Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
01.10.2012. 16:05
Probojno krvarenje. Ne brinite. Menstruacija će doći na vrijeme.
|
Feniks92
|
03.10.2012. 17:45
Postovani,
Moji ciklusi su neredoviti inace 35-40 dana unazad godinu dana,bio mi je dijagnosticiran CIN1 s HPV niskog rizika,uspjesno izljecila, sada dijagnosticirani policisticni jajnici,pocela sam biti marulju pa nastavila sa Evinim kapima,no pise da se trebaju piti 3 mj kako bi imale ucinka.
U vrijeme ovulacije bar mislim da je bila imala sam nezasticen odnos,i 26 dan ciklusa ujutro pojavio se smedkasti/ crvenkasti iscjedak no vrlo slabo,prosli tjedan imala sam mucnine,grceve kao da cu dobiti svaki cas,nisam imala apetita,grudi me ne bole(svaki put bole kad trebam dobiti M), zadnju M sam imala 7.9 i sad bih trebala dobiti 11.10.
Pitanje jel moguce da sam trudna da pricekam jos par dana ili je ipak pomocu caja i tih kapi uspjesno izreguliran ciklus (pila sam cajeve jer kontracepcijske nesmijem)
Hvala
|
|
03.10.2012. 18:25
Poštovana, ne znam da li se radi o trudnoći.
Pričekajte 11.10 pa ako ne dođe napravite test na trudnoću.
|
Lolica144
|
06.10.2012. 03:20
Postovani doktore, znam da davim, ali iscjedak se pojavio tjedan dana prije no sto sam trebala dobiti menstruaciju, drugi dan tocnije 1.10 meni izgleda nastupila menstruacija,nesto tamnije boje, nastavila sam piti pilule iz ove kutijice, nisam ni jednu propustila (zaboravila) i stvarno ne razumijem zasto se pojavio taj smeckasti iscjedak... molim pomoc...
|
|
06.10.2012. 19:40
Radi se o probojnom krvarenju uzrokovano zbog uzimanja pilula.
Ne brinite, nastavite dalje s uzimanjem.
|
Marija01
|
08.10.2012. 01:25
Poštovani!
Naime, jučer 06.10. sam primijetila smeđi iscjedak, a u zadnjem sam danu ovulacije.
Ciklusi su mi redoviti i uglavnom nemam nikakvih menstrualnih tegoba. Imam 33 godine i nisam rađala do sada.
Smeđi iscjedak se pojavio i danas 07.10. nakon seksulanog odnosa (bez zaštite), ali je bio puno obilniji te je izgledao duguljast, s komadićem nekakve sluzaste opne (imam fotografiju).
Napominjem da me zabrinula ta sluzasta pojava koje se pojavila u iscjetku.
Što bi mi predložili da učinim, moram li brinuti ili hitno reagirati?
|
|
08.10.2012. 10:50
Ne trebate ništa poduzimati. To je sluzavi gusti iscjedak pomješan sa staničnim detritusom.
|
Marija01
|
08.10.2012. 22:55
Hvala vam puno na odgovoru, no ako je moguće htjela bih znati zašto to traje već treći dan, odnosno što se totočno događa u organizmu i zašto iscjedak nije žut ili bijel ako nije povezan s menstruacijom, hvala unaprijed.
|
|
08.10.2012. 23:30
Poštovana, odgovorio sam vam koji je mogući uzrok. Ako ne stane za dan- dva javite se na pregled.
|
bobby36
|
13.10.2012. 00:55
Postovani,
prosli mjesec sam Vam se bila javila, vezano za problematiku smedjeg iscjetka od 12. dana ciklusa.
Savjetovali ste mi odlazak ginekologu na pregled i UZV. Isto sam ucinila 19.09.. Nalaz je bio uredan. Prilikom pregleda za PAPA-test lijecnica je potvrdila da ima iscjetka, ali da je to vjerojatno zbog hormonskog disbalansa.UZV je takodjer pokazao uredan nalaz oba jajnika, endometrija i svega ostalog sto je karaktersticno u to vrijeme ciklusa (bio je to 21. dan), kao i folikul koji dokazuje ovulaciju. Iscjedak je trajao sve do 25. dana kada je uslijedila menstruacija - normalne kolicine u trajanju od 6 dana.
Nakon menstruacije sve ok. Odnos sam imala 30.09. i 07.10., oba uz zastitu (kondom).
09.10. sam prilikom brisanja na toalet papiru zamjetila malo sukrvice (bilo je to nakon odradjene sportske aktivnosti), a isto se dogodilo i 11.10. navecer (opet nakon sporta) uz malo krvavog iscjetka. Jutros nema niceg od toga, osim bolova u desnom donjem tijelu trbuha, koji su kroz dan nestali i sad se opet lagano pojavili. Danas mi je 20. dan ciklusa.
Ne znam sto se dogadja... da li su ta krvarenja normalna ili abnormalna? Da li je zbog hormonskog disbalansa ili sto drugo?
Molim za savjet, jer sam vec lagano ocjana. Hvala unaprijed!
|
|
13.10.2012. 11:15
Poštovana, ako ste bili na pregledu i ginekološki nalaz i uzv su uredni ne bi trebali biti zabrinuti.
Jeste li napravili Papa test? Da li vam je liječnica rekla da imate možda ranicu na vratu maternice?
Svakako bih bilo nužno dodatno obraditi. Napraviti papa test, cervikalne briseve, hormonski status, uzv neposredno nakon menstruacije( ev. postojanje polipa, mioma?), hormone štitnjače itd. Svakako se mora utvrditi uzrok.
|
bobby36
|
14.10.2012. 10:35
Da, uzet je PAPA-test - rezultat za nekih 4 tjedna. Sto se tice ranice na uscu - to mi je dijagnosticirano prije 2 godine.
Glede mioma - imala sam 2010. laparoskopsku operaciju poveceg mioma, nakon cega je do sve do sada na pregledima bilo sve u redu, medjutim na ovom zadnjem se u straznjoj stijenci ponovno pojavio miom 10x8mm, za koji mi je receno, da ga trebam pratiti i doci ponovno na kontrolu za 6 mjeseci.
Posljednja kontrola hormona stitnjace bila je u svibnju - nalaz: FT3 = 5,7 pmol/l, FT4 = 18,9 pmol/l, TSH 1,4 mlU/l, s tim da te hormone uredno kontroliram, posto sam 2006. godine djelomicno odstranila stitnjacu zbog strume. Od tada imam propisanu terapiju Euthyrox 100.
|
|
14.10.2012. 19:45
Poštovana, te uzroke sve ponaosob, morate otkloniti kao uzrok neurednom krvarenju.
|
lolac
|
02.11.2012. 11:35
Poštovani, pijem tablete trinovum već više od pola godine i nisam imala nikakvih problema. Zadnja menstruacija mi je bila jako oskudna kao što je inače zadnji dan tako je sada trajalo 4 dana. No međutim prije 7 dana mi se pojavio smeđi iscjedak koji traje do sada, a danas bi morala dobiti menstruaciju pošto sam gotova sa tabletama. Imam ponekad glavobolje, mučnine, često mokrim, no popila sam pažljivo sve pilule na vrijeme bez iznimke. Da li je moguće da je tu riječ o trudnoći i kolika je zapravo mogućnost trudnoće preko pilula trinovum.
Da napomenem taj iscjedak je počeo nakon zadnjieg seksualnog odnosa, prije toga nisam imala. U području vanjskog djela vagine osjećam blago peckanje i svrbež.
|
|
02.11.2012. 18:05
Poštovana ako redovito uzimate pilule šansa se malena gotovo zanemariva. Riječ je o probojnom krvarenju zbog uzimanja pilula. Ne brinite.
|
Scarlett1234
|
06.11.2012. 12:45
Postovani,imam redovne menstruacije vec dugi niz godina. Ne uzimam nikakve lijekove niti kontracepctivna sredstva. Imam partnera i odnose,koristimo prezervativ kao zastitu. Naime,vec nekoliko zadnjih mjeseci mi se pojavljuje smedji iscjedak,kao nastavak menstruacije(kada nakon 3-4 dana prodje krvarenje,pojavi se taj iscjedak),varira izmedju jako tamno smedje boje odmah iza krvarenja do svijetlo smedje i po nekoliko dana iza krvarenja,dok konacno ne nestane. Ne znam da li je bitna informacija da su se ciklusi promijenili unazad neko vrijeme,po pitanju trajanja krvarenja,koje je ranije bilo vidno oko 5 dana,dok je to danas 3-4 dana i onda praceno tim iscjedkom,koji se zadrzi jos najmanje 3-4 dana. Iscjedak nema miris koliko mi se cini. Rijedak odmah nakon krvarenja(dok je tamne boje),ista konzistencija kad postaje svjetliji i pred kraj,kada se promijeni u zuckastu boju malo gusci,te se u njemu znaju pojaviti i kao sitni tamni koncici(mozda zgrusana krv,nisam sigurna).Nemam peckanje,bolove niti bilo koje druge simptome pri tome. Zadnji ginekoloski pregled(UVZ) je bio prije godinu dana i uredan. Uz njega i PAPA test,takodjer uredan. Kao sto rekoh,menstruacije uredne,redovne,ne pretjerano traumaticne i bolne,bez ugrusaka. Molim misljenje i savjet. Hvala!
|
sannya
|
06.11.2012. 21:05
Poštovani,
već neko vrijeme me muči jedan problem. Prije oko 5-6 mj možda i više, nisam točno sigurna koliko vremena sam primjetila iscjedak bjelkaste do smećkaste boje. Do sada su mi uvijek mjesečnice bile redovite.zadnjih 7 mj pijem kontracepcijeske pilule lyndinette 20 i s time nemam nikakvih problema, i dalje mi je redovito. taj iscjedak mi se pojavljuje gotovo svakodnevno i poprilično je neugodnog mirisa.Počela sam koristiti i dnevne uloške no i njih sam u zadnje vrijeme počela sve češće mijenjati. Imam stalnog dečka i redovan sex te odličnu higijenu. No to mi predstavlja problem zbog neugodnih mirisa. Zanima me šta se događa i od čega je to?? trebam li posjetiti svog ginekologa pa da mi da neke tablete?? hvala unaprijed
|
|
06.11.2012. 23:00
Poštovana, Scarlett teško mi je iz ove perspektive odgovoriti osim teoretski. Moglo bi se raditi o upali, endometriozi, cisti na jajniku, polipu ili miomu u ginekološkom sustavu. Svakako bih s obzirom da niste bili duže na pregledu napravio pregled, PAPA test i svakako UZV nakon završene menstruacije.
|
|
06.11.2012. 23:00
Poštovana sannya , radi se svakako o upali u rodnici.
Obično se radi o gardnereli vaginalis, koja ima miris neugodan, na ribu, kiselo, koji se intenzivira tijekom odnosa.
Svakako posjetite liječnika, potrebna je terapija za oboje.
|
sannya
|
07.11.2012. 14:20
možete mi malo objasniti kakva je to upala i kakva je to terapija?? hvala unaprijed
|