Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
20.01.2013. 20:10
Poštovana, sumnjam na pcos. Uzv se može raditi i kad traje krvarenje.
Svakako mislim da je potrebno napraviti spolne hormone.
|
visnja19
|
30.01.2013. 20:40
poštovani....
zadnju mjesečnicu sam dobila 18.12.2012. koja je trajala 6 dana, a 2 tjedna poslije pojavio mi se smeđi iscjedak koji je trajao 4 dana... Do sada nisam dobila drugu mjesečnicu već sam 20-og opet dobila smeđi iscjedak sa tragovima krvi koji je trajao tjedan dana... sad ne znam da li je to bila oskudna mjesečnica ili nešto drugo ? pomoć !!!!
|
|
30.01.2013. 22:20
Ne znam ni ja. Napravite test na trudnoću. Svakako savjetujem pregled i uzv.
|
luka12
|
31.01.2013. 10:50
Poštovani,
ovako, prije 3 tjedna dečko i ja imali smo spolni odnos bez zaštite, nakon dva dana sam dobila mjesečnicu, sve je bilo u redu. no prije par dana sam imala svrbež i peckanje dole, to je sad prošlo, ali mi se jučer pojavio smeđi isjedak, kao da ću dobiti mjesečnicu, ali je nemoguće, pošto mi je završila prije dva tjedna. e sad me zanima da li je neka upala ili postoji mogućnost da sam trudna pošto sam čitala na ostalim forumima da puno žena u ranoj trudnoći ima smeđi isjedak. Ili da što prije posjetim ginekologa?
|
|
31.01.2013. 15:50
Radi se o upali ili o periovulacijskom krvarenju, nikako o trudnoći.
Prestat će za par dana.
|
Aida3
|
04.02.2013. 23:00
Molim Vas da mi odgovorite na moje pitanje.. Ovako,dobila sam menstruaciju na vrijeme ,trajala je jedan dan i stala. Opet se pojavila dok sam imala odnos sa partnerom . Nakon toga krv se vise nikako nije pojavljivala,samo smedji iscjedak.. Sta bi to mogla znaciti ? Da li mozda drugo stanje ?
|
|
05.02.2013. 10:30
Možda. Svakako napravite test na trudnoću.
|
Aida3
|
07.02.2013. 20:15
Hvala na odgovoru ! Samo jos da Vas pitam koliko je test siguran ,i jel dovoljan jedan da se uradi ??
|
|
07.02.2013. 21:05
Dovoljan je jedan, svakako.
|
ANICA88
|
08.02.2013. 13:40
Postovani, zadnju mjesecnicu sam imala 26-og i vec dan-dva imam neki blagi iscjedak poslije mokrenja zanima me jel to mozda ovulacijsko krvarenje ili iscjedak, ili se trebam bojati da se radi o trudnoci, jer sam sad sa zadnjom mjesecnicom prestala piti pilule, hvala na odgovoru
|
|
08.02.2013. 20:25
Poštovana, ne radi se o trudnoći već vjerovatno o periovulacijskom krvarenju.
|
monika999
|
06.05.2013. 11:00
Poštovani! Imam 23 godine i menstruacijski ciklus 32-40 dana. Prije godinu dana u 6mj. u vrijeme kada sam trebala dobiti menstruaciju imala sam smeđi iscjedak koji je potrajao 10 dana i bolove u leđima i donjem dijelu trbuha. Nakon 3 tjedna od smeđeg iscjedka sam dobila menstruaciju. Naručena sam bila kod ginekologa, a budući da sam u to vrijeme dobila menstruaciju ,termin pregleda sam prebacila na 9mj. kada je doktor na ultrazvuku rekao da je sve uredno,papa test uredan, jedino da imam zabacenu maternicu. Sada nakon godinu dana, u vrijeme oko 03.05.2013 trebala sam dobiti menstraciju, ja sada imam smeđkasto krvav isjedak popracen bolovima u križima i donjem dijelu trbuha, i nemam nikakvih simptoma da bi mogla dobiti menstruaciju, jer bol nije uobicajena kao predznak menstruacije. Zanima me koji bi bio moguć uzrok tome i trebam li se brinuti i ici ginekologu ili pricekati menstuaciju ko prosle godine? U ozbiljnoj sam vezi već 6 godina.
|
|
06.05.2013. 11:45
Poštovana, prvo isključite trudnoću. Ovako prema opisanom moglo bi se raditi o cisti ili upali na jajniku.
Ciklus na 40 dana nikako nije normalan, i vjerovatno se radi o anovulacijakom ciklusu.
|
unsa1
|
13.05.2013. 16:35
Poštovani Dr. Ciklus mi je redovan, međutim prošli mjesec mi je oko 10 dana prije samog menstrualnog krvarenja, počelo čudno krvarenje u trajanju od jednog dana. U aprilu sam imala ciklus 25., ali sada tj. oko 12 dana prije novog krvarenja imam smeđi iscjedak. Interesuje me šta je moguće da bude? Nisam imala prije seksualne odnose, pa ne vjerujem da je himensko krvarenje. Također nekad me zna zaboliti desni jajnik, a prošle godine mi je ustanovljena candida species (40% rasprostranjena) i Camesten gelom je u određenoj mjeri sanirana, jermi nisu mogli dati vaginalete jer nisam seksualno aktivna- Unaprijed hvala na odgocoru.
|
|
13.05.2013. 21:30
Radi se o periovulacijskom krvarenju i iscjetku vjerovatno.
Mogli su vam dati terapiju za Candidu na usta /diflucan, Zenafluk, Fluconax itd/ koja je također djelotvorna.
|
adina2013
|
13.05.2013. 21:35
Poštovani, zabrinuta sam obzirom da sam uvijek imala redovne mjesečnice., 26-28. dan. Naime, mjesečnicu sam imala 16.4. trajala je 4 dana. 22. dana ciklusa sam osjetila bol u doljem dijelu trbuha, kao pred menstuaciju. Zatim se 24. dana pojavio smeđi iscjedak i trajao je još 2 dana. Nakon toga smeđeg iscjedka nema, ali su mi dojke bolne i jako osjetljive. Imam seksualne odnese, prekinuti snošaj, znam da nije pravi izbor zaštite, ali... Na redovnoj ginekološkoj kontroli bila sam prije 5 mj. sve je ok...Imam 38 g. Žene u mojoj porodici imale su menstruaciju do početka 50-ih...Molim Vas da mi kažete svoje mišljenje i da li trebam žuriti na pregled ginekologa ili ću čekati sljedeću menstruaciju? Lijep pozdrav
|
|
13.05.2013. 22:00
Sugeriram da napravite test na trudnoću. Ako je negativan pregled i uzv iza menstruacije.
|
adina2013
|
19.05.2013. 13:20
Poštovani, poslušala sam vas i uradila test.Bio je pozitivan.Međutim, nisam odmah otišla ginekologu.Iscjedka više nije bilo. Ponovo se pojavio za 2 dana, dosta taman, 3.dan mi je bila i sukrvica, naročiti kad sam u toaletu.Napominjem da bi ovo bio, sigurna sam, tek početak trudnoće. Nemam temperaturu, niti onaj osjećaj da sam trudna, koji me je i naveo da vam postavim pitanje,iščezao je., grudi mi više nisu osjetljive i nemam osjećaj umora i potrebe za snom .Isjedak se skroz smanjio i skoro je blijed...Spontani sam imala prije 7-8 godinija, slično ovako i dr.nije morao raditi reviziju... Namjeravam posjetiti ginekologa za 5-6 dana, jer objektivno ne mogu prije, pa vas molim da mi odgovorite da li bi mi test na trudnoći sad pokazao daje poz.ako je plod otišao,odnosno koliko treba vremena da se taj hormon vrati u normalu i da li smijem čekati 5-6 dan da gin. jer je na putu, obzirom da je to moj dugogodišnji dr. u kojeg imam beskrajno povjerenje...bojim se da će mi se neki drugi dr. odlučiti za kiretažu a moj dr je prošli put, uz stalne preglede i kontrole bio mišljenja da će se sve prirodno očistiti...i jeste, jer evo godinama nemam ni upale a PAPA je uvijek extra... Zanima me vaše mišljenje!! Lijep pozdrav
|
|
19.05.2013. 15:20
Poštovana, na ovo pitanje mogu odgovoriti samo tako da napravite beta hcg iz krvi sutra pa nakon dva dana opet.
On će nam pokazati mnogo više nego urinski test na trudnoću.
Beta hcg iz krvi će nam pokazati broj tj. Vrijednost a iz urina samo da li se radi o trudnoći ili ne.
Ako želite trudnoću svakako bi trebalo početi s uzimanjem gestagena jer krvarite u ranoj trudnoći.
|
adina2013
|
19.05.2013. 21:20
Hvala vam doktore.Puno mi znači ova komunikacija.Sutra ću krenuti sa nalazima. Svako dobro vam želim
|