Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pravilna GM za sada bez GM


Autor Poruka

bubica30

15.11.2013. 17:40

Poštovani,

imam pitanje koje me od jučer jako muči. Naime zadnja mjesečnica mi je bila 6.10. Ciklum mi varira 28( +/- 3 dana), ali u većini slučajeva je 28 dana.
Kada mi je mjesečnica završila imala sam uredne spolne odnose, i nekako sam ja osijetila da sam ostala trudna i prije nego što mi je mjesečnica kasnila. Tako sam ja napravila test 2.11. koji je bio pozitivan, i opet 5.11. koji je također bio pozitivan. Taj dan sam otišla kod svoje ginekologice koja mi je dala uputnicu za vaditi krv, jer je prerano za bilo što osim toga. Krv sam izvadila 6.11. i HCG je iznosio 1032. Onda me poslala u bolnicu na UZ na kojem sam ja jučer bila. Na uputnici je pisalo grav.4/5, a opet to je po mojoj procijeni barem tjedan, tjedan i pol manje. Kako ja nemam nikakve tegobe, mučnine, sukrvice, niti se loše osijećam uopće se nisam pripremila da nešto nebi moglo biti uredu i krenuti po krivu. Doktorica koja me pregledala, nisam bila niti minutu na stolici, gurnula je UZ u mene zavrtila ga dva puta i rekla da ona ništa nevidi i da je moguće da se plod ne razvija pravilno. To me šokiralo, i dušu sam isplakala. Ja to toliko želim da jednostavno nisam ništa drugo uzela u obzir, a uz to se super osijećam kako sam vam već napisala.

Na nalazu je napisala : TVS: intrauterino se vidi pravilna GM za sada bez GM
Dijagnoza Z32.0 Trudnoća,još nepotvrđena.

Vjerojatno sam malo napisala i više nego je potrebno, ali ja sam van sebe. Doktorica mi nije ništa previše govorila. Zajedno sa svlačenjem, oblačenjem, pregledom i pisanjem nalaza bila sam 5 min u ordinaciji, iz koje sam izašla šokirana.

Mene zanima što meni ta dijagnoza i nalaz znači, dali imam razloga za brinuti se, kada se najranije ta mala točkica može vidjeti, dali se može odmah vidjeti dali nešto nije uredu. Dali sam premalo trudna da bi se išta vidjelo.

Nadam se Vašem brzom odgovoru, jer ovo je za mene do iduće kontrole mučenje. Ovo mi je prva trudnoća . Imam 34 godine i tu mrvicu silno želim .
Unaprijed Vam se zahvaljujem.

Dejan Šakoronja, dr. med.

16.11.2013. 04:10

Beta HCG od 1000 znači da bi se uskoro trebao vidjeti gestacijski mjehur. Mislim da se ne bi trebala brinuti. Ponovite beta HCG te u ponedjeljak otiđite na UZV pregled ponovo da se utvrdi gestacijski mjehur u maternici. Svakako u ponedjeljak ponovite i beta HCG.