Autor
|
Poruka
|
Dejan Šakoronja, dr. med.
|
13.12.2012. 18:20
Poštovana, svakako da postoji šansa za trudnoću.
Napravite kontrolni uzv nakon menstruacije. Savjetujem i cervikalne briseve te prohodnost jajovoda.
|
mima279
|
14.12.2012. 00:50
Postovani,
na jucerasnjem uz pregledu jajnika ustanovljeno mi je da na levom postoje dve promene,cisticnog tipa, 15 i 22mm, zadebljale kapsule sa intraluminalnim proliferacijama.
Preplasena sam, jer mi je doktor rekao da ako se ne povuce posle sledeceg ciklusa, a treba da dobijem za dva dana, uradim nekoliko tumor markera. RAdila sam jednu vantelesnu oplodnju pre pola godine. KAda je video da sam se uplasila, rekao mi je da nisam bolesna, i da ce to najverovatnije otici sa ciklusom. Ali, prethodno je rekao da je to sto postoji zadebljalo. Kod tog lekara sam bila zbog nove vantelesne. A kod svog ginekologa u domu zdravlja, pre tacno tri nedelje sve je bilo ok. MOlim VAs da mi odgovorite koja je verovatnoce da ovo nestane? I da li je moguce da se ovo stvori za 3 nedelje? Na tom prvom pregledu sam naglasila doktorki da proveri da li postoji jos uvek jedna cista koja mi se pojavila posle vantelesne, ali se posle i smanjila, i ona mi je rekla da ne postoji nista.
|
|
14.12.2012. 19:55
Postovana kolega vam je sve rekao. Ne treba nista za sad poduzimati vec iza menstruacije ako ciste ne prsnu.
|
teychy11
|
09.01.2013. 22:05
Poštovani,da ne otvaram novu temu,htjela bih vas pitat ovo. Zbog neredovite mjesečnice sam otišla ginekologu u 10.mjesecu prošle godine i otrivena mi je vodena cista na desnom jajniku. Kao terapiju su mi propisane tablete Duphastone koje sam morala piti 5 dana.I nakon što sam ih popila uslijedila mi je mjesečnica. Sad bih trebala dobiti mjesečnicu ali je nema. Kasni mi već 6 dana...što se događa samnom.Prije 3 dana sam primjetila da mi na papiru kad se brišem ostane svjetlocrvena krv..je li to menga? Sad je više nemam.Imam spolne odnose i nije ejakulirao u mene. Što se događa samnom i trebam li se brinuti? Hoće li mjesečnica doći?
|
Nevenan\Nena
|
10.01.2013. 10:05
postovani,
poslednju menstruaciju sam imala 7.decembra 2012, imala sam cistu na desnom jajniku precnika 5,8cm koja je pukla tek kasnije 15.decembra nakon ispijanja tableta koje sam dobila od svog ginekologa. interesuje me kada treba da ocekujem narednu menstruaciju? Da li od prethodne ili od dana pucanja ciste i da li je normalno da kasni?
Unapred hvala
|
|
10.01.2013. 10:10
Poštovana, mislim da cista i dalje postoji te od tuda kašnjenje menstruacije.
Savjetujem pregled i uzv.
|
Prnjavor
|
12.01.2013. 22:00
Dobro vece,imam 24godine i prije nekoliko dana sam saznala da imam vodenu cistu na jajniku velicine 80x82..Od tada pijem antibiotike pancef jednom dnevno,primolt nor dva puta na dan i svaku drugu noc stavljam voltaren cepice..E sad kolike su sanse da ona pukne?Molim vas da mi odgovorite..Unaprijed Vam hvala..
|
|
12.01.2013. 22:40
Poštovana, ako se radi o folikularnoj cisti, obično ista prsne dolaskom menstruacije.
Svakako napravite kontrolni uzv nakon menstruacije, te ako se ista ne smanji potreban je operativan zahvat.
|
Anisija
|
21.01.2013. 14:50
Poštovani...
Nedavno sam završila u bolnici zbog jakih bolova u desnom ramenu i u stomaku, da bi mi pronašli ciste na oba jajnika. Doktor kaže da je cista na jednom jajniku oko 6cm i da mu se ne čini da je tu kratko vreme. Radila sam i tumor marker CA-125, bio je 511, međutim, CT je pokazao da nema nikakvog tumora. S obzirom da doktor razmatra da li će mi dati terapiju antibioticima ili će doći do neke operacije, nisam ga uspela pitati ovih dana da li treba da se suzdržavam seksualnih odnosa?
P.S. Nikada nisam imala bolne odnose ili krvarenje nakon istih, ali me je sada nekako strah, kada znam da su ciste tu, pa me zanima da li može doći do nekih komplikacija?
|
|
21.01.2013. 15:20
Poštovana, možete imati odnose premda mislim da ćete imati bolan odnos.
Ca 125 je jako povišen. S obzirom na nalaz i nalaz markera mislim da će biti potreban operativan zahvat.
|
monax
|
23.01.2013. 15:10
Poštovani,
trudna sam 16+5 tjedana. na desnom jajniku imam cistu veličine 32.3 mm ispunjenu nešto gušćim, tekućim sadržajem. CA125 mi je 72.
Iako vjerujem svojem ginekologu te sam sigurna da će i on znati što učiniti, zanima me vaše mišljenje i trebam li se oko čega posebno zabrinuti?
Hvala
|
|
23.01.2013. 15:45
Mislim da ne trebate brinuti.
Vjerovatno se radi o endometriomu. Cistu pratiti i nakon poroda istu rješit ako ne pukne.
|
monax
|
23.01.2013. 16:40
Hvala na odgovoru! Nadam se da će sve biti u redu!
|
|
23.01.2013. 18:20
Molim.
|
sabina1003
|
30.01.2013. 10:45
Pozdrav. Prvu mjesečnicu sam dobila u 14 godini. Sad imam 22 g. U braku sam 6 mjeseci i menzes uvijek imam redovan, svako 31 dan, i tako godinama...znaci svakog 10-tog datuma pocinje krvarenje. Nisam imala pobačaje, abortus, ni porod. Kao što rekoh u braku sam 6 mjeseci i menzes je uvijek redovan bez bolova. Prošli mjesec sam otišla ljekaru (onako radi sebe) na PRVI pregled...uradio mi je UZ i pronašao vodenu cistu na lijevom jajniku 49 x 49 mm prepisao mi vaginalne tablete Polygynax te Doksiciklin 100 mg da pijem 1 x 1 i rekao da posle menstruacije odma dođem da vidi da li je pukla. Međutim, ja i nedobih, što nikad u životu da na datum 10-ti neprokrvarim. Da li je od ciste ili (da nisam u dr stanju) jer baš prije no što sam saznala da imam cistu imala sam plodne dane i nisam se čuvala. Uradim test za trudnoću da znam što kasni već 18 dana (da li zbog ciste il da nisam trudna) dobijem rezulatat sa svjetlijom linijom T polja,nego ko u C - piše svakako u uputstvu ako je rana trudnoca manja je koncentracija HCG-a u urinu i zbog toga je manje jasnija linija T polja....Zanima me da li je moguće da sam ostala trudna prije no što sam saznala za cistu. Pozdrav
|
|
30.01.2013. 11:25
Trudnoća je moguća i vjerovatna bez obzira na cistu.
Svakako savjetujem vaginalni uzv čim prije. Sretno.
|
sabina1003
|
31.01.2013. 22:40
Samo jos da vas pitam...jel moguce da ako imam vodenu cistu da test bude lazno pozitivan. Tako mi rekose. Mada koliko znam svi testovi rade na osnovu HCG hormona (kojeg imaju u urinu samo trudnice-a ne i zene koje imaju cistu) ako ima taj hormon test je pozitivan, ako nema negativan...da li je moguće da ga "nema" a test da očita pozitivnim zbog ciste...pozdrav i hvala na odg.
|
|
02.02.2013. 05:00
Moguće je. Svakako napravite beta hcg iz krvi.
|
sabina1003
|
02.02.2013. 14:35
Isla sam dr i potvrdio mi je trudnocu 7 nedjelja...tako da rijesila sam se dileme...Hvala vam punooo od srca na odg. Veliki pozdrac
|
|
02.02.2013. 17:55
Molim.
|