Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pritisak u cervikovaginalnom području


Autor Poruka

dsdsladic

04.11.2013. 20:30

Poštovani,
već duže vrijeme, oko dvije godine, imam problem pri sjedenju i ležanju, osjećam na desnoj strani između rektuma i rodnice kao da je unutra nešto veličine lješnjaka koje se povećava i imam osjećaj kao da će puknuti. Pritisak je jak i smeta mi u svakodnevnom životu. U međuvremenu sam obavila dvije kolonoskopije. Prije dvije godine otklonjen je polip, uredan nalaz biopsije, nedavno je paljen još jedan polip. Zatim sam obavila ligaturu hemoroida također na desnoj strani. Sve to nije otklonilo niti umanjilo smetnje. Obavila sam i transrektalni ultrazvuk, nalaz glasi: na 7 cm, cista od 14 mm, nije u stijenci crijeva. Nakon toga, obavljen je i CT, nalaz glasi: Suspektan nodus perirektalno desno dorzalno od brojnih flebolita u razini cervikovaginalnog prijelaza od čijeg dorzalnog ruba neodvojiv suspektan je mekoktivni nodus dimenzija 10x12x14 mm oštrih kontura, dijelom neodvojiv od krvnih žila. Preporuka - praćenje. Obavljen je i ginekološki pregled, nalaz glasi: Sonogram: transvaginalno - uterus pravilne forme, urednih stijenki, prostranog kavuma, bez endometrija. U području cervikalnog kanala žlijezdana tvorba poput Nabotijeve žlijezde. Promjene u maloj zdjelici nisu prikazane.
Poslije svih ovih nalaza ne znam što dalje da poduzmem, jer su smetnje takve da mi je kvaliteta života jako loša. Ne mogu sjediti niti ležati jer su u tim položajima smjetnje, tj pritisak najjače. Prilikom hodanja i stajanja smetnje su minimalne. Doktori su do sada preporučili samo praćenje "izrasline" bez terapije ili otklanjanja problema. Imate li kakav savjet kojim mi možete pomoći, šta bih još mogla poduzeti?
Imam 67 godina, drugih zdravstvenih problema nemam, pijem samo ljekove za smanjenje krvnog tlaka.
Unaprijed zahvaljujem

Dejan Šakoronja, dr. med.

04.11.2013. 22:35

Nažalost ne znam točno gdje je promjena.
Na osnovu ginekološkog ultrazvuka ne vidim ništa neuobičajno.
Što vam je rekao kolega ginekolog o čemu se točno radi jer iz ovog to ne mogu iščitati.
Tvorba te veličine ne može vam praviti takve smetnje koje navodite.

dsdsladic

05.11.2013. 19:00

Zahvaljujem na brzom odgovoru. Moj ginekolog misli da pronađena tvorba ne bi trebala uzrokovati navedene smetnje. Ne znam šta dalje da radim i kako da si pomognem.
Lp

Dejan Šakoronja, dr. med.

05.11.2013. 19:55

Zaista ne znam jer imam premalo detalja i slučaj pred sobom.