Autor
|
Poruka
|
Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.
|
04.01.2013. 18:35
Na temelju Vašeg opisa ne mogu Vam točno reći o čemu je riječ, ali vjerojatno se ne radi o nečem ozbiljnijem.
|
biciklo16
|
05.01.2013. 01:10
Ah shvatio sam prekasno da sam premali opis dao uz te simptome da je kozica na vrhu penisa pocrvenila i da su se na njoj pojavile kao bijele tockice pristici i oko glavica cijeloga po vise redica tih sitnih bradavica pristica, to je to uz to nema drugih smetnji pri pisanju ili bilo cemu, to je cijeli problem samo me to bode u oko i zelio bih se toga rijesiti. Puno hvala! Lijep pozdrav!
|
|
05.01.2013. 13:00
Nažalost, u Vašem slučaju ne može se preko računala reći o čemu je riječ. Ako problemi potraju, javite se liječniku.
|
nijebitno123
|
05.01.2013. 13:00
Ponovo pozdrav, crvenilo se povuklo i sad je proslo vec 5 dana, no pojavile su se neke bijele naslage, kao da se koza oguli, citao sam po netu kao da je to Candida ( ili tako nesto ) pa ako bih mogao znati cime se to lijeci i jel lijecenje hitno? Ako se ne lijeci odmah ima li nekih tezih poslijedica?
|
|
05.01.2013. 18:45
Upozirio bih vas da se čitanjem interneta ne postavlja dijagnoza candide. Sa sigrnošću ona se postavlja samo pozitvnom nativnom (pod mikroskopom) pretragom na gljive i kulturom na gljive. Nisam baš uvjeren da se kod Vas radi o Candidi, jer bi se crvenilo pojačavalo, a ne povlačilo.
|
staniv
|
06.01.2013. 13:55
Postovani, imam nekakve plikove na penisu , male zute boje ... ima ih previse... s obzirom da jos nisam imao spolni odnos malo me brine.. ti plikovi stoje tu vec duze vrijeme.. takoder , tu je i crvenilo na glavicu ... to sam tek danas primjetio... plikovi se najvise javljaju na donjem dijelu penisa i na genitalijama...
|
|
06.01.2013. 19:15
Žućkaste promjene su najvjerojatnije normalne žlijezde koje se nalaze u ovom području. Crvenilo je najvjerojatnije samo znak blaže iritacije.
|
rukomet1990
|
07.01.2013. 14:50
Poštovanje,
Ja i cura smo za novu godinu prvi put stupili u spolni odnos. Ona je meni prva partnerica,kao i ja njoj. Bilo je prije nekakvih "igrica" al je ovo amo reći prvi put bio pravi sex. Koristili smo kondom. Nakon dan,dva,glavić penisa me počeo malo svrbiti,al ne konstantno nego povremeno. Pojavilo se lagano crvenilo,i bol kada povlačim kožicu preko glavića. I zadnja 2 dana su se počele pojavljivat kao neke bijele naslage na glaviću (izgleda kao ljuštenje kože),al to se opere bez problma. Kod uriniranja nemam nikakvih problema. i također,ona je isto osjetila svrbež,koji joj je skoro prošao,te je imala neugodan miris mokraće (dala je mokraću na analizu). Zanima me samo jel može biti nešto ozbiljno to,ili je samo iritacija,ili reakcija na nešto. i jel bi trebao koristit nekakvu kremu?. Hvala
|
|
07.01.2013. 15:05
Mislim da je kod Vas riječ o blažoj iritaciji i suhoći zbog koje nastaje ljuštenje. Mislim da neka posebna terapija nije potrebna, možda tek neutralna krema (npr. Bepanthen).
|
Dark_bp
|
08.01.2013. 15:25
Postovanje! Prije 20 dana sam imao sexualni odnos sa curom. Prije 3,4 dana osjetio sam peckanje na vrhu (otvoru/rupici) penisa, pojavilo se crvenilo. Pece me dok pisam i dok je u stanju mirovanja, luci se neka bijela tecnost, koja pravi poprilican nered po boksericama.. naveo bih jos da se stvara neka bjela zakorelost oko rupice, koja je vjerovatno poslijedica tog lucenja tecnosti. Treba mi hitno pomoc! Da li se radi o gljivicnom oboljenju ili je to ipak samo neka iritacija. Koju kremu da koristim? Hvala unaprijed!
|
|
09.01.2013. 09:50
Bilo bi dobro da napravite bris uretre bakteriloški, te bris na klamidije i mikoplazme, jer imate simptome uretritisa (upale mokraćne cijevi). Nakon toga terapija ovisno o nalazu.
|
marek666
|
09.01.2013. 14:25
Pozdrav.Prije par tjedana mi se penisu pojavilo nešto slično k ovome sa slike http://www.stetoskop.info/pitanja/78/78838/DSC00556.jpg .Mislio sam da će proći pa se nisam previše obazirao ali onda se pojavilo i sa druge strane pa je izgledalo ovako http://shrani.si/f/3L/DR/3oWJQpFa/20121004223121.jpg .Od prijašnjih postova sam zaključio da se radi o iritaciji,nisam baš upućen u medicinu pa neznam što je to iritacija i kako se dobije,ili mogu li to prenjeti svojoj partnerici.Molim odgovor.
|
|
09.01.2013. 15:00
Iritacija nastaje pri spolnom odnosu ili masturbaciji trljanjem kože o sluznicu ili sluznice o sluznicu. Manifestira se prolaznim crvenilom uz peckanje. Na fotografijama kojse ste poslali ne vidim znakova iritacije, već nešto izraženije žlijezde.
|
Fratun
|
09.01.2013. 22:10
Poštovanje. Prije tjedan dana sam imao nezaštićeni spolini odnos sa djevojkom. Nakon toga mi se na spolovilu pojavilo crvenilo, na rubu glavića i kožici. Povremeno me svrbi i pecka, i pojavljuje se bijelilo. Da li se radi samo o iritaciji (pošto dugo vrmenea nisam imao spolne odnose), i kako da se ublaže simptomi?
|
|
10.01.2013. 10:10
Moglo bi se raditi o iritaciji. Možete mazati neku neutralnu kremu. Ako simptomi potraju, obratite se liječniku.
|
kajblo
|
11.01.2013. 02:20
Molim vas za pomoc! Prije 15 dana na donjem delu glansa primjetio sam da mi se stvorio jedan kao kruzic ciji je precnik 3 milimetra koji je u sredini dvije nijanse tamniji od boje glansa, vise vuce na plavo nego na crveno, kada mi je penis u rekciji on se ne moze primjetiti jer se rastegne pa poprimi boju citavog penisa ali kad se opusti penis da se primjetiti taj kruzic........Ne siri se, ne boli me nimalo na dodir, nije rapav na dodir, mozda malo ispupcen ali toliko malo da se jedva da osjetit, nije zagnojeno, nista, prosto samo stoji tako, ali nece da se povuce vec 15 dana....Na internetu sam svasta procitao pa me je malo uplasilo sve..... Ne znam sto bi moglo bit, ako moze savjet, veliko hvala???!!!
|
|
11.01.2013. 14:25
Mislim da se kod Vas ne radi o nekoj bolesti, o nečem što bi zatjevalo liječenje.
|
kmica8zgb
|
11.01.2013. 22:45
poštovani, primjetio sam neke promjene na penisu, pojavljuju se crvene flekice koje su blago hrapave i čudni mjehurići oko ruba glavica. ponekad osjećam peckanje kod mokrenja ali ne uvijek i ne često. nemam iscjedak ni bolove, ponekad zasvrbi, testisi su normalni.
|
kajblo
|
11.01.2013. 22:50
Hvala na odgovoru, mozda ne bi bilo lose kupit neku kremu i ako treba koju? Mislim da je ovo ipak zbog pada imuniteta jer lose jedem u poslsljenje vrijeme, i pojavila mi se vrlo mala rupica na bradi gdje mi ne rastu dlake vec 2 mjeseca...mozda je zbog imuniteta ne znam, nekako mi logicno, na netu sam procitao da svaka promjena boje glansa treba otic ljecniku, sad ne znam dal bi trebalo otic...
|
|
12.01.2013. 12:20
Za kajblo: Vaše promjene nemaju veze s imunitetom. Kao što sam napisao, mislim da Vam ne treba liječenje. Ali ako želite biti sigurni, otiđite liječniku.
|