Dermatovenerologija


Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4003 | Broj poruka: 14419

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38


Acne vulgaris


Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Tony

29.11.2003. 22:33

Pozdrav!Moj problem su akne srednje težeg oblika koje naginju prema težem, pa je tako ostalo dosta ožiljaka po licu.Imam 20 godina i 10 g probleme s aknama.Unatrag 8 mjeseci koristio sam 6-mjesečnu terapiju:Geomycin,SRS losion,Dalacin T,Skinoren po odredbi dermatologa.Terapija je dala jako dobre rezultate.Sada koristim Eudyna kremu navečer i Akneroxid tamo gdje izbije upala.Zanima me koliko se dugo Eudyna krema smije koristiti i može li ona ublažiti ožiljke?U ............ centru savjetovali su mi tretman glikolnom kiselinom kombinirano s laserom i enzimskim pilingom za ožiljke.Da li bi bilo dobro s tim pokušati ublažiti ožiljke?Koliko uopće takvi tretmani pomažu?

mr.sc.dr. Suzana Ljubojević

29.12.2003. 08:39

Eudyne krema je preparat retinoicne kiseline (tretinoin). Ona djeluje na nacin da pojacava produkciju kolagena, te zamjenjuje povrsinske, "stare" stanice! Dakle na neki nacin ima "peeling" ucinak, Na taj nacin ona cisti povrsinske stanice koze te djeluje i antibakterisjki. S obzirom na "peeling" ucinak ona moze ublaziti i stvaranje oziljaka! Eudyne krema se moze koristii kroz duzi vremenski period i to (kao sto i Vi koristite) u vecernjim satima. Potreban je oprez pri upotrebi navedenog pripravka u ljetnim mjesecima! Akneroxid krema (gel) je preparat 5% benzilperoksida. On isto sluzi kao keratolitik i antibiotik. Potreban je oprez pri koristenju oba preparata jer, s obzirom da i jedan i drugi imaju "peeling" ucinak mogu dodatno pojacano isusiti kozu!
Tretman za lijecenje oziljaka laserom u kombinaciji s peelingom je takoder jedna od dobrih mogucnosti uklanjanja oziljaka!