Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Trudnoca

Autor Poruka

Marijanica97

29.09.2017. 23:50

Postovani
Imala sam odnos sa deckom poslednji dan menstruacije i postoji mogucnost da je svrsio u mene. Da li je moguca trudnoca?

Ivo Balenović, dr. med.

30.09.2017. 21:55

Samo teoretska. Odnos je bio u vrijeme neplodnih dana.

Kicna

09.10.2017. 21:20

postovani,
vec neko vrijeme pokusavam zatrudnit, ciklusi su mi u prosjeku između 32 i 40 dana... zadnja tri mjeseca menstruacija je bila redovita i zadnja je zavrsila 3.9
spolne odnose sam imala od 14og do 18og naravno nezasticene i vise puta...a tako mi i po kalendaru na aplikaciji pokazuje da su mi bili plodni dani.. sad mi kasni 6ti dan, napravila sam test sa prvim danom izostanka i bio je negativan pa sam ga ponovila za dan sa jutarnjim urinom i bio je opet negativan(vecer prije sam konzumirala alkohol) postoji li mogucnost da sam ipak trudna jer nemam apsolutno nikakav znak da cu dobit a znakovi su mi uvijek isti od prve menstruacije...
unaprijed hvala na odgovoru

sanelas

10.10.2017. 12:00

Postovani! U 6.sam tjednu trudnoce racunajuci od prvog dana posljednje menstruacije.
Ginekolog mi je na UZV otkrio subkorionski hematom velicine 12 mm, te trudnicki polip na grlicu maternice.
Imam smedji iscjedak vec 10 dana.
Plod je velicine 2,2 mm I na uzv se vide inicijalni otkucaji srca sto bi znacilo da je plod ziv.
Ginekolog mi je preporucio bolovanje (iako radim uredski posao I 8 sati sjedim) te mirovanje.
Sto tocno podrazumijeva mirovanje? Moram li 24 sata lezati?
Ili mogu sjediti, skuhati rucak, sloziti odjecu u ormar... alu nista tesko dizati I dugo hodati?
Koliko je taj hematom opasan za mene, a koliko za dijete?
I do kada cu morati mirovati? Ukoliko se on ne povuce da li cu cijelu trudnocu morati mirovati?

Vrlo sam zabrinuta...

Hvala unaprijed!

Ivo Balenović, dr. med.

10.10.2017. 16:30

Poštovana, 6. dan po kašnjenju menstruacije, da se radi o trudnoći, test bi bio pozitivan. Postoji mogućnost da je došlo da kasnije ovulacije stoga nemate predmenstrualne simptome. Bilo bi preporučljivo učiniti uzv pregled.

sanelas

11.10.2017. 10:40

Postovani!
Molila bih vas da odgovorite I na moje pitanje:
Postovani! U 6.sam tjednu trudnoce racunajuci od prvog dana posljednje menstruacije.
Ginekolog mi je na UZV otkrio subkorionski hematom velicine 12 mm, te trudnicki polip na grlicu maternice.
Imam smedji iscjedak vec 10 dana.
Plod je velicine 2,2 mm I na uzv se vide inicijalni otkucaji srca sto bi znacilo da je plod ziv.
Ginekolog mi je preporucio bolovanje (iako radim uredski posao I 8 sati sjedim) te mirovanje.
Sto tocno podrazumijeva mirovanje? Moram li 24 sata lezati?
Ili mogu sjediti, skuhati rucak, sloziti odjecu u ormar... alu nista tesko dizati I dugo hodati?
Koliko je taj hematom opasan za mene, a koliko za dijete?
I do kada cu morati mirovati? Ukoliko se on ne povuce da li cu cijelu trudnocu morati mirovati?

Vrlo sam zabrinuta...

Hvala unaprijed!

Ivo Balenović, dr. med.

11.10.2017. 11:20

Poštovana, ne trebate strogo mirovati - to nije niti preporučljivo. Izbjegavajte samo teže fizičke napore. Slobodno obavljajte uobičajene kućanske poslove. Hematom će se vremenom resorbirati i ne bi trebao predstavljati nikakvu opasnost niti za vas, niti za plod. Kada hematom nestane mirovanje više neće biti potrebno.

Ela111

18.10.2017. 08:17

Postovani,

30.8. Imala sam spolni odnos. Nisam sigurna da li je ejakulirao u mene. Nakon toga 06.09. Dobila obilnu menstruaciju koja je trajala 7 dana. Jucer 09.10. Napravila test i test ppzitivan. Da li je moguce da je zacece bilo 30.8.
Hvala

Esencijalna

Poštovani, Utvrđena mi je trudnoća prošli tjedan 3.10 kod ginekologa te je bila vidljiva gestacijska od 3 mm. Inače prvi dan ZM mi je bio 2.9.i trajala je 3 dana jako oskudno i išla sam i prije izostanka jer sam bila preumorna.
Prekjučer 11.10 idem opet u ginekologa i vidi se dosta veća gestacijska i maleni plod od 2 mm bez otkucaja. Beta mi je taj isti dan 15 328. Ciklus mi je neuredan već dugo imam hiperprolaktinemiju. Moj ginekolog je nezadovoljan sa veličinom ploda te mi govori da se radi o plodu koji je stao u razvoju te me priprema za kiretažu. ići ću i po drugo mišljenje, ali što se vama čini?

Rozroz00

Postovani,
Zadnju menstruaciju sam dobila 10.09.Menstrualni ciklus mi traje 30-31 dan.Imala sam dva spolna odnosa,oba puta koristen kondom.U zadnja 3 tjedna imam probavnih tegoba koje pokusavam izlijeciti ali obiteljski lijecnik ne zna o cemu je tocno jos rijec.Imam grceve i cestu stolicu.Zanima me je li moje probavne tegobe mogu biti razlog zasto mi menstruacija kasni s obzirom da sam iskljucila mogucnost trudnoce jer koristim zastitu.Inace imam vrlo bolne grudi prije dolaska menstruacije koje su sad znatno manje bolne nego inace.Hvala

Bla1234

18.10.2017. 08:18

Poštovani, imala sam nezasticeni spolni odnos, a menstruaciju bi trebala dobiti za tjedan dana, postoji li sansa da ostanem trudna?

worth

18.10.2017. 08:18

Postovani,

Imala sam zadnju mjesecnicu 22.9., prije tog 18.8. Mjesecnica je trajala 5 dana. Imala sam spolne odnose, ali nikad nije ejakuliro u mene. Prije nekoliko dana pojavila se bol u grudima, kod bradavica. Inace prije mjesecnice osjecam bol samo u desnoj. Kako mi je ciklus uglavnom 34 dana. Prerano je za mjesecnicu. Također osjecam nadutost. Je li moguce da sam trudna?

Ivo Balenović, dr. med.

19.10.2017. 17:05

Poštovana, za Bla1234, iako ste imali odnos u vrijeme neplodnih dana, minimalna šansa za trudnoćom uvijek postoji.

Ivo Balenović, dr. med.

19.10.2017. 17:05

Poštovana, za worth, čim ste imali odnose postoji mogućnost trudnoće. Preporučam da učinite test na trudnoću.

Ivo Balenović, dr. med.

19.10.2017. 17:10

Poštovana, za Ela 11, ako je test pozitivan najvjerojatnije se radi o trudnoći.

Ivo Balenović, dr. med.

Poštovana, za Esencijalna, preporučam da učinite još uzv pregled. Moguće da je trudnoća manja pa se kucajevi još ne vide.

Ivo Balenović, dr. med.

Poštovana, za Rozroz00, ukoliko je trudnoća isključena preporučam da učinite hormonski status. Menstruacija može kasniti zbog hormonske neravnoteže. probavne smetnje nemaju veze s ciklusom.

ruza555

02.11.2017. 11:50

Postovani, bila sam trudna 5 tjedana i pocela krvariri te sam imala spontani pobacaj. U bolnici sam bila dva dana, dijagnoza Ab spontaneus subclinicus, a ovo je moj ginekoloski nalaz iz bolnice; uterus normalne velicine i normalnog tonusa, bezbolan. Adnexa palpacijski b.o, bezbolno obostrano. Cerviks 1 čl., koničan, vanjsko ušće zatvoreno. Krvari oskudno ex utero, tamnu tekucu krv. UZV TV- uterus u rv - u 67,8×42 mm, endometrij 9.7 mm. Lijevi jajnik 26,5×16,6 mm uredne morfologije, desni jajnik 24,9×17,3 mm, uredne morfologije. Cuvam Douglasi bez slobodne tekucine. Urin sed; E puno, L 5-8, st.pl. ep. 8-10, bakt. Puno. Urin: L est. 1, prot. 1, E 5. Lab nalaz pri prijemu: E 4.52 Hb 137 Hct 0.408 Trc 364 Lkc 13.05 nsg 2 CRP 1.96 BHCG 88.0 Kg. U terapiju se uvode Duphoston tbl 3×2 i normabel 3×2 mg/ 1 dan. Sutra dan nalaz BHCG 35.0. Ukida se terapija Duphaszon zbog pada BHCG-a. Nakon osam dana sam isla na pregled kod ginekologa koji je rekao da je sve u redu i da se ocistilo sve samo. Vidio je nesto jako malo da mora izsaci i da se ne brinem da je sve u redu. E ovako zadnju menstruaciju sam imala 13.9, prokrvarila sam u trudnoci 18.10. Zanima me kad mogu planirati iducu trudnocu? Koliko dugo moram cekati na spolni odnos? I da li mi mozete objasniti lab. Nalaze i nalaze od urina. Te koje je Vase misljenje zbog cega je uslijedio spontani pobacaj. Hvala Vam puno.

Ivo Balenović, dr. med.

03.11.2017. 12:45

Poštovana, teško je točno reći zbog čega je došlo do pobačaja. Većina ranih spontanih pobačaja uzrokovana je genetskom greškom koja se pojavljuje slučajno. Ostali razlozi mogu biti: infekcija, hormonska neravnoteža, određeni lijekovi, abnormalnosti maternice... Preporučio bih da učinite urinokulturu i antibiogram jer su u sedimentu urina bile prisutne bakterije. Trudnoću možete planirati već nakon idućeg ciklusa. Statistike govore da 50 do 75% trudnoća završava spontanim pobačajem, najčešće neposredno nakon implantacije što se podudara s menstruacijom, tako da većina žena niti ne zna da su pobacile.

ruza555

03.11.2017. 13:00

Hvala Vam na odgovoru. Lp