Autor
|
Poruka
|
cokolada6666
|
24.03.2013. 00:10
pozdrav,zanima me da li je normalno da mog partnera uvijek nakon odnosa i masturbacije svrbi koza na penisu,samo izvana,vise dolje prema tijelu,on kaze da je to njemu tako oduvijek,da li je to samo iritacija koze?
|
Doc. dr. sc. Krešimir Kostović, dr. med.
|
24.03.2013. 15:00
Da, to je samo iritacija.
|
luka12345
|
25.03.2013. 23:10
Prije 2 dana stupio sam u seksualni odnos sa svojom stalnom partnericom i odmah nakon toga glavic penisa me poceo pomalo svbiti,peckati te je pocrvenio.Isprva sam mislio da je iritacija ali su se danas pojavile neke bijele naslage i izgleda mi kao da mi se kozica ljusti.Zanima me sto se događa i sto da radim?Djevojka pije kontracepcijske pilule i trenutno antibiotik klavocin pa me zanima da li mi je prenijela neku bakteriju ili se radi o sasvim necem drugom?
|
|
26.03.2013. 09:10
Moguće je da se radi o iritaciji uz suhoću koja izaziva ljuštenje. Moguće da se radi i o Canididi koju ste dobili od djevojke. Za Candidu bi pomogao Canesten kroz desetak dana (2x puta dnevno), a za iritaciju i suhoću neutralne kreme.
|
mile1980
|
26.03.2013. 16:00
Pozdrav,
prije 5 dana sam vlažnom maramicom obrisao penis i nakon toga su mi se pojavili crveni prištići po glaviću. ne mogu garantirati da su vlažne marmice uzrok toga, ali ne zanm što bi drugo moglo biti obzirom da nikad do sada nisam imao slične simptome.
vidio sam u ranijom postovima da i drugi imaju takve probleme - npr.korisnik koji attachirao ovu fotogrrafiju http://s9.postimage.org/t7wxcpbgf/penis.jpg
mojji simptomi su vrlo slični, samo broj crvenih točkica je puno veći
iz prijašnih postova vidio sam da ste većini dijagnosticirali dermatis i da koriste bepanthol. kupio sam kremu prije 2 dana i mažem 4-5 dnevno ali do sada nisam vidio promiene.
koliko dugo je potrebno mazati da bi se vidjeli rezultati?
unaprijed hvala
|
|
26.03.2013. 16:15
Ukoliko ne bude bolje nakon 5-6 dana mazanja Bepanthenom, javite se liječniku.
|
mrak1
|
26.03.2013. 21:50
imam problem sa polnim organom glavic mi je do pola crven i sa unutrasnje strane kozica isto crvena i nabubrena oteknuta i isto mi je oteknuto prsten okolo glavica onaj rub odakle glavic pocinje unapred hvala
|
|
27.03.2013. 10:55
Imate upalu glansa i prepucija (kožice). Najbolje bi bilo da se javite liječniku s ciljem da se otkrije uzrok i propiše odgovarajuća terapija.
|
tm87
|
01.04.2013. 00:20
Pozdrav,
Imam mali problem. Vec duze vrijeme (oko 3-4 mjeseca) imam crvenilo ispod glavica sa povremenim svrbezom. Takodjer, pojavljuje mi se problem kad piskim (uglavom kad pijem pivo, jer tada moram svakih 15 minuta u vc). Sex prakticiram sa djevojkom, ali s obzirom da nije tu, uglavnom masturbiram. Jos nisam bio kod doktora, pa sam prvo htio da se raspitam na internetu o cemu se zapravo radi i kako je moguce da lijecim ovo. Hvala na odgovoru
|
|
01.04.2013. 11:20
Moglo bi se raditi o iritativnom dermatitisu (pokušajte s neutralnim kremama), ako ne pomogne, javite se dermatologu.
|
westt
|
01.04.2013. 14:50
Pozdrav. Pred više od 3 mjeseca sam imao oralni seks i pokupio gljivice candida. Pojavilo mi se crvenilo na glansu glavića oko uretre. Urolog mi je propisao diflucan i plymicol te sam se opet testirao i izbacio sam gljive iz organizma. Međutim još mi je crveno na glaviću. Urolog mi je rekao da se to posljedica nagrižene kože od gljivica i kako se moram mazati 3,4 dana kremom Triderm a nakon toga Ribljom masti 3 tjedna. Vrijeme prolazi a to crvenilo ne prestaje pa me zanima imate li kakav savjet? Hvala
|
|
01.04.2013. 18:50
Najvjerojatnije urolog ima pravo. Do daljnjega mažite riblju mast ili Bepanthen kremu.
|
tea-mi
|
03.04.2013. 01:40
imam problem, tj moj decko ima problem, vec 3 mj, otkako imamo spolne odnose, njemu se pojavljuju neki bijeli pristici, bubuljice, neznam kak da to opisem, i za 2-3 dana nestane, pecka ga kad ga nateze,..gljivice, nikad nisam imala, a ni on... sto bi to moglo bit? gljivice ili nesto drugo? hvala
|
|
03.04.2013. 12:35
Možda bi se moglo raditi o Candidi (gljivama). Ali lako je moguće da se radi o normalnim, malo jače izraženim normalnim žlijezdama.
|
mm215
|
04.04.2013. 15:20
Prije nekoliko mjeseci sam dobila gljivicnu infekciju nakon uzimanja antibiotika penicilina,naravno dobio je i moj decko...Ja sam se lijecila kanestenom i vaginaletama,a i njemu sam dala da maze kanestenom,iako bas nisam sigurna koliko me poslusao...sad mu se stalno pojavljuju crveni plikovi na vrhu penisa koji ne svrbe,bole,peckaju,dali se tu radi o uznapredovaloj gljivičnoj infekciji ili je moguce da je problem druge prirode i ne vezan za gljivičnu infekciju??
|
mladic1234
|
05.04.2013. 09:25
poštovani, prije nekoliko dana pojavilo mi se nešto na penisu neznam sta. malo me svrbi al ne češem se i kao da malo se malo izlučiva neka ko vodica pa se kasnije skori. sumljam na gljivice pa bih molio da mi što prije odgovorite. evo i link koji sam nasao na internetu da vidite kako izgleda http://postimg.org/image/ef9oakc2z/ . unaprijed zahvaljujem
|
|
05.04.2013. 12:10
Za mm215: moguće da se radi o gljivičnoj infekciji, ali i nečen drugom. Neka Vaš partner provede terapiju Canestenom 2x dnevno kroz 2 tjedna. Ako je riječ o Candidi proći će, ako ne, neka se javi liječniku.
|
|
05.04.2013. 12:10
Za mladic1234: ne znam jesu li kod Vas promjene kao na fotografiji (Vaš opis ne odgovara promjenama na fotografiji), ali ako jesu javite se liječniku. Promjene na fotografiji izgledaju mi kao lichen ruber planus.
|
westt
|
06.04.2013. 21:00
Pozdrav. Pred više od 3 mjeseca sam imao oralni seks i pokupio gljivice candida. Pojavilo mi se crvenilo na glansu glavića oko uretre. Urolog mi je propisao diflucan i plymicol te sam se opet testirao i izbacio sam gljive iz organizma. Međutim još mi je crveno na glaviću. Urolog mi je rekao da se to posljedica nagrižene kože od gljivica i kako se moram mazati 3,4 dana kremom Triderm a nakon toga Ribljom masti 3 tjedna. Vrijeme prolazi a to crvenilo ne prestaje pa me zanima imate li kakav savjet? Hvala
|
|
07.04.2013. 12:30
Najvjerojatnije urolog ima pravo. Do daljnjega mažite riblju mast ili Bepanthen kremu. Ako ne prođe za nekoliko tjedana, javite se dermatovenerologu.
|