Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

smedji iscjedak?

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

07.11.2012. 16:50

Poštovana, najvjerovatnije se radi o upali u rodnici. Terapija po mom mišljenj ovako na slijepo bi trebala biti metronidazolom.

agolub

07.11.2012. 19:20

Poštovani doktore,

Imam 23 godine i do prije godinu i pol sam bila Yaz zbog sumnje na endometriozu. Prestala sam ih uzimati zbog visoki jetrenih proba, a u međuvremenu se nalaz popravio.
Nakon što sam prestala uzimati Yaz trebalo je neko vrijeme da mi se ciklus unormali i još uvijek varira između 27 i 30 dana s time da mi se dogodilo da jednu menstruaciju nisam dobila uopće, a jedna je kasnila 2 tjedna. Papu sam zadnji puta radila u 2.mjesecu i sve je bilo ok.
U zadnjih tjedan dana primjećujem lagani smeđkasti iscjedak koji sam možda imala jednom prije ali nikad ovako dugo. Posljednju menstruaciju imala sam 13.10. a iscjedak se pojavio 19. dan ciklusa (31.10.). Spolne odnose imala sam 21.10. i pri tome smo koristili metodu prekinutog snošaja i 26.10 i 4.11. kada sam kao zaštitu koristila kondom.

Vjerujem da nisam trudna, ali me zabrinjava taj iscjedak koji dugo traje. Na UZV pregledu sam bila u 9. mjesecu nakon menstruacije i sve je bilo u redu.
Molim Vas da mi kažete što bi to moglo biti.

Unaprijed hvala!

08.11.2012. 00:35

Poštovana, teško mi je reći iz ove perspektive.
Mogao bi biti od odnosa, zbog ciste, endometrioze, anovulacije itd.
Dakle previše je uzroka u igri. Jedino pregled i uzv nam mogu kazati o čemu se radi.

sill

12.11.2012. 13:05

Poštovani,

12.10. mi je počela menstruacija, 26.10. sam imala spolni odnos sa prekinutim snošajem.
6.11. mi se pojavio smeđi iscjedak koji je trajao dva dana, a zatim sam dobila menstruaciju (znači točno 28 dana kasnije) koja je bila slabijeg intenziteta nego inače i trajala je samo 2-3 dana.

da li imam razloga za brigu oko trudnoće?

hvala unaprijed.

12.11.2012. 22:35

Poštovana ne trebate brinuti oko trudnoće. Niste trudna.

iva00796

16.11.2012. 11:05

kada se javlja implantacijsko krvarenje?

16.11.2012. 11:30

Obično kroz tjedan dana i kasnije nakon ovulacije.
Kod vas se dakako ne radi o implantacijskom krvarenju.

iva00796

16.11.2012. 11:50

kako mozete biti tako sigurni?

17.11.2012. 00:00

Zato što sam pročitao vaš post sa razumijevanjem. Ako je sve kao što ste naveli onda je to moj odgovor. Ne bih više se ponavljao. Pozdrav.

Lux__

19.11.2012. 12:55

Postovani, imam 23 godine i neredovne menstruacije.
Ovako su mi ciklusi izgledali ove godine: 12.01, 24.02, 30.03, 09.05, 14.06, 19.07, 29.08, 04.10.
Od maja mjeseca nisam seksualno aktivna. Medjutim, za ovaj jedanaesti mjesec sam imala one bolove kao PMS, ali menstruacije nema.
Prosle sedmice mi se pojavio smedji iscjedak, nemam nikakve bolove.
Pa me zanima da li je to nesto opasno.
S postovanjem, hvala mnogo.

19.11.2012. 15:55

Nije ništa opasno, ali s obzirom na oligomenoreju savjetujem spolne hormone, te uzv pregled jer sumnjam na anovulacijske cikluse.

tinaa1990

21.11.2012. 18:30

Poštovani molila bih Vas za stručni savjet
Zadnja 3 mjeseca ciklus mi se produžio par dana te sam više puta išla na ginekološki pregled. Prvo sam išla netom prije menstruacije gdje mi je ustanovljena cista na desnom jajniku te sam išla odmah iza menstruacije zbog velikih bolova. Doktorica mi je ustanovila da je cista pukla te je uocila niz folikula na jajnicima (vjerojatno pcos). Sljedecu menstruaciju ocekujem za 6 dana te cu poceti terapiju oralnom kontracepcijom
Međutim stalno mi se ponavljaju simptomi da tjedan dana prije menstruacije imam bolove u jajniku te leđima u uz to krvavi iscjedak, ne radi se o smeđom iscjetku nego svijetlo crvenom te uz pojačan sluzavi iscjedak, tako mi je i sa ovim ciklusom. Jel to znači da opet imam cistu na jajniku ako se simptomi ponavljaju?
Zbog čega ta predmenstrualna krvarenja i bolovi?
Možete li mi molim vas reć zbog čega nastaju te ciste te hoće li to prestati uzimanjem pilula
Od srca Vam hvala

21.11.2012. 19:20

Poštovana ne znam o kakvim se cistama radi iz vašeg posta.
Uzrok krvarenja pred menstruaciju i bolovi tijekom menstruacije vjerovatno su uzrokovani prsnućem folikularne ciste na jajnicima.
Iste ako se radi o takvim cistama nastaju zbog izostanka ovulacije kada folikul raste i prska ne u ovulaciji već kad dođe menstruacija.
Pilule su svakako odlična terapija za vas i za takvo stanje. Ciste se neće javljati, neće biti iscjetka pred mensteuaciju, te menstruacija neće biti bilna niti će dugo trajati.

sannya

22.11.2012. 20:10

Poštovani,
pisala sam Vam prije nekih 3 tjedna..već neko vrijeme imam smećasti iscjedak neugodnog mirisa popraćem bolovima u donjem dijelu trbuha. I tad ste mi rekli da posjetim svog ginekologa i da je vjerojatno neka upala. Prije 3 dana sam posjetila svog ginekologa i objasnila mu svoj poblem, no on je nakon pregleda rekao da je samnom sve u najboljem redu i da mi nije ništa. No moj problem i dalje postoji. od prijateljice sam čula za tablete Canesten. Da li ja njih smijem sama kupiti i dali će one smanjiti učinak kontracepcijeskih pilula Lindynette 20 koje koristim????

http://www.krenizdravo.com/korisn...ta-za-rodnicu-vaginaleta-500mg-upute

hvala Vam unaprijed..

22.11.2012. 23:45

Možete kupiti i probati koristiti iste premda neugodan miris u rodnici neće nestati nakon primjene iste.
Bolje probajte multigyn actigel ili probiotike u rodnicu.

marina20

30.11.2012. 16:20

Poštovani, možete li mi pojasniti ovaj smeđi iscjedak?
Naime već 2-3 dana imam smeđi iscjedak koji se pojačava a trebala bih dobiti menstruaciju koje još nema, imam dijagnosticiran pcos ali relativno uredne cikluse (zadnja 4 mj su se produzili sa 28 dana na 31)
Može li to biti implatancijsko krvarenje? Nezaštićen odnos bez ejakulacije je bio 18.dan ciklusa. Hvala

30.11.2012. 21:10

Poštovana mislim da je iscjedak odraz propadanja žutog tijela i nastupa menstruacije.

dejana15

01.12.2012. 16:00

Postovani
Zadnju menstruaciju sam imala od 05.11 do 10.11. Odnose sam imala 18.11. (plodni dani). Inace pijem i marulju (jer "radimo na bebi"blunk.
Inace mi ciklus traje 32-34 dana.. A ovaj put je trajao 25 dana. E sad,kad odem na wc,na ulosku je tamno smedja,a kada se obrisem svijetlo crvena menstruacija. Ovaj put nisam imala nikakve simptome da cu dobiti,sto inace nikad ne izostaje.. Povremeno me stomak "boluckao",ali nista vise. Da li se radi o trudnoci ili ce ipak biti jos jedno razocarenje?
Hvala

01.12.2012. 18:45

Poštovana mislim da ne radi o trudnoći. Uobičajne smetnje niste imali jer je ciklus bio vjerovatno bio anovulacijski koji nije bolan.

Maja007

03.12.2012. 10:40

Postovani

pila sam provera tablete 10 dana zbog produzene menstruacije, nakon toga je krvarenje prestalo, bila sam kod ginekologa on mi je rekao da sada moram cekati ciklus, medutim nakon toga je pocelo nekakvo cudno smede krvarenje. Molim savijet.

Hvala.

Nazad
1 ... 7 8 9 10 11 12 ... 30
Naprijed