Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

trudnoća

Autor Poruka

martinaa88

21.08.2013. 20:35

Poštovani!
Željela bih znati postoji li mogućnost da sam ostala trudna. Zadnja menstruacija mi je bila 4.8.2013. a u nedjelju 18.8.2013.imala sam odnos bez zaštite,ejakulacija je bila vani. Nakon nekog vremena ponovili smo odnose i svršavanje je opet bilo vani. Sad me zanima postoji li šansa da sam ostala trudna?

Dejan Šakoronja, dr. med.

22.08.2013. 00:00

Šansa postoji. Nije velika. Neki put u spolovilu muškarca ostane dovoljno sperme da prilikom drugog odnosa dođe do oplodnje.

anne12

25.08.2013. 19:15

Poštovani dr.Šakoronja,u 30+6 tt sam i jako nisko nosim,bebu osjetim kao da mi se miče na stidnoj kosti(okrenuta je glavicom prema dolje),a tokom hodanja i dizanja iz kreveta i okretanja u krevetu s jednog boka na drugi imam jake bolove u području stidnih usana i stidne kosti,dnevno hodanje mi je ograničeno na maksimalno 20 minuta. Trudnoća mi je do sad savršena,jedino muku mučim sa ti bolovima koji postaju sve bolniji....kontrola kod moje dr.je za 10 dana,pa me zanima dali je to normalno ili ne? Hvala i lijepi pozdrav.

Dejan Šakoronja, dr. med.

26.08.2013. 01:30

Normalno je ako nemate kontrakcije.
Ako je vaš opstetrički nalaz bio uredan tada se ne bi trebali brinut.
Naime radi se širenju mišičnih, vezivnih struktura kao rezultat priprema za porođaj koji ne bi trebao nastupiti ranije.