Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Da li je moguca trudnoca!?


Autor Poruka

ivka984

20.01.2015. 15:45

Ako je predhodni ciklus bio 18.12..tada je poceo,sobzirom da moji ciklusi uglavnom budu redovni,tj na 28 dana...sa vrlo retkim kasnjenjem...Rizicne odnose imala sam 30,31.01./Odprilike po dva puta na dan/.tj u plodnim danima ciklusa...nije doslo do ejaklulacije u vagini..ali su odnosi bili bez zastite...ciklus mi kasni danas vec 6 dan...pa me zanima da li postoje sanse i kolike za trudnocu...naglasavam da sam bila malo prehladjena predhodnih dana :IMam sve simptome kao da cu da dobijem menstruaciju..bolne i otecene grudi...blagi bol u ledjima...ali ciklusa nema...ali i apetit mi se znatno povecao...sobzirom da mi nije prva trudnoca,ove sve simptome imala sam i u predhodnoj trudnoci...Znaci zanima me da li postoji mogucnos t zaceca u ovim i ovakvim uslovima

Dejan Šakoronja, dr. med.

20.01.2015. 21:45

Šansa postoji jer ste imali opetovane nezaštićene odnose. Napravite test.

mordsith

21.01.2015. 10:20

Poštovani,
U dilemi sam da li postoji mogućnost da ostanem u drugom stanju.
Naime, imala sam odnos sa momkom i koristili smo kondom. Međutim na kraju ga je skinuo i ejakulirao na mene, područje od klitorisa pa naviše ka stomaku...sasvim sam sigurna da sperme nije bilo u vagini. Momentalno sam se posle toga istuširala (iako znam da to ne rešava situaciju,ali nisam samo zbog toga). Za 18 dana bi trebalo da dobijem sledeću menstruaciju. Postoji li mogućnost da ostanem u drugom stanju i da li da uzimam pilulu za jutro posle ili ne?Poslednje menstrualno krvarenje mi se završilo pre 5 dana.
Hvala na odgovoru.

Dejan Šakoronja, dr. med.

21.01.2015. 17:45

Prema opisanom neće doći do trudnoće i ne treba vam pilula za dan poslije.