Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Trudnoća

Autor Poruka

ivanam098

24.06.2012. 22:50

Poštovana, jučer sam imala spolni odnos bez kondoma(bio mi je prvi put). Nije svršio u mene, ali danas sam uočila bijeli iscjedak neugodnog mirisa s malo krvi. Menstruaciju trebam dobiti tek 5.7, dali je moguće da sam trudna? Molim odgovor. Hvala

Dejan Šakoronja, dr. med.

25.06.2012. 10:30

Poštovana, ako nije došlo do ejakulacije u rodnici neće doći do trudnoće. Iscjedak neugodna mirisa rezultat je upale u rodnici. Savjetujem ginekološki pregled i terapiju bakterijske vaginoze, te bolji način zaštite od trenutačnog ukoliko još ne želite trudniću.

ivanam098

26.06.2012. 00:30

Još jedno pitanje..Dali ginekolog može točno utvrditi da sam stupila u spolni odnos?
Na ulazu u rodnicu imam malu crvenu izraslinu koja dodirom ispusti malo krvi.. Što je to?

26.06.2012. 11:05

Poštovana ginekolog može ustvrditi dali ste imali odnos. Ako se izraslina na ulazu u rodnicu pojavila tijekom prvog odnosa vjerovatno se radi o krvnom podljevz.

ivanam098

26.06.2012. 15:10

Hvala. Da ipak odem ginekologu? Pijem uvin čaj, mislim da mi se stanje poboljšava..

26.06.2012. 23:05

Ništa se ne događa alarmantno da se odmah javljate na pregled. Pričekajte koji dan. Ako je manji podljev, povuči će se.

Ninuška

28.08.2012. 23:15

Pitanje, moj dečko i ja smo jučer imali spolni odnos s kondomom, nije svršio u mene, ali kad je izvadio penis primijetili smo da je neka bijela tekućina kapnula s kondoma, kondom nije bio puknuti jer smo provjerili, je li to neka moja tekućina ili?
Mjesečnicu sam dobila 17. 8 i trenutačno sam u plodnim danima pa mislim da je to kao neki iscjedak prije ovulacije. Molim odgovor jer smo zabrinuti happy
Ovu poruku sam poslala ujutro na drugu temu, ali nitko nije odgovorio pa se nadam da će tu biti brže happy

29.08.2012. 11:45

Poštovana odgovorio sam vam.

deja-vz

29.08.2012. 12:50

Poštovani,
Dobila sam nalaze krvne grupe i ostaloga i rezultati su:
Krvna grupa i Rh (D): 0 - (neg)
Indirektni antiglobulinski t.: neg.
Napomena: T2

Što je to indirektni antiglobulinski t i da li je moj rezultat normalan te što je to u napomeni-T2??
Molim Vas da mi objasnite!
Hvala!

29.08.2012. 14:20

Poštovana prvo je test senzibilizacije koji je negativan. Ponovit ga treba pošto ste rh neg u 6. I 8. mjesecu trudnoće. T2: druga trudnoća.

deja-vz

29.08.2012. 16:10

Dobro al sta znaci negativan test senzibilizacije? Zasto je u napomeni druga trudnoca ako mi je ovo prva?? Hvala!

29.08.2012. 22:10

Negativan test znači da nije došlo do senzibilizacije i znači uredan nalaz. Da je test pozitivan to bi značilo da ste vi razvili protutijela i to svakako ne bi bilo dobro. T2 u transfuziološkim pretragama znači drugu trudnoću.

marioooooo

29.08.2012. 22:10

pozdrav... svrsio sam po ruci, i onda sam dosta dobro obrisao to maramicom.. poslije sam djevojku dirao po spolovilu prstom... dal je moguce zatrudnjenje ako sam joj uvakao prst? to se zbilo u subotu navecer (25.8.). dal ona moze sutra popiti ellaone tablete i oce li one imat ikakav ucinak ako se popiju koji sat kasnije nego sto je propisano u roku 120 sati?

ps. dal imaju ikakav stetan utjecaj ako uopce se nista nije dogodilo, a ona ih popije?

29.08.2012. 22:35

Poštovani, ne treba joj postkoitalna zaštita. Na opisan način djevojka nema šanse da zatrudni.

Zbunjeni25

30.08.2012. 01:00

Poštovani, dana 11.7. imao sam nezaštićeni spolni odnos sa djevojkom.
Nije došlo do ejakulacije unutra već izvan. Cura je nakon 12 dana dobila menstruaciju (23.7)
Menstruacija je bila normalna, nikakvih iscjedaka nije bilo. Zadnjih par mjeseci dobiva 23. u mjesecu.
1. pitanje - ukoliko je nakon 12 dana dobila menstruaciju, isključuje li ona mogućnost trudnoće ili je trudnoća i dalje moguća?
2. pitanje - Koliko mora proći između zadnjeg nezasticenog odnosa i menstruacije da bi došlo do začeća?

Ovaj mjesec je bila pod velikim stresom par dana (oko 20-og) i menstruaciju još uvijek nije dobila.
3. pitanje- Kada bi trebali napraviti kućni test i koji uzeti? Ukoliko se ne varam, ima ih više različitih.

LP

marioooooo

30.08.2012. 09:55

znaci ne postoji nikakva sansa ako je ostalo malo spermija na prstima, u maloj kolicini, a uvukao sam joj prst da ostane trudna??

30.08.2012. 11:05

Poštovani zbunjeni
Ako je zadbja bila 23.7. Onda ovaj mjesec kasni.
Dakle možete već sad napraviti test na trudnoću.

30.08.2012. 11:05

Samo u teoriji.

Zbunjeni25

30.08.2012. 11:30

Možete li mi molim Vas samo objasniti, ukoliko je nezaštićeni odnos bio 11.7., a ona je 23.7. dobila menstruaciju, isključuje li ta menstruacija mogućnost trudnoće?
Napravit ćemo test, ali me općenito to pitanje muči pa bih molio odgovor. Znači, koliko mora proći od zadnjeg nezaštićenog odnosa do NEPOJAVE menstruacije kao znaka trudnoće?

Loli11

30.08.2012. 13:55

Poštovani,
redovito imam mjesečnicu, ali ovaj mjesec mi kasni 2-3 dana. S dečkom sam imala odnos, al nije ejakulirao u mene, nakon toga sam vadila nalaze krvi i urina, jer sam prošli tjedan imala operaciju koljena, i nitko od doktora mi nije spominjao trudnoću ili išta tome sl. Zanima me, može li razlog kašnjenja menstruacije biti sama operacija ili možda postoji razlog za brigu od trudnoće?
Unaprijed zahvaljujem na odgovoru!