Dermatovenerologija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4005 | Broj poruka: 14424

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38

crvenilo i svrbež na penisu

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

24.11.2012. 14:00

Kao što sam rekao, ne mogu Vam reći koliko su one za Vas preporučljive, ali hidrokortizonska krema može pospješiti pojava kapilara.

princozana

28.11.2012. 14:20

Poštovani doktore

Pio sam antibiotike,i od tad mi se na penisu pojavilo crvenilo,i bjelicaste naslage,mazao sam canesten kremom i izgleda da je proslo(sad sam prestao pa cu vidjeti oce se vratiti)
Kad navlacim kozicu nekad imam osjecaj da pecka,žari,tako neki osjecaj,koza je suha,tj ljusti se na jednom mjestu,a na dva,tri mjesta je kao ispucala,tu se crveni,pa me to pecka. Jel preporucate neku kremu za to,jel dobro mazati melem za suhu kozu?

Hvala

28.11.2012. 16:30

Vjerojatno je nakon upotrebe antibiotika kod Vas došlo do Candida infekcije (tako da je Canesten bio dobar izbor). Sada je vjerojatno ostala suhoća i blaža iritacija, tako da možete mazati melemom ili nekom neutralnom kremom koja će smanjiti ljuštenje kože.

onex21

30.11.2012. 21:10

Poštovani doktore

Evo ovako.prije tjedan i po poceo sam piti klavocin posto sam bio bolestan, prvi dan nakon sto sam sve popio, na spolovilu mi se javile sitne crvene točkice i neke bijele sitne naslage, i imam osjecaj peckanja prvi povlačenju kožice preko glavića, te me nakon toga obuzme jaki svrab koji traje po 15 min i onda prestane, sad nezz da li mi je to od klavocina jer spolne odnose nisam nikad imao ? da li preporucate neku kremu ?

Hvala

mralic

01.12.2012. 11:55

Poštovani doktore,

U području na koži okolo penisa (na penisu ne), znači par centimetara iznad penisa i sa svake strane mošnji na koži mi se javlja crvenilo, koje se nekad pretvori u ljuske, zna često svrbit.
Bavim se svakodnevno sportom, pa se puno znojim, ali se uredno kupam i oblačim čistu i suhu odjeću i donji veš. Već duže imam taj problem, nekad su simptomi slabiji nekad jači. Možete li preporučiti neku kremu?

Zahvaljujem
LP

01.12.2012. 18:45

Za onex21: kod Vas je vjerojatno došlo do Candida infekcije kao posljedica uzimanja antibiotika. Pokušajte mazati Canesten kremu 2 puta dnevno kroz 10 dana. Ako promjene ne prođu, javite se liječniku.

01.12.2012. 18:45

Za mralic: kod Vas bi se moglo raditi o iritativnom dermatitisu i suhoći kože koja je mogla nastati usljed čestog pranja. Prilikom pranja izbacite gelove i sapune i perite genitalno područje samo vodom i sredstvima za intimnu higijenu. Možete koristiti npr. Linola Fett kremu.

ved300

04.12.2012. 13:00

postovani,imao sam seksualni odnos sa djevojkom prije 4 dana,nisam imao zastitu. Poslije toga mi se na glavicu i kozici pojavio svrab koji traje stalno. Na glavicu se vidi par crvenih tackica,jako malih i prisutno je blago crvenilo. Ne boli me prilikom mokrenja jedini problem je svrab. sta da radim?hvala unaprijed.

04.12.2012. 13:25

Po opisu, mislim da se ne radi o nečem ozbiljnijem. Ali s obzirom na nezaštićeni odnos, ako promjene potraju ili se počnu širiti, obratite se liječniku.

marky77

06.12.2012. 10:20

pozdrav
prije 3 godine su mi rekli da imam hpv blazeg oblika, te sam se ljecio razno raznim stvarima, i sve je bilo u redu, sad mi se opet pocelo javljati crvenilo (kao ranice) na penisu, jel to povezano s tim ili? dok imam spolni odnos sve je u redu, nema nicega, samo kad prestanemo na par dana se javi to, kako da lijecim to?
hvala
lijep pozdrav

zippo

06.12.2012. 13:05

e vak ljep pozdrav i malo sam citao po forumu i vidim da i drugi imaju slican problem kao i ja.Malo sam se i zabrinuo a nisam jos doktoru otisao nikad se nakanit ,pa et da vidim vase misljenje prvo dal je strasno ili je samo iritacija .Primjetio sam od prvog odnosa sa curom da mi je se pocelo pojavljivati crvene tackice i tak dodjupa prodje nekad svrbi nekad ne svrbi nekad se povuku ima malo crvenilo al ne primjeti se toliko eh neki dan mi je izaslo dosta ti tackica i pocelo me je svrbiti i osjeti se mal neugodan miris ,inace svaki dan se tusiram i vodim higijenu oko toga..et ak bi mi neko mogao pomoci i izvinjajem se na velikom tekstu ,jer prvi put i ucestvujem u diskusiji.ljep pozdrav

zippo

06.12.2012. 13:05

i da napomene jos bila mi je suha kozica i kao gulilo se al to je sve proslo i povuku se tackice i sad opet izadju i svrbi ne boli prilikom nuzde nit ista ..Ljep pozdrav

06.12.2012. 13:45

Za marky77: crvenilo i ranice na spolovilu se ne uklapaju u kliničku sliku HPV-a. U svakom slučaju, bilo bi dobro da se javite dermatovenerologu da se utvrdi o čemu je riječ, jer o tome ovisi način liječenja.

06.12.2012. 13:45

Za zippo: ono što ste napisali govori u prilog iritaciji, te je za očekivati da će se problemi ponavljati. Možete mazati neutralne kreme.

marinkomarin

08.12.2012. 05:30

poštovani imam 40 god, do 8 mjeseca nisam imao nikakvih problema s erekcijom, jutarnja uredna, uredno sex i to vise puta, odjednom erekcija je prestala i pojavljuju se nekakva crvenila po penisu, moram napomenuti da sam od 4 mjeseca dobivao injekcije kortikosteoridima, isao kod urologa i s njegove strane kaze da je sve ok, sad imam laganu erekciju i nije vise krut kao sto je bio i nekakavo peckanje i kad nije pri erekciji. dva tjedna sam ga mazao plimicolom

08.12.2012. 13:00

Erekcija nije u domeni dermatologa. Nadalje, crvenilo i peckanje s erekcijom vjerojatno nemaju veze. Ne bih preporučio samoliječenje (poput Vašeg Plimycolom), već odlazak dermatologu, jer ćete samo postavljanjem prave dijagnoze početi rješavati Vaš problem.

tony286

11.12.2012. 12:45

Poštovani imam 24 godine, 2 godine sam u vezi, Pojavili su mi se na penisu kad povućem kožicu ispod glavića 5 crvenih prištića tako nekako izgledaju, neke mogu osjetiti pod prstom, neke ne trenutno ništa me ne svrbe. Što bi to moglo biti i kako izljećiti ili će samo nestati Hvala

Usput imam još jedno pitanje koža na penisu mi se ćini suhom i stalno imam onaj osjećaj kao kad su vam ruke suhe...
Hvala

11.12.2012. 13:30

Kod Vas se najvjerojatnije radi o suhoći kože i sluznice i blažoj iritaciji. Mislim da će biti dovoljno da mažete samo neutralne kreme (npr. Bepanthen krema).

ved300

11.12.2012. 13:45

evo doktore da se ponovo javim,problem je isti,skoro isto kao kod zippo-a,manje svrbi nego prije ali sada je najveci problem nadražaj jer je vrlo osjetljivo i lako dolazi do nadrazaja koji je mnogo jaceg intenziteta. evo i link kako izgleda http://i49.tinypic.com/2vmg2zl.jpg

tony286

11.12.2012. 13:55

Hoćete reći da su i ceveni prištići koji su se pojavili od suhe kože ??