Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

pitanje za ginekologa

Autor Poruka

blowfish

20.11.2014. 12:45

Znaci smijem sada opet uzeti canesten vaginalnu kremu drugi puta ovaj mjesec? I kako da iskljucim i
ostale uzroke?

m-ivana

20.11.2014. 19:30

Poštovani g. doktore, prije 7 i pol tjedana rodila sam carskim rezom, a nakon pet tjedana od poroda obavila pregled (vaginalni uzv) kod ginekologa i sve je bilo u redu. Također nakon 5 tjedana mi je prestalo krvarenje i od tada sam imala samo blijedo žučkasti iscjedak koji je trajao sve do prije par dana kada mi se pojavio smeđi iscjedak, a danas je krvavo crvene boje. Napomenula bih da sam dan prije pojave smeđeg iscjetka imala spolni odnos s prezervativom koji je bio malo bolniji s obzirom da je vlažnost vagine smanjena. Ima li to kakve veze s iscjetkom ili se radi o menstruaciji iako dojim? Trebam li se zabrinuti da je u pitanju nekakav problem iako je na pregledu sve bilo u redu? Unaprijed zahvaljujem na odgovoru. Srdačan pozdrav

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.11.2014. 21:20

Blowfish napravite cervikalne briseve.

20.11.2014. 21:20

Ivana, mogući su oba uzroka. Odavde nažalost ne mogu znati odavde.

Maslačak Eta

02.12.2014. 22:20

Poštovani, planiram trudnocu. Uradila sam ginekološki pregled. Međutim, nekoliko dana prije menstruacije i tokom prva tri dana menstruacije sam koristila antibiotik Xiclav i pholdicin (za kasalj). Buduci da sam dakle navedene antibiotike unijela u fazi nastajanja folikula (tj. za vrijeme menstruacije), a na antibioticima pise da upozorim doktora ako planiram trudnocu, zanima me da li je prerano da u ovim plodnim danima počnem da radim na trudnici, ili je bolje da sacekam iduci ciklus da se organizam ocisti. Također, počela sam da pijem folnu kiselinu 5 mg po preporuci ginekologa. Zeljela bih ukljuciti jos neke vitamine jer mi je imunitet nije jak i cesto sam prehladjena. Zanima me da li imate neku preporuku, te da li ce to biti prevelik unos folne kiseline jer vec pijem 5 mg, a vidim da svi multivitamini i prenatalni vitamini imaju (doduse manju) kolicinu folne kiseline. Unaprijed zahvaljujem na odgovoru.

03.12.2014. 11:45

Možete raditi na trudnoći i ovaj ciklus.

anchicahr

04.12.2014. 22:30

Poštovani doktore,

nalaz papa testa mi pokazuje TRICHOMONAS (pored kojeg piše "nešto" - pretpostavljam da misle na neku količinu.

Terapija za mene 7 večeri NEO PENOTRAN.

Za partnera MEDAZOL 3x400mg (tj. 1 tableta svkih 8h).

Pitanje 1 . da li je za mene dovoljna terapija vaginaletama (možda trebam i ja oralno). Ako trebam, što i da li nakon terapije vaginaletama ili istovremeno?

Pitanje 2. koliko dana partner treba uzimati MADAZOL ( obrizom da postoji pakiranje od 10 i 20 tableta)?

Malo sam zbunjena.

Hvala unaprijed!

04.12.2014. 22:40

Morate oboje uzimati medazol3x400 mg 3x1 sedam dana na usta inače terapija neće biti učinkovita.

anchicahr

05.12.2014. 10:55

Samo pitanje još jedno: da li trebam najprije popiti medazol pa onda krenuti sa vaginaletama ili može istovremeno?

marelica2

05.12.2014. 13:25

Postovani ,
Sama od sebe nikako ne mogu dobiti menstruaciju uopce ,ustanovljen mi je psco (povecani jajnici,visak muskih hormona sto se odrazava kao masna kosa,opadanje kose,akne po tijrlu i licu,rast trbuha...) ginekologica je hormonalnim pretragama utvrdila da su sve zlijezde uredne osim jajnika te da iskljucivo oni proizvode visak muskih hormona i od njih dolaze te tegobe koje ja imam... nakon 6 mjeseci pauze od terapije s belarom kojom sam imala pri kraju dosta oskudne mjesecnice cak mogu reci vise neki smedi iscjedak nego mjesecnicu, ginekologica me opet vraca na belaru jer kaze da sam ju dobro prihvacala *akne su se dosta smanjile)
I sad ; kako nemam ciklusa uopce dala mi je da popijem estrofem (14 dana 2x1 tabletu) pa nakon toga jos duphaston ( iducih 14 dana 2x1 tabletu) a kada se pojavi mjesecnica pocinjem piti belaru

ja sam popila prije 2 dana zadnju tabletu duphastona i mjesecnice jos nema... pa me zanima da li je moguce da ju uopce necu dobiti posto inace uopce ni nemam mjesecnicu? I kada ju mogu ocekivati nakon zadnje tablete?
Te da li je moguce da zbog androgenih hormona raste trbuh na nacin da se dobije par "šlaufica" i da trbuh izgleda napuhnutiji?

Hvala unaprijed

05.12.2014. 21:40

Marelica dobit ćete menstruaciju do 10 dana nakon popijene zadnje pilule.
Morate smršaviti a ne nabaciti kilograme.

05.12.2014. 21:45

Anciahr možete paralelno.

marelica2

13.12.2014. 00:35

Hvala Vam na odgovoru
Evo menstruaciju sam dobila nakon uzimanja duphastona i to trceci dan,trajala je 5 dana
Sto se tice povecanja moga trbuha ja sam inace po prirodi mrsava dosta jer sam visoka i nikad nisam imala trbuh no evo vec 2 mjeseca trbuh mi se povecao i to me uzasno zabrinjava... da li je moguca mozda trudnoca bezobzira sto sam nakon duphastona dobila menstruaciju ili je povecanje trbuha uzrokivao visak androgenih hormona za vrijeme ovih 5 mjeseci sto nisam uzimala nikakvu terapiju za psco?

marelica2

13.12.2014. 00:35

I zaboravila sam reci kako sam odma prvim danom menstruacije pocela opet piti ok belaru sad mi je vec 5ta tableta ten mi se uzasno pogorsao sto mi je cudno jer mi ke belara inace pomagala protiv akni a sada su one buknule po licu nakon sta sam je pocela piti
Sve me to brine jer je neuobicajeno kod mene i taj trbuh i akne kad pijem belaru koju pijem da mi se one povuku a ne da buknu jos vise

mm11

13.12.2014. 11:50

Poštovani,
prije dva dana mi je završila menstruacija i od tada primjećujem neugodan miris iz rodnice (po ribi) ali bez ostalih simptoma poput pečenja, svrbeža ili boli. Zanima me može li se stanje popraviti uzimanjem probiotika ili je nužno odmah posjetiti ginekologa?
Unaprijed hvala na odgovoru

13.12.2014. 12:55

Marelica ne vidim problem kod vas. Nastavite s uzimanjem Belare.

13.12.2014. 12:55

MM probajte koristiti probiotike npr. Linex lady comfort, Lactogyn ili slično. Anko nakon toga smetnje budu izražene treba preparate metronidazola.

Annie1982

15.12.2014. 15:40

Poštovani doktore,

Zadnje dvije godine pokušavam zatrudnjeti, mužev spermiogram je uredan, moji brisevi cerviksa su uredni, hormoni su uredni. Moja ginekologinja me poslala kod dr. Matasa u Zadru. Danas bila. Šalje me na AMH pretragu te ponovno vadjenje prolaktina koji je prije godinu dana bio 675 ali nisam znala da treba fizička aktivnost 2 sata prije vadenja. Za tjedan dana doći kod njega na UZV radi folikula tek u prvom mjesecu 2015 trebam doći na HSG pretragu. Inače bolujem od dijabetesa tipa 1 i na inzulinu sam, 57 kg, 173 cm. ne pijem, ne pušim, zdravo se hranim. Kaže doktor da sam idealna ali opet do trudnoće ne dolazi (muž pomorac). Zanima me ta HSG pretraga, dojmovi su različiti. Što se zbilja dobiva tom pretragom i jeli to prijeko potrebno!

Hvala unaprijed

16.12.2014. 00:25

Apsolutno je potrebna, jer bez prohodnih jajovoda nema trudnoće. Uz to treba vidjeti i nalaz spolnih hormona.
Postupak koji ste napravili do sada je u redu i na dobrom ste tragu i idete stepenicu po stepenicu.

Annie1982

19.12.2014. 14:10

Poštovani doktore,

radim pretrage zbog plodnosti. S mužem je sve u redu, ja sam inače dijabetičar i pokušavam zanijeti zadnje dvije godine. Doktor Matas iz Zadra me šalje na HSG u prvom mjesecu, spolni hormoni su ok, radila AMH i u nalazu piše 8,46 pmol/l. Kod njega idem radi folikula tek sljedeći tjedan pa me zanima što znači ovaj AMH-ov rezultat.

Hvala unaprijed

Nazad
1 ... 12 13 14 15 16 17 ... 62
Naprijed