Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Trudnoća

Autor Poruka

Dejan Šakoronja, dr. med.

30.08.2012. 15:25

Poštovani, zbunjeni ako nakon 23.7. niste imali odnose tada se nikako ne radi o trudnoći. Ako ste u 8.mjesecu imali odnose, test možete napraviti već danas , bit će vjerodostojan.

30.08.2012. 15:55

Poštovana loli, svakako da operativni zahvat može odgoditi menstruaciju. na rutinskim krvnim pretragama i urinu se ne vidi trudnoća.
Savjetujem da napravite test na trudnoću i sami se uvjerite da se ne radi o trudnoći.

marioooooo

30.08.2012. 17:30

znaci vrlo je tesko to izvedivo?

30.08.2012. 22:05

Gotovo nikako.

marioooooo

30.08.2012. 23:25

i ona se bez problema moze nadat sljedecoj menstruaciji, bez ikakvih posljedica?

31.08.2012. 09:30

Da.

Babyface

01.09.2012. 05:15

Poštovani, zadnji dan menstruacije imala sam odnos sa partnerom,
svršio je u mene.nedugo nakon toga osjecam nagle promjene raspolozenja,nesto kad se desava mom tjelu..
A grudi? Grudi mene prestaju boljeti ,odmah dva dana poslijene menstruacije.. Skoro svako juto
Onak vidim plave zilice, grudi mi nikad nisu bile tolike i toliko dugo
Čvrste.. Obicno par dana prije menStruacije bole me grudi a sad i prije
I poslije menstruacije su ogromne. Napravila sam test 10 dana poslije,,ali je bio neg.premda mislim da je
To rano.. Moze savjet... Hvalaa

01.09.2012. 13:15

Poštovana, test napravite tek u vrijeme očekivane menstruacije.

AnchiCa0000

01.09.2012. 20:30

Postovani,molim Vas za misljenje! Zadnju menstruaciju imala sam 3.8. Ciklus mi traje 30 dana,nekad cak i koji dan duze,ali nikad ne dode ranije. Imala sam nezasticene spolne odnose s deckom za vrijeme plodnih dana i takoder i na dan ovulacije. Nismo imali zastitu,ali nije svrsio u mene(prekinuti odnos). Zadnjih tjedan dana uzasno su me boljela leda i imala sam probadajucu bol u donjem djelu trbuha i u podrucju jajnika,pracenu s grcevima(ista bol kao da trebam dobit svaki cas),i tako zadnjih tjedan dana. Sinoc sam pocela lagano krvarit i danas takoder.,medutim ne izgleda mi kao inace prava menstruacija.,bolio me trbuh samo nocas ali sam popila tabletu i prestalo je,samo me leda bole i grudi na dodir. Ispada da mi je uranila 4 dana(sto se inace nikako ne dogada),imam jako bolne menstruacije (sada samo leda i grudi,a grcevi nista.,osim lagane boli u dijelu jajnika), krv je svjetlocrvene boje i nema ugrusaka(inace je boja puno tamnija,imam ugruske i intenzivniji je miris inace) i uopce nije obilna,krvarim ali ne kao inace sto zna biti jako obilno,pogotovo prva dva dana. Zanima me je li mi ovo menstruacija i ako je,zasto je uranila i drugacija je ovako? Da li je ovo mozda neka druga vrsta krvarenja a ne menstruacija? Da li postoji mogucnost da sam trudna?' I ako postoji,da radim odmah test ili da jos cekam? Ili da idem na pregled kad prestanem krvarit? U panici sam,jer mi ovo nije uobicajeno krvarenje,pa ne znam dal je jednostavno ovaj mjesec tako ili postoji mogucnost da sam trudna i da je ovo neko vaginalno krvarenje u ranoj trudnoci? Molim Vas da mi odgovorite sto prije! Unaprijed Vam se zahvaljujem na odgovoru!

01.09.2012. 21:35

Poštovana, radi se o menstrualnom krvarenju. Zašto je uranila, ne znam.

reapas

04.09.2012. 10:35

Poštovani,
Prije četiri dana pozitivnim kućnim testom utvrdila sam trudnoću (intim plus i clearblue). Zadnju menstruaciju imala sam 28.07. Prije toga u 5 mjesecu imala sam driling jajnika (ustanovljeno je i da su jajovodi prohodni) nakon kojeg sam prirodno imala dva ciklusa, što prije nije bio slučaj zbog dugogodišnje dijagnoze pcos. Prije drilinga liječena sam nekoliko ciklusa s klomifenom na kojeg nisam reagirala.
Obzirom je ovo dugo željena trudnoća, zanima me kada bih trebala otići na prvi pregled da se vidi da li je sve u redu?

Puno hvala na odgovoru i lijepi pozdrav

04.09.2012. 22:20

Poštovana, na pregled otiđite svakako ovaj tjedan, da se ustvdi uredna trudnoća u maternici, te da se eventualno podrži uz gestagenu terapiju.
Nakon drilinga jajnika ovulacija se javi u 80 % posto slučaja, dakle vrlo učinkovita terapija anovulacijskih ciklusa, PCOS-a.

mariiiioo 2

05.09.2012. 15:50

pozdrav, ja sam korisnik "mariooooo" al sam izgubio podatke.. pa ako nije problem vratite se na prvu stranicu s mojim problemom...

sad se nadostavljam...

procitajte sve podatke koje sam vam naveo i sve..
ona inace dobiva mjesecnicu od 17. do 25.
-pošto sam vam rekao da se ono zbilo na noć 25. 8. i ako ona sad dobije mjesecnicu u rasponu od 17. do 25. 9. sve je u redu i nema trudnoće?

05.09.2012. 20:05

Nema trudnoće.

mariiiioo 2

05.09.2012. 22:10

znaci sve je u redu ako dobije?
zahvaljujem

06.09.2012. 10:00

Tako je.

Khallaaaaa

06.09.2012. 10:00

Poštovani,
Zanima me ukoliko je do trudnoće došlo 11.08.2012. dali bi ultrazvučnim pregledom urađenim danas bilo moguće vidjeti trudnoću ?
I što termin "zabačena maternica " znači za ženu koja planira trudnoću ?
LP.

06.09.2012. 10:50

Poštovana, svakako da bi se trudnoća već trebala vidjeti.
Zabačenost maternice može biti prema naprijed koje ima 80% žena i zabačenoat prema straga ili retroverzija nema implikacija na zanošenje.

mariiiioo 2

29.09.2012. 14:20

pozdrav.. nadostavljam se na nas razgovor od prije (procitajte ako nije problem)... cura je dobila menstruaciju 13. i sve je bilo u redu, trajalo joj je normalno 5-6 dana. i sad je opet dobila 24. i danas joj je zadji dan...

koji je moguci uzrok da dobije 2 puta u tako kratko vrijeme?
nadam se da nema veze sa trudnoćom, jer ipak nebi trebala dobit da je trudnoca u pitanju?

zahvaljujem

29.09.2012. 21:50

Poštovani radi se o neurednom krvarenju. Uzrok može biti stres, cista, anovulacija itd. Dakle previše je mogućim uzroka.
Ako se i idući ciklus dogodi slično, svakako savjetujem pregled i UZV.