Autor
|
Poruka
|
Rea28
|
18.07.2013. 01:00
poštovani, imam pitanje... imala sam odnose sa zarucnikom za vrijeme plodnih dana, zelimo dijete. menstruaciju sam posljednji put imala 14.6 i jos je nisam dobila. inace imam redovit ciklus 28/30 dana. nisam u mogucnosti otici vaditi krv jel nisam kod kuce u gradu. radila sam test prvi dan izostanka menstruacije i bio je negativan. u posljednje vrijeme imam dosta nizak tlak, 100/50, inace nemam problema s tlakom, te mi to uzrokuje glavobolje i vrti mi se u glavi. tablete protiv bolova ne zelim piti. konstantno moram mokriti, i dojke su mi jako oteknute, cak i bolne na dodir. imam jaku zgaravicu na mlijecne proizvode. zanima me kada bi bilo najbolje da ponovim test a da bude najpouzdanije. Zahvaljujem.
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
18.07.2013. 10:45
Test ponovite za dva dana.
|
zcmrecnjak1
|
18.07.2013. 16:15
Poštovani!
Imala sam nezaštićeni spolni odnos 16.07. pri čemu dečko nije svršio u mene ali je po vagini. Zadnju menstruaciju imala sam 03.06.
Pila sam Diane 35 tri godine zbog policističnih jajnika ali sam na preporuku svog doktora opće medicine napravila pauzu,nakon čega su mi se poremetili menstrualni ciklusi.
Jel postoji mogućnost trudnoće? Trebam li popiti pilulu za dan poslije?
Molim za brzi odgovor...unaprijed zahvaljujem!
|
|
18.07.2013. 22:05
Moguća je. Uzmite pilulu za dan poslije.
|
klementina
|
19.07.2013. 09:35
Poštovani,spolni odnos imala sam 14.6 i 20. 6 zaštićen kondomom. Menstruaciju sam dobila 22.6. Ciklus mi je uglavnom bio 26-28 dana.A pojavila se 22 dan ciklusa.Trebam li se zabrinuti. Danas mi je 28 dan ciklusa i jos nije dosla,a spolne odnose nisam imala sad. Prije nekoliko dana pojavio mi se potkozni pristic na bradi koji mi se uvijek pojavi prije nego ttrebam dobiti. je Li to bila lazna menstruacija ili što?Postoji li mogućnost trudnoće?
Molim Vas za savjet!
|
zdenkyOs
|
19.07.2013. 14:50
postovani, imam 17 godina i decka s kojim sam dugo u vezi. imali smo dosad 3 puta spolni odnos bez zastite i nakon prvi puta sve je bilo u redu dobila sam menstruaciju normalno. sad smo opet odlucili zadnji put sam dobila menstruaciju 29. tako da mi je ako sam dobro izracunala ovulacija bila 15. a odnos smo imali 16. nije svrsio ni u mene ni ovako izvan. nije dugo trajalo. ali sve vise citam o kapljicama ljubavi i jako je strah. osjecam blagu bol u bradavicama i bojim se simptoma zbog trudnoce, molim Vas savijet.
|
dalijeiline
|
19.07.2013. 15:25
Poštovani Doktore,
Interesuje me da li postoji šansa za trudnoću, ukoliko nije bilo 'pravog' odnosa već samo 'trljanja' između muškog i ženskog polnog organa koje je trajalo i nakon ejakulacije po ženskom polnom organu, i pritom se ponavljalo nekoliko puta (ne u istom danu) ?
Znam da je pitanje poprilično glupo, ali me brine jer mi menstruacija kasni već 14-i dan (inače mi je redovna). Radila sam test za trudnoću prije 3 dana i bio je negativan, čak i imam bolove u donjem dijelu stomaka već nekoliko dana, kao da 'nagovještavaju' menst., ali nje nema (nekih drugih simptoma nemam). Istina je da sam nakon završetka zadnje menst. bila često pod stresom i nervozom, sad i ovo 'da li sam ili ne?' me čini i previše napetom, tako da ne znam da ovo ipak nije problem psihičkog karaktera koji se odrazio na to?
(Mada, sjutra ću opet uraditi test i ukoliko bude negativan, onda nemam razloga za brigu???)
Molim Vas izvinite na opširnijem pitanju i smetnji, ali već sam Vam unaprijed zahvalna na odgovoru.
Srdačan pozdrav
|
|
20.07.2013. 02:25
Klementina,svakako se radilo o menstruaciji. Pustite prištiće na bradi.
|
|
Zdenkyos pustite kapljice ljubavi. Ako nije došlo do ejakulacije u rodnici onda ne trebate brinuti.
|
|
Dailine ne radi se o trudnoći. Trljanjem se ne ostaje trudan.
|
la_la_long
|
28.07.2013. 21:35
Postovani doktore, da li je moguca trudnoca, ako partner nije ''svrsio'' u vaginu a odnos je bio celo vreme bez zastite?
|
|
29.07.2013. 15:45
Nije moguće, ako se samo radi o jednom odnosu i prije toga nije ejakulirao, te ako ste sto posto i vi i on sigurni u svoju konstataciju.
|
sarita9
|
30.07.2013. 16:15
Postovani doktore, za vrijeme plodnih dana imala sam nezasticeni odnos sa momkom ali je ejakulirao izvan. Nakon nekih pola sata, nakon sto se ocistio, ponovo smo stupili u odnos bez zastite ali nije predugo trajalo i nije ejakulirao. Postoji li vjerovatnoca da sam ostala trudna i kolike su sanse?
|
|
30.07.2013. 21:50
Šanse su male ali postoje. To vam je nesigurna metoda.
|
sladja96
|
31.07.2013. 10:00
Doktore, jako je neugodna situacija.
Imam 17 godina, menstruaciju sam imala 19. jula, a odnos sa dečkom 29. jula. Jako smo zabrinuti da sam postala trudna jer smo u početku radili bez kondoma, nakon jednog vreme kada je moj dečko izvadio penis da stavi kondom, kada je ustao onda smo primetili da je nešto iscurilo iz njegovog penisa (na njegovu nogu), kao da je ejakulirao. kada je stavio kondom nastavili smo i nakon pola minute je izvadio penis i stvarno je ejakulirao u kondom. Posle jedan dan (30. jula) kada sam tuširala primetila sam bijeli iscjedak. Ja sam to isprala iz vagine.
zanima me šta je bilo ono što je prvi put curilo iz njegovog penisa, jel to stvarno bila ejakulacija ili sam to bila ja? (jako sam se napalila, i imamo jednu teoriju. kada je izvadio možda je to bilo neki ostatak iz mene na njegovom penisu i kada je ustao i pipnuo to je iscurilo na njegovu nogu)
Jel mogao dva puta ejakulirati u kratkom vremenu?
da li bijeli iscjedak dobar znak da nisam postala trudna?
ako sam stvarno postala trudna šta bismo mogli da što pre sprečimo trudnoću?
molim vas pomozite. treba vaše mišljenje o ovoj situaciji jer se obojica bojimo da sam postala trudna...
|
|
31.07.2013. 15:30
Prema opisu rekao bih da se radilo o ejakulatu.
Ako vam kasni menstruacija napravite za početak test na trudnoću.
|
lea_1992
|
31.07.2013. 15:30
Poštovani....
zadnju menstruaciju sam imala 16.07. a 14 dana nakon menstruacije (30.07) dok su mi plodni dani sam imala spolni odnos pri kojem je dečko svršio u mene.... Koliko vremena mora proći da saznam dali sam trudna??? Hvala vam... Srdačan pozdrav.....
|
momo33
|
31.07.2013. 17:45
Poštovani, je li u praksi moguća trudnoća a da je jedini simptom debljanje?
|
boki99
|
31.07.2013. 17:55
Postovani
zadnju menstruaciju sam imala 19.6. nakon toga sam tebala dobiti oko 15.7.(kazem oko 15og jer mi nije bila redovna,nekad dobijem nakon 24dana,nekad nakon 28...)...medjutim jos uvijek nisam dobila. Odnose nisam imala od 15.6. do 20.7. (mjesec dana sam bila na putovanju). Imali smo 2puta odnols 20.7.,prvi put bez zastite ali je partner 'zavrsio' vani (nikad unutra )a drugi put smo koristili zastitu...interesuje me zasto jos ne dobijam,da li je moguce da je u pitanju trudnoca?
hvala unaprijed
|
|
31.07.2013. 20:55
Lea, ako vam izostane menstruacija. Dakle najranije oko 15.8.
|