Dermatovenerologija

Da bi mogli slati poruke na forum trebate se prijaviti. Novi korisnici mogu se registrirati ovdje. Molimo vas da prije registracije pročitate Pravila za korištenje foruma.

Broj tema: 4005 | Broj poruka: 14424

anonymous

Ante Perica, dr. med.

Poliklinika Fizioderma
Zagreb, Gustava Krkleca 38

crvenilo i svrbež na penisu

Morate biti prijavljeni kako bi imali pristup forumu. Prijaviti se možete na sljedeći način: ovdje

Autor Poruka

Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.

01.02.2013. 10:30

Ne vidim većeg problema kod Vas (crvenilo je normalno u erekciji). Mislim da terapija nije potrebna. Ako želite biti sigurni, javite se liječniku.

ooommmggg

05.02.2013. 20:50

Da li se D-Pantenol mast ubraja u te vaše neutralne prozivode za iritaciju ?

06.02.2013. 10:15

Možete mazati gore navedenu mast.

kajblo

07.02.2013. 09:50

Ljecnik mi je preporucio elocom kremu protiv male upale na glansu za koju kaze da je od stresa, mada mi je to sumnjivo nesto....Koliko je opasna ova krema posto vidim da je na bazi nekakvih steroida??...mazem je vec 5 dana i nista mi ne pomaze...

07.02.2013. 19:20

Ne postoji upala glansa od stresa. Inače, Elocom se može primjenjivati na spolovilo do 7-8 dana.

pissedoff

08.02.2013. 14:35

Na početku glavića imam izraženu crvenu fleku . Mlad sam ,nisam imao spolne odnose, od čega je to ,jeli nešto ozbiljno ?

pissedoff

08.02.2013. 14:45

+ ne svrbi , a boli samo na dodir i kada prevućem kožicu

08.02.2013. 16:15

Mislim da kod Vas ne postoji nikakav poremećaj. Ne radite ono što Vas boli.

Luka11/7

10.02.2013. 15:15

Poštovani,

prije nekoliko dana nakon korištenja prezervativa s "okusom" osjetio sam peckanje u predjelu glavića na penisu, te sam uočio malu bijelu točkicu na koži ispod penisa koja pecka na dodir. bilo je i crvenilo koje je prošlo nakon 2 dana. da li je moguće da se radi o alergiji na spomenuti prezervativ odnosno na lubrikant koji sadrži?

unaprijed zahvaljujem

Pozdrav

10.02.2013. 19:05

Moguće je, ali je manje vjerojatno. U svakom slučaju, ne koristitite više takve prezervative.

Carobnjak

16.02.2013. 18:45

Postovani
Trazio sam po internetu odgovor na moj problem i nailazio na forume gde savete daju ne strucni ljudi. Ovo je jedini sajt na koji sam naisao gde pomoc pruzaju strucni ljudi i hvala vam na tome.
Moj problem je sledeci. Polovinom novembra sam spavao sa devojkom (koja mi je inace drugarica) kada mi je pukao kondom. Sutra uvece sam u doljnjem delu glavica primetio blago, sitno crvenilo u jednom delu ali nisam pridavao znacaju. Crvenilo je bez ikakvog peckanja, svraba ili bola. Mesec dana se tako zadrzalo i stanje se nije menjalo. Polovinom decembra sam otisao kod dermatologa koji je zakljucio da je samo povrsina glavica ostecena i da verovatno nije nista strasno tako da mi je pripisao antibiotik mast "Enbecin" (mast za oci) i da se javim na kontrolu posle nove godine. Posle nove godine kada sam mazao mast crvenilo se prosirilo po celom glavicu (kao neke tackice). Javio sam se na kontrolu i lekar mi je rekao da je verovatno u pitanju gljivicna infekcija. Prepisao mi je "Daktanol" kremu. Posle 3 dana se skoro sve povuklo. Na kontroli posle nedelju dana je ostalo jedva vidljivo crvenilo, tackica jedna. Rekao mi je da nastavim jos 2, 3 dana sa mazanjem i da je sve u redu. Posto studiram u inostranstvu odputovao sam ali se posle nedelju dana crvenilo ponovilo (blago ali se ponovilo) Nisam mazao nedelju dana i posto sam video da se ne povlaci ponovo sam upotrebio "Daktanol" i mazao ga 2 nedelje. Video sam da ponovo deluje i da se povlaci ali da mi je koza nekako suvlja i blago ispucala. U medjuvremenu sam promenio kupku, penis perem 2 puta dnevno. Juce uvece kada sam zeleo da namazem "Daktanol" primetio sam da se crvenilo pojacalo na delu gde je i bilo i da je malo vece i intenzivnije. Danas sam iz straha ponovo namazao "Enbecin". Planiram da krenem sa ispiranjem kamilicom i da izbacim kupku jer se bojim da mozda to nije iziritiralo ali ne znam sta cu, da li da nastavim sa "Daktanol" ili sa "Enbecin"? Losa stvar je sto u inostranstvu gde studiram ne mogu da se obratim lekaru jer sam strani drzavljanin a kuci se vracam za 2 nedelje. Jos gora stvar je sto mi devojka za nedelju dana dolazi u posetu pa bi zajedno trebali da se vratimo kuci tako da bih ovo voleo nekako sto pre da saniram ako me razumete. happy Da li imate neki savet za mene, jako sam ocajan, nikada nisam imao ovakvih problema ranije tako da ne znam kako da se nosim sa ovim problemom? sad
Unapred zahvalan!

16.02.2013. 20:50

Kod Vas situacija nije jasna i ne mogu Vam preporučiti neku terapiju napamet. U svakom slučaju antibiotska mast za oči nema smisla.

komentator

23.02.2013. 12:45

prije 2-3 dana mi se pojavilo crvenilo na glaviću i kožici oko glavića te me sad vršak glavića malo češka
što bi to moglo bit ako nisam imao spolne odnose

mirda75

23.02.2013. 18:10

Postovani,
Imam pitanje na zadanu temu .ja sam trenutno na misiji u Afganistanu u sastavu armije BiH I ovde zivimo u oskudnim higijenskim uslovima I prije neki dan sam primjetio na glavicu to jest pola na glavicu a pola na tjelu penisa vodeni plik velicine cijelog nokta ,I crvenilo zarenje I manja bol.odma sam poceo da koristim antibiotic capsule DOXYDAR 100mg na 8 sati.to je jedino sto imam I koristi se kao preventive protiv malarije.danas mi je puko plik I imam vise boli pri dodiru.takodza sam nasao u prvoj pomoci kremu da sprecavanje infekcije na ranama na kojoj pise triple antibiotic sastav :bacitracin zinc 400 units ,neomycin sulfate 3,5 mg,polymyxin-b sulfate 5000 units. poceo sam je koristiti dva puta na dan.crvenilo je blaze ali sada izgleda kao da pocinje da plavi (kao modrica) a rub je I dalje crven I na mjestu plika se hvata kao krasta, pa me interesuje jeli to neka zarazna prelazna bolest jer je moguce da sam je pokupio u WC-u sjedajuci na solju koju koristi svako.ili je mozda natrljano ili neka alergija na nesto.molim vas za savjet sta da radim I bili trebo da se obratim ljekaru , jer ovde ako se ispostavi neki veci zdravstveni problem onda moram nazad za BiH na lijecenje hvala unapred.

24.02.2013. 12:10

Ne mogu Vam reći o čemu je točno riječ. Ako vam gore navedeni antibiotik i antibiotska mast ne pomognu, svakako bi bilo dobro da se javite liječniku.

Kovaone

26.02.2013. 23:05

Pozdrav,
U zadnjih par dana poslije sexa mi su mi se na glavicu pojavila bijele tockice osusene koze koje kad se ostruzu oostaju crveni flekovi sa laganim svrbezom? Sta bi mogao biti problem? Dali postoji alternativa kucnog ljecenja mazanja nekom kremom za suhu kozu? Pitao sam curu ona nema takvih problema pa mislim da nije gljivicna infekcija, takoder sam vidio da je moguce da se to pojavi od prejakih gelova za tusiranje???????????

27.02.2013. 10:05

Simptomi koje navodite mogu biti od suhe kože i sluznice, te bi neutralne masnije kreme mogle pomoći. Nadalje, istina je da gelovi za tuširanje dodatno isušuju kožu, te ih treba izbjegavati.

tekkno

01.03.2013. 22:35

Lijep pozdrav,
Dakle danas mi se pojavilo nešto čudno na glaviču penisa. Prvo je izgledalo kao bijeli sitni prištići, a tokom dana se to raspalo i sad izgleda koda se koža počela guliti, jako malo svrbi, gotovo ništa. Hvala na odgovoru.

02.03.2013. 14:05

Po svemu, ne radi se o ničem ozbiljnijem. Promjene će najvjerojatnije proći same od sebe. Ako to ne bi bilo tako, javite se liječniku.

Bass7

07.03.2013. 09:50

Poštovani, imam jedan problem pa se nadam se će te mi moći pomoći ovako preko opisa. Naime, pojavilo mi se na penisu prije negdje 2-3 dana nekakvi mali plikovi i na njemu male crne točkice i na tom mjestu me lagano pecka i dok sam obučen (vjerojatno gaće dodiruju to mjesto) i dok diram. Sinoć sam namazao plimicol kremom. Da dalje mažem tom kremom ili da odem posjetiti liječnika? Hvala na odgovoru