Autor
|
Poruka
|
Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.
|
12.12.2012. 12:40
Za ved300: s obzirom da promjene i tegobe ne prolaze, a i na fotografiji je vidljivo crvenilo, vrijeme da se javite dermatologu. Prvo, treba isključiti Candida infekciju, a ako je nalaz negativan dolazi u u obzir i kraća primjena blažih kortikosteroida.
|
|
12.12.2012. 13:00
Za tony286: hoću reći da bi "prištići" mogli biti znak iritacije, a ljuštenje znak suhoće. Jedno često ide s drugim.
|
ooommmggg
|
20.12.2012. 18:45
Pozdrav doktore, muči me jedan problem, penis mi nakon erekcije jako pocrveni,
na glansu se mogu vidjeti crvene fleke i nešto bijelo, kad je ova bolest počela imao sam
bijeli iscjedak. Kad nije u erekciji normalan je, prepucij ima male rane po sebi, i
imam relativnu fimozu.Ne boli me i ne peče,ali ponekad svrbi.Stavljao sam Pantenol kremu ali nije pomoglo.
Nisam imao spolni odnos. Da li se ovdje radi o gljivičnoj infekciji ?
|
|
21.12.2012. 10:50
Moglo bi se raditi o gljivičnoj infekciji, ali i ne mora. Bilo bi dobro da obavite pregled dermatologa i pretrage na gljive (nativno i kultura).
|
princozana
|
21.12.2012. 16:25
Doktore
Imao sam od antibiotika gljivicnu infekciju na penisu,to sam rjesio canesten kremom. Sada mi na kozici penisa ima jedan crta,duga 4mm,kao porezotina,samo na jednom mjestu,i prodje kroz dan,dva,ali mi se prilikom spolnog odnosa opet pojavi. Jel to iritacija,suhoca ili?
Hvala
|
|
21.12.2012. 19:55
Najvjerojatnije se radi o iritaciji i/ili suhoći. Mislim da će biti dovoljne neutralne, masnije kreme.
|
sk123
|
26.12.2012. 15:10
Se izvinuvam za moeto obrakjanje na Makedonski jazik , se nadevam ke me razberete. imame redoven nezastiten seksualen odnos so devojka so koja sme zaedno nekolku meseci. da naglasam pred mene nemala sexualen odnos nikogas. pred okolu 20 dena kaj nea se javi cesanje vo predelot na vaginata nad otvorot. cesanjeto se smiri vo rok od 5-6 dena, meguvreme mene mi se javi blago cesanje i crvenilo na glavata blizu otvorot koe se gubi od vreme na vreme. isto taka da naglasam imam i nekoj bezboen a ponekogas bel ligav iscedok i povremeno peckanje vo moment na uriniranje. ovoj problem kaj mene trae veke 10 dena. ne sum bil seuste na urolog/dermatovenerolog, napraviv samo proverka na urina vo koja se pokaza deka nekoi vrednosti se malce pokaceni iako na toa maticniot lekar mi odgovori deka ne e strasno i pozelno bi bilo da pijam uvin caj. imate li nekoja idea za mojot problem ? blagodaram odnapred i se najdobro
|
|
27.12.2012. 00:15
Nažalost, nisam baš razumio sve što se napisali, ali mislim da trebate napraviti briseve uretre i mikološku obradu (pretragu na gljive). Nakon toga liječenje ovisno o nalazima.
|
sk123
|
27.12.2012. 11:05
potrudicu se da me razumete... problem se ne radi oko gljive posto ih nemam. problem se radi oko mom iscjedak iz penisa i ponekad crvenilo na vrh glave penisa. iako druge posebne simptome nemam osim blago cesanje. jel to nesto strasno? sto mislite, o cemu je problem? imam li briga za kod lecnika ili mogao bi srediti problem so uvin caj i kanesten kreme.. hvala
|
|
27.12.2012. 14:20
Kažete da nemate gljive, a mažete Canesten koji je krema za gljivične infekcije. Dakle, to jedno ne ide s drugim. U svakom slučaju uvin čaj i Canesten neće rješiti iscjedak. Morate napraviti bris uretre bakteriološki, te na klamidije i mikoplazme.
|
Ramivan
|
01.01.2013. 18:30
Postovani,
na pocetku penisa, odnosno to bi bio kao korijen penisa (granica tijela i penisa) mi se prije par dana pojavio kao crveni prist i onda
se nakon njega slijedeci dan pojavilo vise manjih bijelih pristica iz kojih ide samo vodica van i dosta svrbe.
Imao sam tako nesto slicno i prije i onda bi se nakon par dana kao osusilo i nestalo.
U pocetku mi se cinilo kao da je urasla dlaka.
Unaprijed Vam hvala na odgovoru.
|
|
02.01.2013. 10:15
Kod vas bi se moglo raditi o upali dlačnih folikula (folliculitis), možda kao i posljedici urastanja dlaka.
|
interakcija123456789
|
02.01.2013. 10:15
Pozdrav,
imam problem pretpostavljam kao i većina na ovom forumu ili ne
No ovako. Prije jedno par godinam sam primjetio da mi se pojavljiva na rubu penisam točkice koje mi nisu bile toliko zanimljive pa ih nisam ni kontrolirao. No sad se događa to da mi je erekcija svela se na super brzo, crvenilo poslije odnosa, i te točkice koje su se i prije pojavljivale. Mislim da od kako su one prisutne sve je krenulo kvragu. Znači na rubu glavića u jednom redu, jedna do druge. Erekcija ultra brza po principu uđe izađe. U odnosu i samozadovolljavanju. Sam glavić je kao naboran a ispod ruba kao da ima neke kvrgice iste boje kao glavić. Ništa ne svrbi niti pecka. Od kako su te točkice prisutne erekcija mi se promjenila.
Unaprid zahvalan
|
|
02.01.2013. 12:25
Dosta ste konfuzno opisali Vaše tegobe, ali mislim da se ne radi o nečem što bi zahtjevalo liječenje.
|
mate-23
|
02.01.2013. 13:25
Pozdrav!
Ovako,imam spolne odnosne već 5 godina s istom djevojkom,prije nekog vremena ona je počela osjećati peckanje pri odnosu,nakon čega je otišla kod ginekologa koji je utvrdio da ima candidu,nakon čega je provela terapiju,i mislila je da je izlječena,međutim,sad ja imam problem.Prvo je počelo peckanje na penisu,nakon toga svrbež,kožica je oteknuta,popucana,i sad dosta peče,s tim da je i jarko crvena.
Jel moguće da je candida prešla na mene,ili je kod mene ipak nešto drugo u pitanju?
Hvala!
|
|
02.01.2013. 18:00
Moguće je da ste i Vi dobili Candidu (od partnerice). Ako je tako, pomoći će Vam mazanje Canesten kreme kroz 2 tjedna, 2x dnevno.
|
nijebitno123
|
03.01.2013. 12:00
Pozdrav.
imam 15 godina, i prije 3 dana sam prvi put imao spolne odnose sa djevojkom, i prvi dan poslije odnosa mi se pojavilo crvenilo na kozici koja prekriva glavic i svrbez, jucer isto tako, a danas su se ujutro pojavile tockice na glavicu, jako male promjera pola milimetra, jedna do druge, popracene neugodnim mirisom...imam li razloga za brigu?
|
nijebitno123
|
03.01.2013. 12:05
i volio bih da nadodam da ne pece, ni pri uriniranju a ni ovako
|
|
03.01.2013. 13:45
Nema razloga za brigu, vjerojatno je riječ o blažoj iritaciji.
|
biciklo16
|
04.01.2013. 16:50
Pozdrav, imam mali problem pa bih me samo zanimalo sto bi moglo biti znaci na penisu oko glavica su mi se pojavile kao bradavice/prsitici i prvo su znali nestati i opet se pojaviti ali sad nakon par dana ne nestaju i vec su u par redova i oko cijeloga glavica sad mi se i kozica na vrhu penisa zacrvenila te su takoder kao neki pristici izbili po njoj, zanima me sto bi to moglo biti i cime ljeciti. Puno hvala!
|