Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Implantacijsko krvarenje


Autor Poruka

Robertjelen

15.09.2018. 19:10

Takodjer jos napomena penis je bio prekriven kozicom i sasvim sug

Ivo Balenović, dr. med.

16.09.2018. 10:25

Poštovani, prema svemu što ste naveli ne postoji mogućnost trudnoće. Menstruacije ne moraju uvijek biti istog intenziteta.

DB777

18.02.2021. 22:40

Poštovani doktore,

Ciklus mi traje izmedu 28 i 30 dana. Na 12. dan ciklusa sam imala nezaštićen odnos, u kojem je partner pazio i prekinuo dovoljno prije ejakulacije. Na 21. dan ciklusa imali smo nezasticen odnos i ejakulirao je unutra.
S obzirom da mi se na 25. dan pojavila svijetla krv(neka sukrvica, svježa krv) na wc papiru nakon prvog jutarnjeg uriniranja, interesira me da li postoji mogućnost da se radilo o implantacijskom krvarenju? Naime, ja sam dan prije i na taj isti dan imala bolne grudi i grceve u abdomeni, bas kao prije menstruacije. I dalje me boli kao da ću dobiti ali jos nikad nisam 5 dana prije imala takvo krvarenje. Zahvaljujem na odgovoru.
Lp

Ivo Balenović, dr. med.

19.02.2021. 11:10

Poštovana, do implantacijskog krvarenja uglavnom dolazi otprilike tjedan dana nakon oplodnje, no, nema pravila. Savjetujem da uradite test i na taj način otklonite svaku sumnju.

ipsm

13.03.2021. 10:10

Poštovani,
zadnja menstruacuja je bila 13.2. zasticene spolne odnose (kondomom) sam imala 22.2. i 26.2. Menstruacija je trebala nastupiti jucer, ali imam samo rozi iscjedak prilikom brisanja papirom nakon mokrenja(jučer i danas). Da li je rijec o implementacijskom krvarenju ili nadolazecoj menstruaciji?

Ivo Balenović, dr. med.

13.03.2021. 16:05

Ako je odnos bio zaštićen, radi se o menstruaciji.

lena98

31.01.2022. 12:05


Zdravo, ukratko cu sve napisati. U plodnim danima imala sam nezasticen odnos ali je ejakulacija bila napolju. Nisam popila tabletu za jutro posle iako sam se plasila da je mozda trebalo jer je izvadjeno na knap. Zatim sam nakon 10ak dana i vise u NEplodnim danima imala zasticen odnos ali je doslo do ejakulacije i kondom je pukao medjutim mislim da tad cak i nije nista od ejakulata zavrsilo u meni ali sam POPILA tabletu Escapelle. Menstruacija je trebala biti za tacno nekih 5-7 dana i tacno na dan kada je trebalo se pojavila. Trajala je takodje tacno koliko aplikacija kaze kao sto mi i inace traje i bila je obilna kao i uvek. Kada se ta menstruacija zavrsila uradila sam test za trudnocu zbog tog nezasticenog odnosa koji je tad vec bio pre skoro mesec dana i test je bio negativan. Sada, 7 dana nakon zavrsene menstruacije dobila sam krvarenje. Prvi put na ulosku je bila jarko crvena velika mrlja, a od tada eventualno kapljica i to uglavnom svetlije roze boje i kad se obrisem (implatacijsko??). E sad, ne znam da li je onda ono krvarenje bilo od tablete ili je tek ovo sad od tablete(popijena pre 15 dana) ili da nije ovo poremecena menstruacija samo pa je tako vodenasta tacnije svetlo roze ponekad crveno. Da li mogu biti sigurna da zaista nisam trudna? Da li da uradim jos jedan test iako je pre 4 dana bio negativan.. (inace prosle godine kada sam pila Escapelle sam takodje prokrvarila od tablete, i mislila sam da je to menstruacija, pa mi je onda tek opet krenula krv i shvatila sam da je ovo prvo bilo od tablete, ali se ne secam kako je tada izgledala moja prava menstruacija kada je dosla nakon tablete)

Ivo Balenović, dr. med.

31.01.2022. 14:25

Poštovana, vjerojatno je u pitanju ovulacijsko krvarenje. Prema svemu navedenom, trudnoću možete isključiti.

lena98

31.01.2022. 16:05

Hvala na odgovoru. Uradila sam test jutros opet i negativan je (prvi jutarnji urin). Krvarenje je skoro pa skroz nestalo, eventualno u toaletu na papiru bude nesto malo jedva vidljivo rozikasto, ili danas npr braon iscedki, sto me buni jer takve krvi su uglavnom koliko sam procitala implatacijsko. Ali valjda bi test danas pokazao da je pozitivno ukoliko imam impl krvarenje.. Bas sam se zbunila. Ja sam tabletu popila nakon ovulacije, bas pred menstruaciju par dana pa se nadam da je ovo sad krvarenje nakon 10 dana nesto sitno od tablete i da je zato trajalo svega par sati i bilo slicno kao implatacijsko.

Ivo Balenović, dr. med.

31.01.2022. 23:10

Trudnoću možete isključiti sa sigurnošću.

Ivana3laura

31.01.2022. 23:15

Dobra večer doktore.
Da li implantacijsko krvarenje može da se javi 20/21 dan nakon spolnog odnosa?

Imala sam odnose sa momkom prvi i drugi dan nakon menstruacije, sa kondomom i momak je ejakulirao vani svakako.Ja sam menstruaciju dobila u očekivano vrijeme, uz simptome koje uvijek imam, ali je oskudnija, pa brinem.
Unaprijed Vam hvala.

Ivo Balenović, dr. med.

01.02.2022. 10:20

Implantacijsko krvarenje se javlja desetak dana nakon odnosa. Nije moguće da se javi nakon dvadeset dana.

femsi

21.11.2022. 11:15

Poštovani,

Supruga i ja smo imali nezaštićen odnos 2-3 dana nakon prestanka krvarenja, uz prekid (poprilično sigurno) 5-6 sekundi na vrijeme. Dalje se dešava da smo imali odnos 3-4 dana prije očekivane menstruacije i taj isti dan joj se pojavi par kapi krvi na donjem vešu, od tada je prošlo 24 sata i niti ima više krvarenja, niti je dobila. Do redovnog početka menstruacije još oko 3 dana. PMS simptomi su, ono, manje više izraženi kao i inače.
Ovih par kapi (bukvalno 2-3 kapi) krvi stvaraju brigu, da li je "normalno" da se desi to ikad, jer do sada nismo imali takav slučaj. Molim Vas za bilo kakav odgovor.

S poštovanjem!