Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Priraslice


Autor Poruka

Dijaaanna

10.02.2021. 21:30

Poštovani,
Imam 36g, rodila vaginalno dvoje zdrave djece potpomognutom oplodnjom. Moj problem se javio 2014g kada sam zavrsila na laparo zbog vanmaterične trudnoće te mi se odstranjuje jajovod skupa s plodom.
Kasnije rađen test prohodnosti preostalog jajovoda te se dokazuje neprohodnost istog te dalje nastavljam s liječenjem tj postupcima za postizanje trudnoce.. moje pitanje za Vas,ovaj jajovod se na ultz pokazuje zatamnjen tj pun tekućine i doktor sugerira ponovni pregled kroz 3mj da pogleda ako ima jos tekucine ili ista odlazi kroz maternicu.u slucaju da ne odlazi sugerira odstranjivanje i preostalog ukoliko mi izaziva bol. Moja bol za vrijeme ovulacije je dosta jaka i spriječava me u dosta toga,natečenost i bolovi u leđima i na strani preostalog jajovada.
U konačnici pitanje za Vas,dali pristupiti odstranjivanju ili pustiti,te zadnje dali postoji mogućnost čišćenja priraslica i koliko bi takva bila uspijesna jer voljela bih mozda i prirodno ponovno zanijeti ili pametnije ne u slucaju ponovne vanmaterične tr.
Nadalje ako postoji mogućnost odstranjivanja priraslica,dali sugerirate kliniku,doktora ..
Zadnji pregled kaze :"desni ovarij 33x17,bo uz koji se prikazuje formacija nalik sactosalp? 29x12mm
lijevi ovarij 29x18mm,bo
Nema slobodne tek u douglasu."
Hvala od srca
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

11.02.2021. 07:50

Poštovana, prema UZV nalazu radi se o sactosalpinxu - upalno promijenjenom, proširenom jajovodu koji je izgubio svoju funkciju. Savjetujem da odstranite taj jajovod jer postoji mogućnost izvanmaternične trudnoće. Šansa da zanesete prirodno ne postoji. Uklanjanjem upalno promijenjenog jajovoda, povećava se šansa za uspjeh postupka potpomognute oplodnje (jer se uklanja potencijalni izvor infekcije).

Dijaaanna

11.02.2021. 11:20

Hvala Vam na odgovoru.
Svakako ću pristupiti liječenju.
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

11.02.2021. 12:25

Nema na čemu.