Ginekologija i opstetricija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 11777 | Broj poruka: 85227

Forum nije u funkciji!

No pregled objavljenih poruka Vam pruža veliki broj korisnih informacija iz navedenog područja.


Pečenje i bol u rodnici sa urednim brisevima i papa testom


Autor Poruka

andre.mx79

08.10.2021. 15:55

Poštovani,
već sam polako iscrpila sve mogućnosti... Imam 42 godine. Sve je počelo unazad godinu dana kada me je bez ikakvog razloga počeo boliti donji dio trbuha.
Otišla sam kod ginekologa i rekao da nema vidljive upale, napravili smo mikrobiološke testove i sve je bilo u redu. Tada je papa test pokazao ASCUS. Rađena tipizacija na HPV, negativna. Trbuh i dalje boli, ginekolog ne zna uzrok. Sve se nastavlja do 01/2021 kada mi prvi puta u životu kasni menstruacija i ustanovljena je vodena cista. Ciklus se regulirao četiri mjeseca Duphastonima.
Ponovno rađen papa test u 05/2021 koji je bio uredan.
U međuvremenu su vađeni hormoni, pokazali su samo nešto malo više muških spolnih hormona, ostalo je u redu. Vadila sam hormone štitnjače - u redu su. Po po prestanku terapije Duphastonom opet dolaze ciste na drugom jajniku - dvije.
Nakon toga doktor me stavlja na kontracepcijsku terapiju Qlaira od 31.07.2021. na period tri mjeseca jer bih željela ostvariti trudnoću. Od početka terapije sam ravno 30 dana imala probojna krvarenja (srednje jaka) svaki dan i od tog dana kada su ona prestala, konkretno od 30.08.2021. mene dole stalno peče i osjećam lagano probadanje. Odnose se ne usudim imati.
Tijekom rujna sam tri puta bila u KBC na hitnoći zbog tih smetnji:
- Prvi puta su mi dali vaginalate zbog iscjetka, nakon prve terapije koristila sam i vaginalne probiotike za floru.
- Drugi put su mi radili na hitnoj bris koji je pokazao uredan nalaz. U međuvremenu sam napravila i tumorske markere i oni su u redu.
- Treći pregled pregled u KBC-u je bio unazad par dana kada mi ginekolog nije ništa prepisao, samo je rekao da se u slučaju bolnih odnosa javim i da koristim Hyalofemme gel i da je sve u redu, vidi se nešto iscjetka ali mi je rečeno tada da svaka druga žena danas ima iscjedak i da to nije ništa s obzirom na uredne briseve, papa test iz 05/2021 i tumorske markere. Na tom zadnjem ultrazvuku je vidljiva jedna jako mala cista od nekoliko mm, doktor kaže da je to samo jedan mali "zaostali" folikul..

Da li je moguće da mi te kontracepcije jednostavno ne odgovaraju?
...uzimam dodatke prehrani za imunitet, oralno uzimam probiotike, pijem aroniju i ulje crnog kima...ne znam više komu da se obratim ni što da činim... oprostite na podužem postu

Ivo Balenović, dr. med.

08.10.2021. 23:00

Poštovana, moguće da Vam kontraceptivi ne odgovaraju. Savjetujem da prekinete s uzimanjem tableta. To je jedini način da se potvrdi ili isključi uzročno posljedična veza kontraceptiva i smetnji koje navodite.