Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

smedji iscjedak?

Autor Poruka

cvetic,.

26.12.2012. 20:40

Poštovani Doktore...

Moj ciklus traje 28-30 dana.Zadnja menstruacija mi je bila 28.11.i danas mi se počeo pojavljivati gusti smeđi iscjedak.S mužem imam redovne odnose i nečuvamo se,Pa me zanima dali postoji mogućnost trudnoće ili možda pak koja cista ili nešto slično.
Hvlaa...

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.12.2012. 22:35

Može biti i predznak menstruacije, cista, trudnoća.
Napravite test na trudnoću.

dijana52

27.12.2012. 00:15

već sam vam pisla i moram opet po drugi . u zanjih nekoliko mjje menzes mi traje 1 dan i to više kao isdjedak . Znači pojavi mi se kao kaljica veća i to je to nema više. radila sam test na trudnoću i negativan je a boli me u rodnici i imam sve bolove kao i do sada. pijem kontracepciju trinovum dali je moguća upala?

27.12.2012. 15:40

Poštovana upala je svakako vjerovatna.
Oskudne menstruacije rezultat su uzimanja oralne kontracepcije.

Djevojka20

04.01.2013. 13:00

Postovani,
Imam redovne odnose sa momkom i zadnji put sam imala odnos 1.1.2013. ....koristim yasmin pilule koje mi je ginekolog odredio i koristim ih već 5 mjeseci, menstruacije su mi redovne i zadnju sam imala 5.12.2012. tako da bi naredna trebala biti 3.1. ali to nije slucaj te mi se pojavljuje samo blagi smedi iscjedak uz blage bolove u stomaku ....inace u svakom odnosu smo koristili i kondom, medutim ovaj put nismo ali momak nije ejakulirao u mene.....za svaki slucaj sam prije odnosa uzela jos jednu pilulu .... posto mi kasni menstruacija (a nikad nije!) pitam se da li je doslo do poremecaja menstruacije zbog zadnje pilule koju sam popila i da li postoji mogućnost trudnoće? Hvala unaprijed

04.01.2013. 17:10

Poštovana ne radi se o nikakvoj trudnoći već o probojnom krvarenju uzrokovano pilulom koju ste dodatno uzeli.

minami

06.01.2013. 19:15

Poštovani, imam 26 godina i zadnju mjesečnicu sam imala 10.12.2012., nakon ovulacije počeli su bolovi u području maternice i jajnika koji su nekad slabiji a na momente jači (bol je kao da se nešto unutra rasteže i čeka da pukne); te povremene migrene (koje do sada nikad nisam imala), od tada nemam odnose. Posljednja 3 dana imam smeđi iscjedak koji nije obilan ni upola koliko mjesečnica,danas je već tamnije skoro crne boje. Od tada traje i glavobolja (ne migrena), i pritisak u donjem dijelu trbuha i dalje traje koji se jučer proširio sve do ispod rebra, kao da je sve pod upalom (kada sam legla i smirila se prestalo je), te imam učestalo mokrenje. Ne znam da li je glavobolja povezana s time, možda nema veze jedno sa drugim, ali zanima me šta bi moglo biti u pitanju, da li je to normalno, trebam li pričekati da taj iscjedak prođe da posjetim lječnika?

06.01.2013. 19:40

S obzirom na smetnje i karakter bolova, moglo bi se raditi o cisti ili upali jajnika.
Svakako savjetujem pregled.

minami

07.01.2013. 22:10

Svakako ću obaviti pregled, hvala Vam najljepša. Lijepi pozdrav

plavooka28

07.01.2013. 22:10

poštovani.
moj je problem u jednoj stvari, ali da bi vam lakše predočila opisat ću detaljnije. Imam 18 godina i menstruaciju 5 godina. na početku mi i nije bila redovita no nakon 1 god. se stabiliziralo. zadnjih 4-5mj (znači 4-5 menstruacija) sve se izokrenulo.počela mi je kasniti i po tjedan dana. imam dečka 2 godine i sa njim sam prvi puta stupila u spolni odnos prije kojih godinu dana. nakon prvog odnosa menstruacija je bila uredu, stigla je skoro na vrijeme i normalno trajala, no sad paf. 6.9.2012. sam dobila menstruaciju koja je trajala 4 dana kao i sve ostale, ciklus mi traje između 28-30 dana, tada je sljedeća trebala doći oko 3.10, ali je kasnila tjedan dana. krajem 9mj imala sam odnos koji je bio zaštićen i bio je prekinut snošaj, bila sam zabrinuta da nisam trudna, makar nije bilo moguće.sljedeća menstruacija je došla 14.11 a trebala je doći 6.11 znači opet tjedan dana, početkom mjeseca sam imala odnos i bio je zaštićen i prekinuti snošaj tj. svršavanje u kondom koji nije puknuo. napravila sam test koji je bio negativan. 6.11 sam bila na pregledu kod ginekologa i on mi je uzeo bris za papa test i bila sam na ultrazvuku. rekao je da je sve ok.prepisao mi je kapsule Linex lady jer sam mu rekla da imam pojačani iscjedak (normalan-bjelkast). koristila sam ih tjedan dana svaki dan i prekinula s tim.sljedeća menstruacija je trebala doći 11.12 no ništa.u međuvremenu sam imala jedan ispit radi kojeg sam bila užasno živčana i vjerovala sam da će mi kasniti no kad sam to položila i smirila se, ništa.nije bilo odnosa, zadnji je bio onaj u 11mj nakon kojeg sam dobila menstruaciju koja je kasnila tjedan dana. za badnjak sam dobila smeđkasti iscjedak koji je trajao 3-4 dana te sam čak koristila uloške za menstruaciju.prave menstruacije još nema. takav sam iscjedak imala kad sam 2mj radila na moru. u 7mj sam dobila takav iscjedak koji je trajao po 3-4 dana. računala sam to kao menstruaciju jer se to ponovilo za kojih 28-30 dana.i kad sam se vratila u 9mj kući prava menstruacija je došla uredno. moje je pitanje, dal postoji kakva mogućnost da sam trudna (mada nije bilo odnosa od onog iz 11mj, nakon kojeg sam dobila menstruaciju) i koliko dugo trebam čekati na rezultate papa testa?trebam li ponoviti test za trudnoću?

08.01.2013. 10:55

Poštovana, ne radi se o trudnoći. Test na trudnoću nije nužno ponavljati.
Rezultati papa testa se čekaju u ovisnosti koliko je citološki laboratorij u stanju napraviti ih.
Dakle to je pitanje za vašeg ginekologa.

sekaa89

11.01.2013. 02:10

Postovani.
prvi spolni odnos,uz metodu prekinutog snosaja
sam imala 3.1 ove godine.zadnju menstruaciju sam imala 15.12 koja traje tri do cetiri dana i prilicno su redovne.sedam dana nakon odnosa t.j.10.01.pojavio mi se rozkasti iscjedak,koji je presao u smedjkasti iscjedak i tokom cijelog dana je trajao,uz to osjecam i pri dnu stomaka bol,kao pred PMS.imam li razloga za zabrinutost?

11.01.2013. 09:50

Poštovana, nemate.

anet25

11.01.2013. 14:25

Poštovani!

Prije nego što postavim pitanje trebala bih reći da imam dijagnozu policističnih jajnika.
Menstruacija mi trenutno kasni mjesec dana (zadnja je bila 09.11.).U zadnjih 10-12 dana
imam smeđe-krvavi iscjedak popračen laganim povremenim bolovima u trbuhu i križima.
Test na trudnoću rađen 18.12. i 08.01. oba negativna. Moje pitanje je da li je to krvarenje normalno s
obzirom na dg. već sam prije imala takvo oskudno krvarenje nakon dužeg izostanka koje je bilo u vrijeme
menstruacije,ali puno kraće (3dana),zato se dosad nisam javljala ginekologu.
Hvala unaprijed!

11.01.2013. 15:15

Poštovana, uzrok neurednom krvarenju tj. disfunkcijskom krvarenju jesu pcos.
Takva krvarenja kod jako izraženog sindroma pcos-a mogu biti izražena, te produžena, te ne prestaju i vrlo često ih je potrebno zaustaviti hormonalnim preparatima.
Svakako savjetujem obradu, spolne hormone, te početak uzimanja hormonske kontracepcije.

reica25

19.01.2013. 12:05

Poštovani,
inače imam menstruacije redovito, svakih 28-29 dana. Spolno sam aktivna uz korištenje prezervativa. Ovaj mjesec 18. dana mi se pojavio krvavi iscjedak što je trajalo jedan dan. Sad bih već trebala dobiti menstruaciju, no kasni nekoliko dana. Nikad mi nije kasnilo i nikad mi se nije pojavio krvavi iscjedak. Postoji li mogućnost trudnoće ili što bi to bilo?

19.01.2013. 16:30

Mislim da se ne radi o trudnoći jer ste spolno odgovorni.
Stotine je uzroka kašnjenja menstruacije. Vidite naše postove o tome.

joy0412

20.01.2013. 15:35

Poštovani, ovaj problem mi se prvi put pojavio, zato i trazim vasu pomoć.
Inače, 17 dana nakon menstruacije javio mi se smeđi iscjedak, koji nije kako da kazem, čista tekucina, nego se javljaju i nekakve crne točkice (ne znam kako bih drugačije objasnila). Traje već 2 dana.
Pri spolnim odnosima smo pazili. Ne znam u čemu je problem? :/

20.01.2013. 16:45

Najvjerovatnije probojno krvarenje. Ne brinite. Potrajat će koji dan.

manina01

20.01.2013. 16:45

Pozdrav
Prethodna 4 mjeseca menstruacije su dolazile svako 20, 18, 9 i 11 dana. Prije toga ciklus je trajao i do 35 dana. Svakoj je prethodio smeđi iscjedak koji je trajao do 3 dana prije pojave pravog krvarenja. Kada bi krvarenje stiglo trajalo je 5-6 dana i bilo je tijekom cijelog dana minimalno. Menstruacije inače nisu uopće bolne. Spolno sam aktivna uz zaštitu, ne pijem pilule, ali inače imam problema s pojačanom dlakavošću. Posjet ginekolokgu nije bio moguć zadnjih mjeseci jer kada bih se uspjela naručiti menstruacija bi opet stigla. Ima li razloga za zabrinutost, što može biti u pitanju i postoji li mogućnost da ginekolog napravi barem ultrazvuk dok menstruacija traje?

Nazad
1 ... 9 10 11 12 13 14 ... 30
Naprijed