Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


acne vulgaris


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tony

30.10.2003. 21:59

1.Imam 20 godina i već 8 godina probleme s aknama.Unatrag 8 mjeseci započeo sam s ozbiljnom terapijom.Nakon 6-mjesečne th. Geomycinom, te SRS losion,Dalacin T,te Skinren upale su se znatno povukle i više nema nikakvih dubljih upala tu i tamo koja blaža pustula.Trenutno koristim Differin gel navečer i Acneroxid tamo gdje se pojavi upala, lice čistim Novaderm mlijekom.Ostalo je dosta ožiljaka, pa me zanima može li krioterapija ublažiti ožiljke i koliko posto otprilike?
2.Imam efluvij i seboreju vlasišta.Jako masno vlasište uz svrbež, bez prhuti i dosta folikulitisa te difuzno blaže opadanje.Nakon primjene Kertyol S šampona i ulja čajevca koji sam dodavao u šampon folikulitis je znatno blaži,a tjeme se potpuno očistilo.Zanima me bili vrijedilo pokušati tretirati efluvij Chronostim losionom od Ducraya i koji šampon dalje koristiti?Hvala

mr.sc.dr. Suzana Ljubojević

07.11.2003. 06:54

1.Krioterapija nije učinkovita za otklanjanje ožiljaka od akne. Preporučuje se lasterska abrazija.
2.Chronostim je dobar preparat za liječenje pojačanog opadanja kose. Chronostim dolazi u dva oblika-onaj koji se primjenjuje za dan, a namjenjen je sprečavanju daljnjeg gubitka kose, te onaj koji se primjenjuje noću, a potiće prozvodnju određenih supstanci koje su važne za prokrvljenost korijena dlake i poticanja rasta i razvoja vlasi.