovo pojavilo krvarenje ne jako onako sa sluzi ... imala sam spolni odnos pred 2 dana ali zaštičen ... pa me zanima dali je to normalno ili ne ... ili je to zbog stresa... i kako da se riješim svrbeža ?
|
|
27.05.2013. 16:00
Micka, šanse svakako postoje, ali nisu velike. Napravite test.
|
|
27.05.2013. 16:00
Vjerovatno se radi o periovulacijskom iscjetku i to ne brinite.
Svrbež rješite Canesten kremom izvana mažući vanjsko spolovilo.
|
kokolina2
|
27.05.2013. 21:30
poštovani,
moj slučaj je ovakav: zadnju menstruaciju sam imala 21.04., a obično mi stiže svakih 27-29 dana i do sada je svaki put bila redovita. sada mi kasni, a od zadnje menstruacije imala sam spolne odnose 3 puta i dečko nijednom nije svršio u mene. zadnje dane osjećam bol u donjem dijelu leđa i bol u trbuhu kao za vrijeme mjesečnice. postoji li mogućnost trudnoće? hvala na odgovoru
|
manuela16
|
27.05.2013. 21:50
postovani, dali je moguce ostat trudna ako sluz sa penisa dode do vagine,nije u mene nista,sluz sam obrisala..znaci nije ulazio u mene samo smo se dodirivali 'mazili'?
od tad me uzasno trbuh boli i muka mi je..ima vec 5 dana od tog dana..vecina mi kaze da to je moguce da su ciste pa da mi je zbog toga muka i da me zbog toga trbuh,jajnici bole, mene samo zabrinjava da to nije mozda trudnoca :/
|
|
28.05.2013. 10:05
Kokolina, za početak napravite test na trudnoću
|
|
28.05.2013. 10:15
Maniela16, nije noguće.
|
manuela16
|
28.05.2013. 14:05
hvala vam..a dali mi mozete reci zasto mi je toliko muka i zasto me jajnici i sve dolje probada? jel upala ili ciste ili? dali je moguce da je zbog cisti i upale neke tak mi muka?
|
AIDA.A.
|
28.05.2013. 15:15
Dobar dan,citam vec par dana ovaj forum i resila sam da se registrujem i da vam postavim jedno pitanje koje mi se vrti u glavi vec par dana.Ovako...Uglavnom svcaki mesec dobijam 1,2 tako nesto,desi se nekad i da mi kasni ali i da mi porani.Medjutim pre jedno nedelju dana kada sam otisla u wc na gacica mi je bila krv,a vec sam imala pocetkom meseca.Stavila sam tampon i nakon 2 sata sam otisla ponovo u wc i na tamponu nije bila cista krv vec braonkasto,stavila sam drugi nampon i posle odprilike nekih ponovo 2 sata htela sam da promenim tampon ali videla sam da na njemu nije bilo skoro nista krvi vec opet malo braonkasto.Posle sam stavila ulosku i nista nije bilo,tek sutra dan nesto opet slicno braonkasto i posle nesto kao roze je bilo,ne znam vise ni ja.I to je mozda trajalo nekih dva ipo da kazemo 3 dana.Inace zivim sa deckom aktivna sam sa seksom,ne pazimo se,ne koristimo nikakvu zastitu.Kada mi je to prestalo radila sam test i bio je negativan.E sad,puno sam citala na netu o laznoj menstruaciji i ne znam vise sta da mislim.....Da li je moguce da je to lazna menstruacija i trudna,i zasto je test bio negativan ako sam trudna? Molim vas ako mozete da mi odgovorite...velikii pozdrav...
|
|
28.05.2013. 15:20
Moguće. Pozdrav.
|