Ginekologija i opstetricija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.

Trudnoca

Autor Poruka

Ivo Balenović, dr. med.

05.11.2017. 20:15

Nema na čemu. Sretno.

Mica2017

05.11.2017. 20:15

Postovani, molim vas. Imala sam odnos s 2 partnera.. Zadnja menstruacija je bila 30.08. Trajala do 03.09.(tada sam imala jedan odnos). Nakon toga odnos 09 i 10.09...
Radila sam test.. Test pozitivan i sad sam trudna vise od 9.tjedana. Mozete mi reci kojeg odnosa da se drzim jer sam u nedoumici.. Inace mi menstrualni ciklus nije redovan..
Unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

06.11.2017. 16:50

Poštovana, vjerojatno je trudnoća iz odnosa 9 ili 10.9 - tada ste bili u plodnim danima.

anetasi

07.11.2017. 22:40

Postovani,

imam redovite menstruacije (svakih 26-28 dana; trajanje 5-7 dana). Zadnja menstruacija je bila 8.10., a 19., 21. i 22.10 nezasticeni odnosi. 5.11. sam dobila menstruaciju, srednje obilnu, no izrazito (kricave, neuobicajene) crvene boje. Danas, treci dan, krvarenje je naglo i skroz prestalo.
Molim Vas za misljenje, da li postoji mogucnost za trudnocu, ili se u mom slucaju radi samo o menstruaciji kraceg trajanja?

Unaprijed hvala

Ivo Balenović, dr. med.

08.11.2017. 10:10

Poštovana, prema navedenom vjerojatno se radi o menstruaciji, no samo prema opisanom ne mogu to tvrditi sa 100% sigurnošću. savjetujem da učinite test na trudnoću.

anetasi

08.11.2017. 11:05

U redu. Hvala na brzom odgovoru.
Lijepi pozdrav

Ivo Balenović, dr. med.

08.11.2017. 22:20

Nema na čemu.

sanelas

21.12.2017. 20:20

Postovani!
Da li smijem piti uvin h caj u trudnoci?

Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

23.12.2017. 00:00

Naravno da smijete.

sanelas

28.12.2017. 00:20

Postovani!
Sutra ulazim u 17.tjedan trudnoce. Pred tri dana ponovo su mi se javila jake mucnine, osobito ujutro. Prva tri mjeseca trudnoce sam takodjer imala mucnine kroz cijeli dan I onda su prestale, no sada nakon 3 tjedna su se pojavile opet I to mozda I u jacem obliku..... uz to, javlja se opet podrigivanje I velika nuzda cim krenu mucnine.
Sto moze biti uzrok tome I je li to normalno?
Ta tri tjedna dok nisam imala mucnine sam normalno jela I bila bas sretna kako su prestale jer su me jako opterecivale... I sad opet krenu...
Jesu li te ponovne mucnine povezane uopce sa trudnocom ili sa necim drugim?
Hvala najljepsa I sve najbolje povodom blagdana!

Ivo Balenović, dr. med.

28.12.2017. 11:35

Poštovana, mučnine u trudnoći uglavnom prestaju oko 12. tjedna trudnoće, no ponekad mogu trajati tijekom cijele trudnoće. One su uzrokovane hormonski i cilj im je štititi dijete od štetnih tvari koje se mogu unijeti putem hrane. Preporuke su: jesti često ali ne puno, čajevi (đumbir, menta), vježbe za trudnice i kretanje. Moguće da mučnina koja se javila kod Vas nije uzrokovana trudnoćom, nego nečim drugim; virozom npr. Ukoliko bi potrajale preporučam da učinite laboratorijsku obradu (KKS, jetrene probe, elektroliti, šećer)

ruza555

28.12.2017. 11:35

Postovani, saznala sam da sam trudna. Zadnja menstruacija je bila 18.11. A test za trudnocu nam napravila 19.12. I bio je pozitivan te sam isti taj dan otisla kod ginekologa na pregled. Medjutim na pregledu nije nista vidio, nalazi krvi i hormon je 390. Prije 3 mjeseca sam imala spontani pobacaj, sad me isto u ovoj trudnoci boli malo jedan jajnik, pa malo drugi, maternica, imam osjecaj pritiska u maternici i ponekad kao da me zapece . Ginekolog mi je dao progesteron 2×1 vaginalno buduci da imam bolove i da sam prije imala spontani pobacaj. Mene zanima da li je moguce da se nista nije vidjelo na ultrazvuku jer je mala trudnoca. Jer prije 3.12 nisam imala spolne odnose. I da li su moji bolovi koje osjecam normalni u trudnoci? Isto tako imam i bijeli iscjedak. Jel to u redu? U kojem tjednu trudnoce bi sad bila? Idem na pregled 30.12. Mozete mi reci sta bi se tad moralo vidjeti na ultrazvuku? Oprostite na poduzem postu, sad imam strah jer sam u prosloj trudnoci imala spontani. Hvala Vam.

Ivo Balenović, dr. med.

29.12.2017. 09:50

Poštovana, ultrazvuk je napravljen prerano i zbog toga se ništa nije vidjelo. Trudnoća se ultrazvučno može vidjeti oko 5 tjedana nakon zadnje menstruacije, kada su vrijednosti beta HCG-a iznad 1000. Vrijednosti beta HCG-a se udvostručuju u prosjeku svaka dva dana.

sanelas

06.03.2018. 10:05

Postovani!

Da li trudnica smije piti sodu bikarbonu protiv zgaravice?

Lp

Ivo Balenović, dr. med.

06.03.2018. 15:25

Poštovana, možete piti sodu bikarbonu.

sanelas

28.03.2018. 09:05

Postovani!
Pijem Duphaston od pocetka trudnoce (oko 6.-7.tjedna) zbog hematoma I smedjeg iscjetka. U pocetku sam pila 3x2 tablete.
Moj ginekolog mi ih je nastavio prepisivati I dalje kada je smedji iscjedak I hematom nestao, no smanjio mi je 3x1.
Sada sam 31. tjedan trudnoce sto bi znacilo da ga pijem vec jako dugo. Trudnoca se normalno odvija bez komplikacija.
Moze li meni ili plodu Duphaston nastetiti ukoliko se tako dugo koristi I u tako visokom stupnju trudnoce?

Hvala

Ivo Balenović, dr. med.

28.03.2018. 09:50

Poštovana, Duphaston ne može štetiti niti Vama niti plodu, ali nema potrebe uzimati ga toliko dugo.