Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Hematom u trudnoci


Autor Poruka

Mala_loptica95

23.11.2021. 11:15

Pozdrav, 15.11. sam bila na hitnoj zbog krvarenja te mi je otkriven manji hematom suprecervikalno. Terapiju koristim utrogestan 3x1 od 100mg. Tada je trudnoca bila 6+4.
17.11. opet idem na hitnu jer sam imala 2 manja ugruska. U nalazu pise: ispod GV hematom u resorpciji 20x6 mm. Tada trudnoca 6+6.
Ja i dalje povremeno imam smedi iscjedak i imam pikanje s desne strane trbuha gdje se nalazi hematom. Nekada to bude jace, a nekada slabije. Opisala bi to pikanje kao da se nesto zabode u prst pa osjetite ono pulsiranje i ostru bol kada dirate.
Rekli su mi da u slucaju jakog svjezeg krvarenja i ugrusaka se opet javim. Mene zanima jel takva bol normalna? Kad nemam iscjedka osjetim takvu bol i vec znam da cu onda uskoro imati obilniji smedi iscjedak. Napominjem da svjeze krvi nema.

Ivo Balenović, dr. med.

23.11.2021. 14:35

Poštovana, radi se o retrokorijalnom hematomu koji je relativno česta pojava u trudnoći. On će se djelomično resorbirati, a djelomično 'isprazniti' kroz rodnicu. Mirujte i uzimajte propisanu terapiju i sve će biti u redu.