Dermatovenerologija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4005 | Broj poruka: 14424

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38

crvenilo i svrbež na penisu

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

30.10.2012. 19:55

Panthexol bi bila dobra (gotovo je ista kao Bepanthen).

Miško

30.10.2012. 20:40

Još jednom hvala happy

kremenko225

02.11.2012. 14:00

Prije svega da vas pozdravim.Ja sam vam pisao prije mjsec dana, imao sam problem sa crvenilom na preponi i crvenim tackicama na penisu.Crvenilo na preponi je skoro nestalo a za za tackice na penisu dermatolog mi je rekao da je pucanje kapilara.Dobio sam kremu (Afloderm) koju mazem 20-tak dana.Tackice se i dalje poljavljuju, po 1-2 i nikako kapilari prestanu da pucaju.Da li bi trebao da trazim uputnicu kod urologa na dalja ispitivanja ?? Interesuje me da li bi mogli da mi preporucite jos neku kremu da koristim ?? Hvala

02.11.2012. 18:05

Ako zaista imate pucanje kapilara, gore navedena kortikosteroidna krema nije dobro rješenje (čak i sama krema može pospješiti izbijanje novih). Preko računala Vam ne mogu propisati terapiju (jer nije jasna situacija). Možete potražiti i mišljenje urologa.

kremenko225

02.11.2012. 22:45

Ako ce vam nesto pomoci mogu i da napisem nalaz dermatologa.U svakom slucaju hvala na pomoci.

03.11.2012. 11:35

Mislim da neće pomoći.

kremenko225

05.11.2012. 11:25

Htio bi da vas zamolim da mi preporucite privremeno kremu da koristim umjesto Afloderm, posto nisam siguran da li cu uspjeti da odem kod dermatologa ove sedmice.Rekli ste da afloderm nije dobar izbor, pa da pokusam sa drugom kremom do sledece sedmice.Hvala unaprijed i izvinjvam se ako sam naporan.

05.11.2012. 14:20

Najbolje bi bilo da se napamet (bez pregleda) ne maže više niti jedna krema.

kremenko225

05.11.2012. 15:40

Kremu Afloderm mi je propisao dermatolog ali posto ste rekli da ta krema nije dobra izbor u dilemi sam da li i da idem kod dermatologa ponovo.Hvala

06.11.2012. 09:40

Krema nije dobar izbor ako je riječ o pucanju kapilara. Inače, za neke stvari može biti dobar izbor. Dakle, mi polazimo od pretpostavke da je ono što ste mi napisali (a dermatolog Vam rekao) točno. Vašu dilemu ćete morati sami razješiti.

kremenko225

06.11.2012. 12:45

Ok.Hvala vam puno na pomoci.

kremenko225

06.11.2012. 12:45

Zaoboravio sam jos da kazem da je u nalazu navedeno "Purpura". Malo sam proguglao po netu i pronasao da je to u sustini pucanje kapilara.Hvala

kremenko225

06.11.2012. 21:00

Da budem precizniji u pitanju je Purpura D.69.0
Mislio sam da je ova oznaka "sifra" zdravstvene ustanove pa nisam napisao.

hugoman

08.11.2012. 00:35

Poštovani imam jedno pitanje

po kruni glavića penisa imam biserne papule, međutim to područje krune je oduvijek ljubičaste boje (dakle drukčije od ostatka glavića) pa neznam o čemu se radi?
inače nisam imao spolne odonse

08.11.2012. 21:05

Radi se o normalnom izgledu muškog spolovila.

orao

09.11.2012. 09:55

zdravo! imam upalu glavica penisa pojavljuje mi se crvenilo,svrab i pece pri mokrenju . To se ponavlja prodje neko vreme i opet ispocetka. kako mogu to sanirati???

09.11.2012. 15:20

To možete sanirati samo tako da odete kod dermatovenerologa koji će uz odgovarajuće pretrage (npr. brisevi uretre) utvrditi točnu dijagnozu i uzrok Vaših tegoba.

kremenko225

23.11.2012. 16:00

Prije svega da vas pozdravim.Ja sam vam pisao prije mjsec dana, imao sam problem sa crvenilom na preponi i crvenim tackicama na penisu.Crvenilo na preponi je skoro nestalo a za za tackice na penisu dermatolog mi je rekao da je pucanje kapilara.Dobio sam kremu (Afloderm) koju mazem 20-tak dana.Tackice se i dalje poljavljuju, po 1-2 i nikako kapilari prestanu da pucaju.Da li bi trebao da trazim uputnicu kod urologa na dalja ispitivanja ?? Interesuje me da li bi mogli da mi preporucite jos neku kremu da koristim ?? Hvala

-----------------------------------------------------------------------------

Ovaj tekst sam kopirao da ne bi ponovo objasnjavao problem sa kojim se susrecem.U medjuvremenu sam uadio sledece nalaze: SE, KS, DKS, Trb.,urin, kreatinin
Pokazalo se da su nalazi uredni tj ispravni. Pucanje kapilara se i dalje pojavljuje na kozi, interesuje me da li bi mogli da mi preporucite mozda dodatne nalaze da radim ili da pokusam sa odredjenom kremom koja bi mi pomogla po vasem misljenju.Jos jednom da pomenem da je doktorica napisala da je u pitanju " purpura d.69.0 "
Hvala

23.11.2012. 17:15

Ne bih radio dodatne pretrage, jer ne vdim što bi se dobilo s time. Nadalje, nisam siguran niti u Vašu dijagnozu. Preko računala, a kod nejasne situacije, ne mogu Vam preporučiti niti terapiju.

kremenko225

24.11.2012. 11:40

Ok.Koristim kreme Panthenol i Hydrocortisone, pa je li mozete reci koliko su one preporucljive i da li ce mozda jos vise da pospjesuju pucanje kapilara ?
Hvala