Dermatovenerologija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4005 | Broj poruka: 14424

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38

crvenilo i svrbež na penisu

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

12.01.2013. 12:20

Za kmica8zgb: ne mogu Vam na temelju Vašeg opisa reći o čemu je riječ. Ako promjene potraju, obratite se liječniku.

perica94

12.01.2013. 22:05

malo mi ne ugodno o ovome pisat al me strah tak da..uglavnom...spavao sam sa curom prije 2 dana..od tad kod navučem kožicu ispod glavića mi je onak crveno i pecka dok taknem..pa na glaviću dolje ne na vrhuu nego onak dolje između kožice i glavića znači u sredini između glavića i kožice ak me razumijete je onak mala crvnaa okruglasta mrlja...nekad ima i crvene točkice onak...uglavnom dok ga ne diram nekad me zna svrbitt pa dok se malo počešljam onak prek hlačaa zna mi hmm kak bi to reko. i pasaat ..svrbi i paše...i znale su mi se bijele naslage pojavit..onda sam se istuširao i oprooo to....to mi se baš počelo dešavat poslje spolnog odnosa sa curom...znalo mi se to i prijeee dok nisam imao spolni odnos..pa mi se znalo tad pojavit ta crvena mrlja pa te bijele naslagee al nije mi nikad bilo ovo da me peckaa i svrbii to malo...jel ste me razumijeli ? ne znam baš dobro objasnit to...imam 18 god i želim se što prije riješit toga, ali ne želim ić liječniku nego ima li kakav drugi načinn ? hvala unaprijed !

perica94

12.01.2013. 23:10

sad pročitam ovo što sam napisao..nije mrlja crvena nego u malom krugu su malo crvene točkicee onak...al samo što mi se jednom tj danas bile te naslage bijele i to se lako operee ...samo me svrbi al dok se idem onak s rukom poćeškat onak svrbi i paše ... al dok navućem kožicu i dok taknem pecka me..

perica94

13.01.2013. 15:15

i sad vidim da sam dobio amm kak bi to rkeo..na glaviću dolje malo ko neki prištići crveni znači kad sa prstom prođem malo je hrapavo onak od tih prištića

13.01.2013. 16:40

Ne mogu Vam na temelju Vašeg opisa reći o čemu je riječ, ali najvjerojatnije se ne radi o nečem ozbiljnijem. Ako promjene potraju, obratite se liječniku. Nakon toga, bit ćete malo mirniji.

perica94

14.01.2013. 13:40

sad koda mi nekak ovo ostalo prolazi al se sad pojavilo na vrhu glavića crveno i na dodir pecka ? jel je to nešto ozbiljno ? il da čekam par dana ak bude isto sve il se pogorša da odemo liječniku ? i uvijek dok ga navučem ne znam zašto je kako bi to reko hmmm sluzav onak mokar ?

perica94

14.01.2013. 13:40

jel to ima neke veze sa mojom partnericom ? jer je to počelo sse dešavatt baš kad sam imao spolni odnos s njom..bio sam joj prvi..

14.01.2013. 14:30

S obzirom na Vašu uznemirenost, mislim da je bolje da što prije odete kod liječnika. Vaši problemi vjerojatno nemaju veze s partnericom.

sistempgz

17.01.2013. 10:05

Pozdrav, imam 19 godina i pred 2 dana nakon mastrubacije su mi se pojavile crvene tockice svuda po glavicu penisa, drugi dan vecina vise nisu bile crvene nego bijele tockice i sada izgledaju kao mali bijeli pristici a pojavili su se i na kozici uz glavic penisa. Niti me pece ni svrbi, ne osjetim nikakve promjene na penisu jedino vizualno. Zabrinut sam oko toga jer neznam sta je to..dan prije nego sta su mi se pojavile imao sam spolni odnos sa curom bez kondoma, ali radili smo to i prije i nikada nista nije bilo...jeli to nesto ozbiljno?? Trebam li se obratiti ljecniku?
evo i slika:
http://s9.postimage.org/t7wxcpbgf/penis.jpg

Unaprijed hvala.

nemanja90

17.01.2013. 10:05

http://www.cybermed.hr/user/activ...ab242f0dbbcdc94d4b39043c49cc4/159118
Imam problem, imam ove plihcice ili sta je vec to na na istom mjestu kao na slici samo mnogo vise...nisam nikada imao polni odnos imam 16 a to mi se pojavilo najmanje prije 2 god....sta to moze biti???
U periodu kada se pojavilo sam posle mastrubacije spermu cistio vlaznim maramicama koje su mozda sadrzale alkohol...dal' je mozda zbog toga ili moze biti nesto drugo???
takodje koza na glavicu je hrapava kao na slici

nemanja90

17.01.2013. 14:15

http://shrani.si/f/A/B4/3Ljb45Gc/20121004223148.jpg dao sam pogresan link...kao na ovoj slici

šeširko

17.01.2013. 22:25

http://i48.tinypic.com/16kt4li.jpg

imam neke tockice ko ovo, neznam kako sam to dobio i kako se liječi, jel treba kaka krema i dal je štetno za plod ?
molim hitan odgovor

17.01.2013. 23:40

Za sistempgz: mislim da se kod Vas radi o erozijama (ranicama) kao posljedici iritacije i da za sada ne trebate kod liječnika. Ako se promjene budu širile, javite se liječniku. Dok se promjene ne povuku prekinite sa spolnim odnosima i masturbacijom.

Riječ je o normalnom izgledu spolovila uz tek nešto izraženije normalne žlijezde.

Za šeširko: na fotografiji je riječ o pojačano izraženim žlijezdama, ne treba liječiti, nije štetno.

šeširko

18.01.2013. 11:05

Zanima me jel mogu kupiti nekakvu kremu da mi se to povuče jer imam 5 mjeseci već. Čitao sam po interentu da su neki kupovali 'canesten' kremu pa me zanima dal da uzmem to ili?

18.01.2013. 13:30

Ne, to se ne može riješiti kremom.

weider

21.01.2013. 15:15

Poštovani,

imam pitanje, imao sam spol. odnos sa curom prošle godine u 5 mj, Par mj poslje toga, 7-8 mj pojavilo mi se lagano crvenilo. Više oko mokraćne cijevi, ponekad i malo šire ponekad ne, mislim da je to posljedica iritacije. Oko mokraćne cijevi je vise manje stalno. Nemam nikakve točkice, ne boli me, ne svrbi me. Ponekad pecka tokom mokrenja, ne često. makar mislim da je to utjecaj moje psihe vise. Također, stalno kao da je glavić suh, što mislim da je glavni problem ovoga, jer zbog toga dolazi do iritacija.

Što se tiče cure, kako je rekla obavila je papa test prije našeg prvog odnosa. I inače je redovito išla na preglede. Higijena naravno je prisutna. Također ima 1 jajnik, i tokom jednog odnosa malo je prokrvarila, vrlo malo. Navodno je imala, taj neki balončić, nazalost nemogu se sjetiti točno kako se zove. (utječe li to na išta?)

Što preporučate?

22.01.2013. 10:05

I ja mislim da se kod Vas radi samo o suhoći uz (možda) tek o blažoj iritaciji. Mislim da Vam neka terapija nije potrebna, osim neutralnih krema. Mislim da ste ispravno zaključili da je psihogeni utjecaj kod Vas (kao i kod mnogih drugih na ovom forumu) važan, ako ne i presudan.

weider

22.01.2013. 13:50

Predpostavljam da u tome slučaju dobro dođe Bepanthen krema? Koliko često nanositi? Da naravno, sve je u glavi, u takvim slučajevima inače se ne gleda realno na stvari, potpuno ste izgubljeni, a ponekad moze biti i panika. I mislio sam da je tako. Hvala Vam na savjetu.