Autor
|
Poruka
|
Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.
|
07.03.2013. 12:05
Ako Plimycol ne pomogne za 7-10 dana, potražite pomoć liječnika.
|
Bass7
|
07.03.2013. 16:35
A od čega je to moglo nastati i šta je to uopće? Jeste upoznati s takvim problemom? Hvala na odgovoru
|
|
07.03.2013. 22:55
Od čemu je riječ, na temelju Vašeg opisa nitko ne bi mogao znati. Ali kada ste već počeli terapiju Plimycolom, provedite je do kraja. Ako se slučajno radi o Candidi, pomoći će.
|
car123
|
09.03.2013. 08:25
Pozdrav!
Imam sljedeći problem: Prije par dana sam primjetio da su mi se na glaviću pojavile neke male crvene točkice skoro pa su i nevidljive al kad bi prošao prstom po glaviću koža koda se "izdere" i kad natežem kožicu malo me svrbi al ne jako pa me zanima šta bi to moglo biti? Jel opasno? Čini mi se kao da se malo smirilo al ne skroz. Imam curu već godinu dana i imamo aktivan seksualni zivot u zadnje vrijeme bez zaštite, ali od kad mi se to pojavilo više nismo imali spolni odnos i moram još napomenuti da je glavić skroz suh. Što se tiće higijene o tome vodim brigu pogotovo na intimnim djelovima tjela. Strah me jer prije nisam imao takvih problema pa sam se odlučio vama javiti možda mi vi možete pomoći da uzmem neku krenu il nešto da mi to prođe. Hvala
|
|
09.03.2013. 21:35
Vjerojatno se radi o iritaciji u kombinaciji s suhoćom. Mažite neutralne kreme jednom ili dva puta dnevno. Problem će se vjerojatno povremeno vraćati.
|
prozor_99
|
09.03.2013. 23:00
Postovani,
Nadam se da nisam pogrijesio temu i ako nije problem samo da mi odgovorite ili ako bi mi mogli dati savjet, dakle nakon spolnog odnosa sa djevojkom(taj dan ih je bilo vise nego inace, ako to sta znaci...) osjetio sam malu bol sa gornje strane penisa, i kada sam pogledao vidjeo sam kao krvni podliv ljubicaste boje na sredini, promjera oko 0,5-1 cm , sa gornje strane blize glavicu(osjetim malu bol na pritisak). Uhvatila me panika, nikad mi se tako nesto nije desilo... Molim vas ako bi mi mogli dati svoje misljenje, sta je u pitanju, da li trebam staviti hladne obloge, ili kako tretirati? Unaprijed zahvaljuem na odgovoru...
|
|
10.03.2013. 19:10
Ne radi se o pitanju za dermatologa, već za urologa. Vaš problem je očito posljedica traume za vrijeme spolnog odnosa.
|
prozor_99
|
10.03.2013. 23:10
Izvinjavam se na smetnji i spammanju, ali pokusao sam postaviti pitanje na forumu urologija medjutim forum ne radi valjda vec duze vrijeme, ne mogu ni otvoriti temu pa mi je ovo nekako "najblizi" forum za moj problem... Ako nije problem samo da mi odgovorite,vjerovatno ste se susretali sa ovakvim slucajevima i ranije, da li je potrebna neka terapija, ili samo ce samo proci,(urologu mi se bas i ne ide, 17 mi je godina...)
|
SovaWsC
|
11.03.2013. 10:25
Imam pitanje... Prije svega 19 mi je godina... Počeo sam se aktivno baviti seksom prije nekih 2 mj... Nikada nisam imao nikakvih problema do prije 2 dana... Primjetio sam da dok navlacim kozicu da me boli nekako il pecka ne znam opisat tocno osjecaj.. I da mi je na vrhovima kozice nekako iritirano podrucje onak malo crvenkaste boje, ito tako i na glavicu su se pojavile tockice crvene koje su ga cijelog skoro prekrile... Nije da me svrbi.. al evo recimo dok je opušten,stisnem malo s 2 prsta glavic i kao da me boli malo... ne znam o čemu se radi,ali mi je cura također rekla koja ima samo sa mnom odnose (i ne koristimo zaštitu), da joj se nekako pojavilo peckanje... Pretpostavljam da je ona to pokupila od mene ili ja od nje... iako dok sam čitao prethodne komentare sam naišao na potpuno iste simptome.
"Crvenilo, svbež i peckanje su vjerojatno posljedica blagog iritativnog dermatitisa. Pokušajte mazati Bepanthen kremu kroz nekoliko dana, a ako to ne pomogne morat ćete kod liječnika. To što navodite nešto kao "prištiće" to su "normalne" žlijezde i nije potrebno liječenje."
Evo to je vaš komentar na to... pa me zanima jel se to može samo povući ako je ne mažem bepanthenom jer mi se neda bezveze kupovat ako će se samo povuć ...
|
|
11.03.2013. 14:40
Gore navedeni komentar u potpunosti odgovara i za Vas. Bilo bi dobro da i drugi, kao i Vi, pročitaju prijašnje komentare, jer se radi o sličnim ili istim problemima. Bepanthen je samo krema za njegu i donekle olakšava tegobe ali promjene se i same povlače (i povremeno vraćaju).
|
Antonio-L89
|
13.03.2013. 19:10
Poštovani!
Imam 23 godine. Zadnji spolni odnos sam imao prije 2 mjeseca uz upotrebu zaštite, oralni odnos prije nešto više od 2 tjedna ali bez ičega više. Od prije tri dana me počelo peckati pri mokrenju i to većinom pri samom vrhu glavića. Jučer sam imao i blago povišenu temperaturu, no danas su se pojavili novi problemi. Primjetio sam žučkasti iscjedak iz spolovila koji ima specifičan miris. Svakodnevno se tuširam, jedino što ponekad ne osušim predio ispod kožice. Sam vrh glavića je crveniji nego ostatak glavića. Iskreno, strah me bilo kakve bolesti, premda mi se čini da ju niti ne mogu imati. Ima li to ikakve veze sa stresom u zadnjem periodu, mogućim padom imuniteta i bolom u grlu pri gutanju hrane? Molim Vas za bilo kakav savjet i pomoć! Unaprijed zahvaljujem!
|
|
13.03.2013. 23:30
Vi imate simptome uretritisa (upale mokraćne cijevi). Preporučio bih da što prije napravite briseve uretre bakteriloški, na klamidije i mikoplazme, te urinokulturu. Nakon toga terapija, ovisno o nalazu. Povišena temperatura i grlobolja vjerojatno nemaju veze s tim.
|
Dajbre
|
18.03.2013. 10:30
Crvenilo, osetljivost na draz, svrab na glavicu. Na dodir glavic je svilenkast.. I kao da mi se skida sloj koze.. ??
|
|
18.03.2013. 11:45
Vjerojatno se radi o iritaciji u kombinaciji s suhoćom. Mažite neutralne kreme jednom ili dva puta dnevno.
|
nettko
|
19.03.2013. 11:20
crvenilo i svrbež svakih par dana na pocetnom dijelu tijela penisa (podrucje stidnih dlaka),na samom tijelu penisa,te na mošnji...
od cega je to?
unaprijed hvala
|
|
19.03.2013. 13:05
Vjerojatno je posljedica suhoće kože. Ne koristite sapune i gelove za pranje, već samo pranje običnom vodom. Možete namazati i nekom masnijom, neutralnom kremom.
|
mrak1
|
19.03.2013. 22:25
postovani imam problem sa polnim organom ..to jest kozica mi je sa unutrasnje strane otecena ko nabubrena malo je crveno ponekad svrbi to mi traje dvadesetak dana nece da prodje svaki put kad operem imam osjecaj ko da se upali malo vise neznam sta da radim imali neka krema ili vec sta drugo unapred hvala
|
|
20.03.2013. 09:35
Promjene koje navodite najvjerojatnije odgovaraju iritativnom dermatitisu. Pokušajte se neutralnim kremama i spolovilo perite samo običnom vodom. Ako ne pomogne, javite se liječniku (dolazi u obzir kratkotrajna primjena kortikosteroidnih krema, naravno pod predpostavkom da se radi o gore navedenom problemu).
|
matriks
|
20.03.2013. 09:35
Poštovani, imam 18 godina. Ovo sam dobio pred par godina, prije toga nisam imao nikakav spolni odnos s nikime. Kad sam bio na sistematskom pregledu, doktorica mi je rekla da to nije nista strasno i da se to događa u toj dobi, te mi dala bornu kiselinu da ispirem penis s time svaki dan narednih 5-8 dana, ali to se nije niti malo promijenilo. Sada me zanima šta je to, zašto je došlo do toga i kako se toga riješiti?
Ovo sam našao na internetu, ali meni je isto tako, ove ''bore'' su mi se pojavile i bezbroj sitnih bijelih ''bradavica'' oko glavića:
https://www.google.hr/search?hl=h...ih=762&q=bradavice%20po%20penisu
ovo je link od slike, molim vas za savjet. hvala!
|
|
20.03.2013. 14:35
Riječ je o malo jače izraženim "normalnim žlijezdama". Liječenje nije potrebno, a nije niti moguće.
|