Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


iscjedak


Autor Poruka

rafaello

08.11.2015. 13:30

Prije 5 mjeseci sam imala candidu za koju sam samo pila lactogy tablete. Nakon prestanka uzimanja tableta gljivica se ponovno vratila, trajala tjedan dana i otada vise nisam imala gust sirast iscjedak niti me svrbila vagina. Otada pa do danas poslije ovulacija ili par dana prije mjesecnice zna mi se na dan dva pojavit mlijecan iscjedak koji nije niti rastezljiv a niti siraste strukture. Sto mislite jeli to i dalje candida ili?

Dejan Šakoronja, dr. med.

08.11.2015. 16:40

Mislim da se ne radi o kandidi. Sugeriram Linex lady comfort 2x na tjedan pa će iskcjedak skroz nestati.

m-ivana

10.11.2015. 08:30

Poštovani doktore,
moj problem je slijedeći: prije godinu dana sam rodila, prvu menstruaciju sam dobila 4mj od poroda. Od tada nakon svake menstruacije imam smeđi iscjedak koji traje nekada i do 15 dana. Bila sam na pregledu, na uzv je sve u redu. Papa test nije napravljen jer moj ginekolog kaže da se sada papa test uzima svake 3 godine i prema tome ja bih ga trebala uraditi početkom 2017. godine. Zadnji napravljen na početku trudnoće bio je uredan. S obzirom da je sve, ajmo reći u redu, ginekolog kaže da je vjerojatno u pitanju disbalans hormona (jer dojim još uvijek) i zbog toga taj iscjedak. Dao mi je Duphaston da pijem i da vidimo kako će biti dalje. Osim iscjetka, povremeno osjećam blage menstrualne bolove i bol u donjem dijelu leđa. Zabrinuta sam i mislim da taj iscjedak ne može biti nešto što je pod normalno toliko dugo vremena. Može li postojati neki zdravstveni problem npr. cista, upala i slično što na uzv iz nekog razloga nije vidljivo, a papa test bi to ipak pokazao.
Molila bih Vas mišljenje i savjet. Hvala unaprijed.

Dejan Šakoronja, dr. med.

10.11.2015. 21:40

Svakako bih napravio PAPA test i cervikalne briseve, te spolne hormone i hormone štitnjače te prema tome dao terapiju.

mladeq

06.10.2021. 19:35

Poštovani doktore,
Djevojci je danas počeo da izlazi vaginalni sekret, po kalendaru bi trebala dobiti za 4dana.. Ciklusi joj nisu baš redoviti, obično variraju izmedju 30 i 38 dana..
Prije 15ak dana je iz vagine curila sluz, u pocetku je bila bjelkasta nekih 50% i izlazila je ne mnogo ali navlazi donje rublje poprilicno, nije bilo mnogo gusto, malo samo, zatim je nakon par dana postalo skroz providno ali je slabo izlazilo..
Naime evo danas izlazi iscjedak koji je skroz providan i kako kaže ona vodenast je.. Da li je to moguće da takav iscjedak izlazi pred menstruaciju??

Ivo Balenović, dr. med.

07.10.2021. 11:25

Moguće da je to iscjedak pred menstruaciju.